Tosty można przygotować z różnymi farszami, ja dzisiaj zrobiłam rewelacyjny, farsz z pieczonym kurczakiem, pieczarkami, porem i serem. Wyszły przepyszne. SKŁADNIKI : 3 pieczone udka 20 dkg żółtego sera 20 dkg pieczarek por- biała część ( kawałek ) 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku kilka małych bagietek lub chleb tostowy(...)PRZYGOTOWANIE : Kurczaka obieramy z kości i skórek, drobno rozdrobnimy. Por przecinamy wzdłuż, kroimy w paseczki, pieczarki szatkujemy a ser ścieramy. Do rozdrobnionego mięsa dodajemy wszystkie pokrojone składniki, sól, pieprz, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy masę. Bagietki przecinamy wzdłuż, nakładamy obficie farsz i zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Natomiast chleb tostowy z farszem można zapiec w opiekaczu
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki 60-80 deko pieczarek 2-3 łyżki oleju z oliwek do sosu sól i pieprz do smaku 1-2 łyżki papryki czerwonej w proszku 2 łyżki świeżych ziół,pietruszka,oregano,bazylia oliwa do wysmarowania blaszki 5-6 pomidorów suszonych,pokrojonych cieniutko Wykonanie Umyte pieczarki naciąć na krzyż,odciąć ogonki,poukładać na blaszkę .Pozostałe składniki dokładnie wymieszać .Powstałym sosem wysmarować(...)pędzelkiem pieczarki po wierzchu. Całość wstawić do nagrzanego na 180 ° C piekarnika i piec 30-35 minut
w mojej kuchniSzybka, łatwa i jednogarnkowa propozycja obiadowa àla gulasz węgierski- kiełbasa w sosie pomidorowym z marchewką i pieczarkami, wzbogaconym o dodatek wędzonej papryki, aby całość dodatkowo nabrała ciekawego, 'dymnego' charakteru. Do mojego 'gulaszu' użyłam kiełbaski chorizo, ale- o ile zdecydujecie się na wypróbowanie przepisu- możecie dodać innej ulubionej bądź dostępnej. 'Gulasz' można podać najprościej i najszybciej- z bułką, ale smacznie się(...)komponuje z makaronem czy pieczonymi ziemniaczkami 😋 2-3 porcje: * chorizo- około 150g * pieczarki- 150 g * marchewka- 1 średniej wielkości * cebula- 1 duża * pomidory w puszce- 400 g * bulion- 100 ml (może być woda) * koncentrat pomidorowy- 1 czubata łyżeczka * papryka słodka- 1 lekko czubata łyżeczka * papryka wędzona- 2/3 łyżeczki * papryka ostra- 1/3 łyżeczki * listek laurowy- 1 szt. * sól, pieprz
Kraina Miodem Płynącamąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni. Krokiety z kapustą Farsz 300g kiszonej kapusty 6 średnich pieczarek 1 mała cebulka sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju Kapustę odgotować w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu drobno pokroić. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Pieczarki(...)obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i podsmażyć razem z cebulką, lub osobno jak wolimy. Na koniec kapustę wymieszać z pieczarkami i cebulką i doprawić do smaku. Krokiety z kapustą Na naleśnikach nakładamy farsz, rozprowadzamy go na gładko i zwijamy. Boki składamy do środka, a następnie zwijamy. Artykuł Krokiety z kapustą pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaWitajcie :) Na dworze już zimno i miseczka gorącej rozgrzewającej zupy z nutką ostrości po całym dniu w pracy czy w szkole będzie w sam raz. Pyszna, gęsta z pieczarkami, papryką i soczystym mięsem, po prostu pycha. Taka zupa z pewnością wystarczy jako samodzielne danie. Zapraszam :) Składniki : około 500 g mięsa może być karkówka lub szynka 5 ziemniaków(...)duża czerwona papryka 2 małe marchewki 6 dużych pieczarek kilka gałązek pietruszki, gałązka selera kawałek pora kawałek selera ( korzeń ) 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka przyprawy np do karkówki 2 łyżki domowej vegety klik sól do smaku 3 łyżki oleju około 2.5 l wody
Sama słodycz i szczypta chilipropozycja na piątkowy obiad Składniki na 6 porcji: 400-500 g kapusty kiszonej 400-500 g kapusty pekińskiej (pół dużej główki) 2 kapusty PakChoi 100-150 g cykorii 250 pieczarek, najlepiej brązowych 300 g marchwi (u mnie była to pomarańczowa i fioletowa) 150 g suszonych śliwej 100 g suszonej żurawinu 1-2 cebule pół łyżeczki wędzonej soli/można pominąć pół(...)sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Cebule pokrój w kostkę i na dużej patelni podsmaż przez 5 minut, po czym partiami (co 3 minuty) dodawaj porcje pokrojonych ww ćwiartki pieczarek. W dużym (5 litrowym) garnku rozgrzej 3 łyżki oleju i podsmaż pokrojoną w pół plasterki marchewkę (5 minut), mieszaj o czasu do czasu. Dodaj żurawinę. Następnie pokrojoną kapustę pekińską
greenscarfdynia w przyprawach, mięciutka i delikatna którą uwielbiam. Zapraszam :) Składniki : 1/4 dyni hokkaido 4 ziemniaki duże 1 czerwona papryka duża 1 cebula duża kawałek pora 8 pieczarek 2 marchewki duże 2 pałki selera naciowego 2 piersi z kurczaka 1/2 szklanki dobrego oleju może być smakowy np: pomidorowy czy czosnkowy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czerwonej papryki szczypta(...)chili 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki domowej vegety 1łyżeczka granulowanego czosnku lub 2 ząbki kilka posiekanych igiełek rozmarynu Wykonanie : Warzywa myjemy i obieramy, pieczarki również. Marchewkę, por, seler,cebulę, pieczarki kroimy w pół plasterki , paprykę w szersze paski, dynię w grubą kostkę. Piersi z kurczaka myjemy osuszamy, kroimy w paski i dodajemy do warzyw. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą
Sama słodycz i szczypta chilimineralnych. I na prawdę nie trzeba być "asem kuchni", żeby wyczarować z niej smaczne, proste danie. Wszystko zależy tylko od naszej inwencji 😊😊 Ja postanowiłam połączyć moją soczewicę z brązowymi pieczarkami (uwielbiam ich orzechowy smak) i warzywami, które miałam pod ręką. Wyszło pyszne danie, którym zajadałam się dwa dni 😉 Składniki: 1 szkl. żółtej soczewicy 1 por 200g brązowych pieczarek 1/2 czerwonej(...)drobno por, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w paseczki obie papryki oraz seler naciowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kolendrą, chwilę smażymy, po czym dorzucamy pieczarki (małe w całości, większe kroimy na pół). Smażymy warzywa do momentu, aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy ugotowaną soczewicę, mieszamy i chwilę podgrzewamy, aby smaki wzajemnie przeszły. Na koniec ew. doprawiamy
Walijskie PichcenieIlość porcji: 6 – 8 porcji Składniki: 600 g fileta z kurczaka lub indyka 2 niewielkie papryki (czerwona i żółta lub zielona) 250 – 300 g pieczarek 30 sztuk czarnych oliwek 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki (130 g) 100 g sera żółtego 1 ½ szklanki bulionu (375 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki(...)tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojoną w niewielkie paseczki paprykę i smażyć 3 minuty. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie do całości dodać mięso. Całość zalać letnim bulionem oraz śmietanką kremówką. Zagotować
KuchniaWeDwoje.plcały sekret tkwi we wspaniałym risotto. Zapewne wiele osób słyszało o tej potrawie, ale mało kto przygotowuje je w domu. Dziś mam dla was rozwiązanie. Wspaniałe risotto z pieczarkami the Green Woodpecker Trill. Przygotowanie dania zamknie się w trzech prostych krokach i nie powinno trwać dłużej niż 25 minut. A skład?Risotto zawiera tylko naturalne składniki (zero wzmacniaczy smaku(...)wspaniałe zapachy. A jedzenie takiego risotto, to po prostu niebo na talerzu Spróbujcie i Wy – z soczystym kurczakiem lub jako samodzielne danie. Składniki: Do przygotowania risotto: Risotto z pieczarkami the Green Woodpecker Trill 6 łyżek oliwy do smażenia 1000 – 1200 ml bulionu warzywnego 100 g parmezanu 100 g masła szczyptę soli i pieprzu Do przygotowania soczystego kurczaka: 2 piersi
Słodkie okruszkijest smaczny, aksamitny i delikatny. Doskonale nadaje się do kopytek, klusek i makaronów. Świetnie sprawdzi się w daniach zarówno mięsnych, jak i bezmięsnych Składniki: 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 2 cebula drobno posiekana 300 ml bulionu z warzyw 150 ml słodkiej śmietanki (18 %) natka pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku (użyłam mrożonego koperku ) 1 łyżka mąki pszennej(...)łyka masła klarowanego sól, świeżo zmielony pieprz sok z cytryny (brak na zdjęciu) Wykonanie: Na patelni rozgrzałam masło i na gorące wrzuciłam cebulę. Kiedy się lekko zeszkliła dodałam pieczarki. Wymieszałam i zostawiłam na małym ogniu jeszcze około 3 - 5 minut. Zagotowałam bulion warzywny i przełożyłam do niego pieczarki z patelni. Zagotowałam na małym ogniu około 10 minut. Przyprawiłam solą
Kuchnia u Krysiwłoskie pierożki same w sobie są pyszne i wymagają niewielu dodatków, które przemieniają je w pełnowartościowe danie. 400g świeżego tortellini (znajdziemy je w lodówkach w marketach) 500g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany 12% 100g sera cheddar 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem(...)opakowaniu. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, cheddar ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy pieczarki. Dusimy do odparowania wody, dodajemy czosnek, natkę i śmietanę oraz przyprawy do smaku. Dusimy jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu. 3. Do garnka przekładamy ugotowane tortellini oraz starty ser. Mieszamy
Szefowa kuchniSzybki makaron z parmezanem i rukolą Składniki: (1 porcja) - garść makaronu pełne ziarno - 150 ml przecieru pomidorowego - 2 pieczarki - oregano - 1 łyżka oliwy - parmezan (kilka startych płatków) - rukola garść - sól morska - świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: - makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu - przecier podgrzej, dopraw oregano, solą oraz pieprzem - usmaż pokrojone pieczarki na łyżce oliwy - pieczarki dodaj
MintTasteWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 110 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki podstawowe: 70-80 dag karkówki, 60 dag pieczarek, 3 duże cebule, mąka, 2 łyżki oleju, łyżka masła, sól i pieprz, 3/4 posiekanego pęczka szczypiorku. Składniki marynaty: 2 łyżki oleju z bazylią, czosnkiem i pomidorem, 2 łyżki sosu sojowego(...)pieprz, łyżka sosu sojowego, 120 ml wody. Przygotowanie: Składniki marynaty łączę. Mięso kroję w niezbyt grube plastry, dokładnie nacieram marynatą, odkładam na noc do lodówki. Cebulę kroję w piórka, pieczarki w plasterki. Mięso obtaczam w mące, podsmażam na łyżce oleju, układam na dnie brytfanki do pieczenia. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewam drugą łyżkę oleju i szklę cebulę, wykładam
JejKuchniajest z sezonowych warzyw. Kolorowy i aromatyczny. ~~PRZEPIS~~ dynia 0.5 kg. brukselka 10 szt. marchew 3 szt. papryka czerwona 1 szt. papryka żółta 1 szt. cebula 2 szt. pieczarki 5 szt. czosnek 2 ząbki sól, pieprz do smaku woda 1/2 szkl. schab a najlepiej karkówka 1 kg. olej 2-3 łyżki cząber 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka(...)pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka makaron penne 400 g. Warzywa umyć. Obrać dynię i wyciąć miąższ. Marchew, papryki i pieczarki obrać. Wszystko pokroić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tartce z największym oczkiem. Cebulę i czosnek posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Schab przyprawić cząbrem, solą, pieprzem i papryką. Dodać do cebuli i czosnku. Przykryć pokrywą
Kuchnia Paulettes