Przepis na : śniadanie
Schiacciata to rodzaj płaskiego, toskańskiego chleba, bardzo podobnego do focaccii. Można go upiec z różnym dodatkami, ja użyłam igieł rozmarynu i pomidorków koktajlowych. Najlepszy jest jeszcze świeży polany aromatyczną ciepłą oliwą. Chlebek piekłam z innym blogerkami w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie. Przepis pochodzi z książki „Księga smaków Toskanii”. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Cudny, smakowity chlebek. Dzięki za wspólny czas przy piekarniku, choć na chwilę przeniosłam się do Toskanii ;-)
Jak patrzę na Twoją propozycję to już żałuję, że wszystko zjedzone:-) Pyszny był:-)
Fajny pomysł z pomidorkami! Dzięki za wspólny czas przy piekarniku ;)
Te pomidorami to świetny pomysł :) dziękuję za wspólne pieczenie