pieczarki - 22435 przepisów (strona:523/1496)

Błyskawiczna pasta jajeczna 188

Błyskawiczna pasta jajeczna to świetny dodatek na kanapkę. Pasta ta pozwoli Wam urozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaronowa sałatka z mandarynką 128

Szybka w przygotowaniu, ciekawa sałatka, w której znajdziemy makaron, zielony groszek, szczypiorek, gotowaną szynkę, marynowane pieczarki oraz mandarynki. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą zgrywają tworząc niepowtarzalny, zaskakujący smak. Składniki: 500g makaronu świderki 2 puszki mandarynek 2 słoiki pieczarek konserwowych 300g szynki gotowanej 1 puszka groszku konserwowego 2 pęczki szczypiorku 5-6 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować(...)lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Mandarynki, pieczarki i groszek odcedzić z zalewy, szynkę pokroić w kostkę, a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać, a następnie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Gulasz z fasolą i serem na ostro 140

danie na chłodne dni. Ostre kawałki sera  dodają pikanterii potrawy. Idealny talerz na zimowe chłody. 40 dkg wołowiny 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 20 dkg pieczarek 1 puszka fasoli natka pietruszki 100 g sera z chili olej rzepakowy pieprz czarny, pieprz czerwony sól 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 bułka 1 papryczka chili(...)wołowinę i dalej smażę, dodaję chili pokrojone. Podlewam od czasu do czasu wodą w sumie około 500 ml i duszę około godziny na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Pieczarki myję, kroję i smażę na drugiej patelni. Po upływie 50 minut duszenia, dodaję do wołowiny pokrojone papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje fasolę, ser który

wesoła kuchnia
Mięsne naleśniki 141

Klasyczne naleśniki z dodatkiem mąki gryczanej wypełnione aromatycznym mięsnym farszem z mięsa wieprzowego, świeżych pomidorów, pieczarek oraz czosnku, cebuli i pachnących ziół.  Takie naleśniki to świetny pomysł zarówno na szybki obiad jak i na imprezową przekąskę. Składniki: Ciasto: 100g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 2 jajka 2 szklanki mleka sól 1 łyżka oliwy Farsz: 350g wieprzowego mięsa mielonego 250g(...)pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory 200ml pikantnego soku pomidorowego 6 łyżek ketchupu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonej bazylii 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki oliwa 200g żółtego sera sól pieprz Wykonanie: 1.  Ciasto Składniki na ciasto zmiksować mikserem, doprawić solą i usmażyć naleśniki na rozgrzanej patelni. 2.  Farsz Pieczarki pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny
SZYBKI OBIAD- MAKARON Z PIERSIĄ KURCZAKA I PIECZARKAMI 299

miałam pod ręką, a rodzinie bardzo smakował (to najważniejsze). Polecam i Wam ten przepis... szybko i smacznie. Składniki: * 300 g makarony świderki * 1 podwójna pierś z kurczaka * 300 g pieczarek * odrobina świeżej natki pietruszki * przyprawa do kurczaka * sól, pieprz * olej do smażenia Wykonanie: W gotującej, osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać olej. Pierś(...)kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodając sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Pod koniec smażenia mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dalej smażyć. Do usmażonego mięsa z pieczarkami dodać ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać

Zrób to smacznie
Pasta kanapkowa pieczarkowo-jajeczna 170

Kolejna propozycja na kanapeczki ,tym razem pasta z pieczarek,polecam do wędlinki,ogóreczka kiszonego-polecam Składniki: 500 g pieczarek 4 jajka 1  łyżka oleju garść  natki pietruszki pieprz 2-3 łyżki majonezu pół łyżeczki musztardy serek topiony 100 g Przygotowanie: Pieczarki umyć (ja nie obieram) i zetrzeć na tarce,podsmażyć na oleju na złoto,wystudzić.Jajka ugotować,obrać

Swojskie jedzonko
Kluski z bułki tartej 117

Przepis na smaczne a zarazem tanie w wykonaniu kluski na obiad, przepis pochodzi z okolic Podhala. Składniki: Bułka tarta 30 dag Śmietana ½ szklanki Pieczarki świeże 10 dag Ser żółty starty 10 dag Masło 2 łyżki Cebula biała 1 szt. Szynka 10 dag Mąka 2 łyżki Jajka 2 szt. Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki pokroić w kostkę razem(...)cebulą, przysmażyć na maśle i dodać pokrojoną szynkę. Bułkę tartą zalać śmietaną, połączyć z serem, pieczarkami, szynką i cebulą. Następnie dodać żółtka jajek, przyprawić do smaku i wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek, mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na osolony wrzątek niewielkie kluseczki i gotować kilka minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem

Tradycyjna Kuchnia
Bakłażany faszerowane mięsem i serem 150

pysznym aromatycznym farszem. Podaję je z sałatką batawską lub masłową z jogurtem na słodko z cukrem pudrem i sosem pomidorowym, zazwyczaj ostrym. Bakłażany faszerowane mięsem mielonym, sosem z pomidorami, pieczarkami i serem. Jedne z moich ulubionych dań kuchni bałkańskiej. Podaję je z sałatą i sosem pomidorowym. Danie smakuje obłędnie! Nikt nie jest głodny Dziś serwuję kuchnię grecką Smacznego Składniki(...)mięsa mielonego wołowego, wieprzowo-wołowego lub z indyka 300 g pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże pieczarki ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej 100 g startego sera 50 g masła + do trochę posypania gotowych bakłażanów 50 g mąki 500 ml mleka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 jajko

Zasmakuj Kuchni
Ai Cecinelli czyli rybna pizza 188

puszki pomidorów krojonych 1 łyżka oregano 2 łyżki oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 200g wędzonego fileta z łososia 130g krewetek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 150g pieczarek 1 garść kukurydzy z puszki kilka czarnych oliwek 300g żółtego sera gouda sól pieprz oregano Wykonanie: 1. Ciasto Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski(...)czosnek, następnie dodać pomidory z puszki, oregano i całość gotować na małym ogniu  do momentu aż sos zgęstnieje. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Pieczarki pokroić w plasterki i ugotować w lekko osolonej wodzie. 4. Krewetki dokładnie umyć, tuńczyka odsączyć z zalewy, a wędzonego łososia pokroić na mniejsze kawałki. 5. Ciasto pizzy wysmarować sosem

Szalona Kuchnia Eweliny
Klasyczna lasagne 138

płatów makaronu lasagne 600g wieprzowego mielonego mięsa 200g koncentratu pomidorowego 350g startego żółtego sera 2 puszki pomidorów 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu drobiowego 350g pieczarki 2 łyżki mąki pszennej masło klarowane 1 łyżeczka bazylii 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sos beszamelowy: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła 1 szklanka mleka gałka muszkatołowa sól pieprz(...)Wykonanie: 1.  Cebulę, czosnek drobno posiekać, przesmażyć na klarowanym maśle. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Na osobnej patelni podsmażyć zmielone mięso, podlać bulionem, dodać koncentrat, bazylię zioła  oraz pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu okresowo mieszając. Następnie dodać przesmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem. Całość zagęścić mąką rozrobioną

Szalona Kuchnia Eweliny
Krem pieczarkowy 151

Mocno pieczarkowa zupa z wyczuwalnym aromatem świeżych warzyw i dodatkiem wyrazistego czosnku idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Składniki: 1kg pieczarek 3 cebule 2 ząbki czosnku 70g selera 4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 1,5l bulionu warzywnego 120ml śmietany 30% sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki umyć, obrać(...)pokroić w małą kostkę. 2.  Cebulę i czosnek, obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać bulion, pokrojone warzywa w kostkę, pieczarki i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i zmiksować blenderem do postaci kremu. Następnie wlać zahartowaną śmietanę, chwilkę gotować na małym ogniu, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. 3.   Krem

Szalona Kuchnia Eweliny
LECZO z CUKINIĄ 177

zawsze . SKŁADNIKI: 2 średniej wielkości cukinie 2 średnie papryki różnego koloru 2 cebule 5 świeżych pomidorów 2 średniej wielkości kiełbasy kawałek boczku ok. 10 dkg 4-5 szt. pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego łyżka oleju roślinnego sól, pieprz, papryka słodka w proszku, zioła wedle uznania (u nas bazylia, oregano,rozmaryn z domowego ogródka) WYKONANIE:  Kiełbasę, boczek, cukinię, cebulę, pieczarki(...)paprykę kroimy w kostkę. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, pieczarki, paprykę, całość smażymy kolejne 5 min . Usmażone składniki przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną cukinię i podlewamy wszystko wodą. Dusimy ok. 7-8 minut. Dorzucamy zblanszowane i pokrojone w kostkę pomidory. Jeśli trzeba dolewamy wodę. Dusimy do momentu, kiedy papryka i cukinia będą miękkie. Dodajemy łyżkę koncentratu

Fiołkowe Talerze
NALEŚNIKI PO CHŁOPSKU - Z FARSZEM ZIEMNIACZANYM I SOSEM PIECZARKOWYM 141

większe cebule, 2 łyżki masła, sól, pieprz, garść tartego sera żółtego, po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku. Składniki na sos: łyżka masła, łyżka mąki, 30 dag małych pieczarek, 150 ml bulionu (może być z kostki), sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki, 200 g śmietany 18% lub 12%. Dodatkowo: garść posiekanej natki pietruszki, 10 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie(...)Przygotowuję sos: rozpuszczam masło, dodaję mąkę, mieszam do połączenia składników. Wlewam gorący bulion, gotuję na małym ogniu mieszając około 2 minut. Sos zestawiam z gazu, dodaję śmietanę i 1/3 pieczarek, miksuję za pomocą blendera. Sos ustawiam z powrotem na gazie (mały ogień), dodaję pozostałe pieczarki pokrojone w ćwiartki, gotuję około 7 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypuję natkę

JejKuchnia
Pizza calzone z pieczarkami i tuńczykiem. 159

mnie przekonywać. Pomyślałam, że będzie to propozycja dla Was, ponieważ na blogu jeszcze takiej nie ma. Ciasto zrobiłam jak na tradycyjną pizzę, dodałam tylko ciut więcej oleju. Farsz to pieczarki, cebula, tuńczyk i oliwki. Składniki na ciasto: 400 g. maki 1 łyżeczka soli 30 g. drożdży 250 ml. ciepłej wody z mlekiem 1/2 łyżeczki cukru 4 łyżki oleju Składniki(...)farsz: 300 g. pieczarek 1 duża cebula lub 2 mniejsze 1 ząbek czosnku 1 puszka tuńczyka oliwki, według uznania. 250 g. sera żółtego sól, pieprz Dodatkowo: keczup do posmarowania (ja miałam swojej roboty) oregano Wykonanie: Drożdże wkruszyć do miseczki, dodać cukier i zalać ciepła wodą z mlekiem. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wlać

Agusiowe smakołyki
Schab po bałkańsku 380

Schab po bałkańsku Pyszna propozycja obiadowa. Schab w sosie pomidorowym z dodatkiem papryki i pieczarek. Potrawa jest bardzo smaczna i trochę przypomina leczo, jednak zamiast kiełbasy jest w niej mięso wieprzowe. Danie można podać z ryżem, kaszą lub duszonymi ziemniaczkami. Składniki: 0,5 kg schabu 1 czerwona papryka 1 żółta papryka kilka sztuk pieczarek 2 ogórki kiszone 1 cebula(...)rozgrzanym oleju. Smażymy krótko z dwóch stron na wysokim ogniu – do momentu zrumienienia mięsa *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz przeciśnięty czosnek i wszystko smażymy na dużym ogniu aby nadmiar wody odparował. Następnie wrzucamy na patelnie odłożone wcześniej mięso *** *** Papryki kroimy w paseczki i dokładamy na patelnie. Wszystko razem

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania