Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański.

Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański.

Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański.

Przepis na : obiad

Ragu to włoski sos mięsny podawany zazwyczaj do makaronu. To, co nazywamy bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Włoszech. Ragu został pierwotnie stworzony dla papieża Pio VII przez jego szefa kuchni Alberto Alvisiego w XVIII wieku. Mięso mielone z tradycyjnego ragu zamieniłam na soczewicę oraz pieczarki. Uważam, że smak jest bardzo głęboki i wyrazisty. Pamiętajcie jednak by gotować go na wolnym ogniu dość długo – około 2h wtedy jest najlepszy!!! Składniki: 600g pomidorów 200g soczewicy brązow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.