pieczarki - 22435 przepisów (strona:521/1496)

Chilli con carne 128

odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na chilli con carne. 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 duża cebula czerwona 120 dkg pieczarek 2 łodygi selera 2 liście laurowe 3 średnie marchewki 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie (puszka 410 gr) 1 łyżeczka świeżo krojonej papryki chili 10 dkg kukurydzy mrożonej 1 łyżeczka(...)carne. Mięso mielone włożyć do dużego garnka. Dodać łyżkę oleju oraz drobno krojoną cebulę czerwoną. Podsmażać na średnim ogniu przez 3 – 4 minuty. Marchew obrać, pokroić na kawałki. Pieczarki oczyścić i pokroić na większe kawałki. Marchew, pieczarki oraz kukurydzę dodać do garnka, w którym dusi się mięso wraz z cebulą. Wlać pokrojone na małe kawałki pomidory w puszcze, wodę

mecooks
SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANĄ - NAJLEPSZY PRZEPIS 138

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 40 dag pieczarek, łyżka masła, łyżka mąki, 200 ml bulionu (u mnie z kostki), świeżo mielony pieprz, duża garść posiekanej natki pietruszki, 200 g śmietany 18 lub 12%. Przygotowanie: W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę, mieszam do połączenia składników. Wlewam gorący bulion, gotuję(...)małym ogniu mieszając około 2 minut. Sos zestawiam z gazu, dodaję śmietanę i 1/3 pieczarek, miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Sos ustawiam z powrotem na gazie (mały ogień), dodaję pozostałe pieczarki pokrojone w ćwiartki. Gotuję około 8-10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypuję natkę pietruszki i doprawiam świeżo mielonym pieprzem

JejKuchnia
Potrawka z indyka a la strogonow 192

indyka włoszczyzna do ugotowania wywaru (marchew, pietruszka, cebula, kawałek selera korzeniowego, z ziarenka ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu, łyżeczka soli, liść laurowy) lub 400ml wywaru warzywno-drobiowego 300g pieczarek pęczek młodej cebuli ze szczypiorkiem (wystarczą 3 niewielkie cebulki) 100ml białego wina dwa średnie ogórki kiszone 40g koncentratu pomidorowego (czubata łyżka) łyżka ostrej musztardy po łyżce sproszkowanej papryki słodkiej i ostrej(...)Można użyć też wywaru wcześniej ugotowanego (np. rosołu z niedzieli) i wtedy można pominąć ten punkt i użyć po prostu mięsa na gulasz. Przygotować produkty. Mięso pokroić w paski. Pieczarki pokroić w talarki. Cebule posiekać dość drobno. Ogórki obrać ze skóry i ich miąższ pokroić w kostkę. Cebulę przesmażyć na łyżce oliwy. Po chwili dodać do niej pokrojone mięso

Dietolog
Porosołowy pasztet 111

Składniki: - mięso z 1 ćwiartki i 1 pałki z kurczaka - jajko - łyżka kaszy manny - łyżka bułki tartej - 2 pieczarki - pół niedużej cebuli - przyprawy - sól, pieprz, majeranek - masło Przygotowanie: Mięso z kurczaka mielimy na drobnej siatce. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami

Kulinarne blogowanie
Schabowy pod pieczarkami 146

Składniki: - 6 plastrów schabu bez kości - jajko - bułka tarta - ok. 10 pieczarek - 15 dag żółtego sera (u mnie gouda) - przyprawy - sól, pieprz, tymianek - olej Przygotowanie: Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy(...)pieczarkami, doprawiamy. Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st. Co zrobić, aby panierka z kotletów się nie odklejała?  Po włożeniu schabowego na gorący tłuszcz podsmaż go odrobinę i obróc na drugą stronę. Dosmaż tą pierwszą stronę po usmażeniu drugiej

Kulinarne blogowanie
Studencka zapiekanka makaronowa z pieczarkami 151

Proste danie na obiad dla zapracowanych i dla tych co nie mają za dużo czasu bo muszą się uczyć. Składniki: 35 dag makaronu 20 dag pieczarek 1 biała cebula ½ litra śmietany sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku 10 dag startego żółtego sera 2 łyżki masła tłuszcz do formy Wykonanie: Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie(...)odsączyć na sicie. Pieczarki oczyścić, pokroić razem z cebulą i usmażyć na maśle z przyprawami, po czym wymieszać ze śmietaną. Makaron wymieszać z  startym serem, połączyć z pieczarkami i wymieszać. Żaroodpornie naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Podawać z kiszoną kapustą lub ogórkiem

Tradycyjna Kuchnia
PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI 398

dostał nowego smaku i jeszcze szybciej znika ze stołu. Polecam i Wam, na święta będzie jak znalazł Składniki: 1 kg udek z kurczaka 30 dag piersi z kurczaka 8 pieczarek 1/3 czerwonej papryki 1/3 żółtej papryki pól szklanki posiekanej natki pietruszki 3 marchwie 2 pietruszki 1 cebula 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego(...)mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa ugotowane. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Papryki kroimy w kosteczkę, tak samo pieczarki, które wcześniej obgotowujemy. Do masy mięsnej dodajemy warzywa, pieczarki i natkę, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko

Z Majeczką w kuchni
MAKARON Z WARZYWAMI, JAJKIEM I SEREM 129

ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 ZŁ. ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 MINUT ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 150-200 g makaronu penne, 1/2 dużej papryki czerwonej, mała cebula, 5 średniej wielkości pieczarek, średniej wielkości pomidor, 2 jajka, duża garść posiekanego szczypiorku, 2 łyżki masła, 2 plasterki sera żółtego, sól, łyżeczka majeranku Cykoria , 1/2 łyżeczki bazylii, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki. Przygotowanie: Makaron gotuję(...)osolonej wodzie. Cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę, pieczarki w półplasterki. Podsmażam przez kilka minut na maśle cebulę i paprykę z dodatkiem przypraw - soli, papryki, majeranku i bazylii. Dodaję pieczarki, smażę przez kilka minut, aż nadmiar wody odparuje. W międzyczasie pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Dodaję do warzyw, smażę przez 2-3 minuty. Następnie dodaję

JejKuchnia
Zupa szczawiowa z pieczarkami 106

pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 4 ziemniaki 1,5 l wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 kg kości wędzonych kości wieprzowych 2 jajka 200 g pieczarek biała część pora 1 łyżka suszonego lubczyku 250 g szczawiu ze słoika masło 2 pełne łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz Przygotowanie Marchewki, pietruszkę, seler kroimy, ziemniaki w kostkę(...)dodajemy kości razem z ½ łyżeczki soli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy przez 30 min. Kości wyciągamy i studzimy (później oddzielamy mięso od kości). Jajka gotujemy na twardo. Kroimy. Pieczarki oczyszczamy i smażymy na maśle (1 łyżka ) z pokrojonym w piórka porem. Oprószamy lubczykiem, solą i pieprzem. Szczaw smażymy na maśle, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans, dodajemy mięso. Śmietanę

R'n'G Kitchen
Gulasz z Parówek i Frankfurterek z Dodatkiem Papryki i Pieczarek 80

SKŁADNIKI: 5 cebul szalotek 530g parówek 220g frankfurterek firmy DUDA 450g pieczarek 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 2-3 puszki pomidorów krojonych wedle uznania sól pieprz przyprawa do leczo 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Na maśle zeszklić szalotki pokrojone w kostkę. 2. Dodać parówki i frankfurterki pokrojone w plastry, smażyć przez chwilę. 3. Paprykę pokroić(...)kostkę dodać do parówek. 4. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do parówek. Całość smażyć aż pieczarki zmiękną. 5. Dodać pomidory w puszce. Przez chwilę gotować. Doprawić do smaku

Dziś Ja gotuje
Obiadowe Dania Wegetariańskie 129

Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta Warzywa w sosie Teriyaki Ciecierzyca w sosie słodko kwaśnym Tortilla z tofu Placuszki z cukinii i batatów Orientalna ciecierzyca Makaron z cukinią i pieczarkami Pizza ze szpinakiem i serem ricotta Zupa krem z pora Sos do makaronu z soczewicy Quiche z porem i pieczarkami Polenta z ciecierzycą Sos do warzyw Stir Fry Klopsiki(...)sosie Klopsiki z cukinii Ciecierzyca w kremowym sosie Kotleciki z selera Ciecierzyca w pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto

Delusional Trine
Przepis #124 Proste pasty kanapkowe: w trzech smakach 121

miseczki wrzucamy ser feta oraz jogurt. Całość blendujemy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidorki. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie mieszamy. P asta pieczarkowa Składniki - 240 g pieczarek - 4 jajka - szczypiorek - 1 łyżeczka oleju do smażenia - sól, pieprz, czosnek Wykonanie Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy będą gotowe zostawiamy do wystygnięcia. Jajka(...)gotujemy na twardo i także pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy pieczarki i jajka (możemy je przekroić na ćwiartki) zostaną wystudzone  przekładamy je do miski i blendujemy na jednolitą masę. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek - może również zblendować lub po prostu wymieszać. Pasta z zielonego groszku  Składniki - pół puszki zielonego groszku - 3- 4 jajka - sól, pieprz, słodka

Health-Fit-Life
Warzywna sałatka z marynowanymi pieczarkami i chrupiącym boczkiem 363

Smaczna, wartościowa sałatka na bazie bogatych w witaminy warzyw: pora, selera, marchewki, ziemniaków, która idealnie komponuje się ze smakiem marynowanych pieczarek i aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku. Składniki: 300g marynowanych pieczarek 3 ziemniaki 4 marchewki 1/2 selera 1 por 240g wędzonego boczku 1 ząbek czosnku 1 pęczek natki z pietruszki 5-6 łyżek majonezu sól pieprz 1 łyżka oleju Wykonanie(...)Ziemniaki, marchewki i seler ugotować, następnie wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Por drobno pokroić, a natkę z pietruszki i czosnek drobno posiekać. 2. Pieczarki odsączyć z zalewy, a jeśli są duże przekroić na połowę. 3. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. 4. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą

Szalona Kuchnia Eweliny
Żołądki w sosie myśliwskim 305

Żołądki w sosie myśliwskim Dziś coś dla miłośników podrobów – żołądki drobiowe po myśliwsku. Pyszny i prosty w przygotowaniu gulasz z pieczarkami, papryką oraz ogórkiem kiszonym. Polecam!   Składniki: 0.5 kg żołądków drobiowych 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 cebula kilka pieczarek 1-2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie(...)liść laurowy i po trzy kulki pieprzu i ziela angielskiego. Solimy i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem do miękkości *** *** W tym czasie cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażamy *** *** Paprykę kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie. Podsmażamy wszystko jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając *** *** Miękkie żołądki kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy na patelnie

Blog z Apetytem
Gulasz z indyka 172

Olivki odspawać od talerza, ani od szafki kuchennej, gdzie zaczęła i skończyła jeść... 😀 Link do filmu kliknij, obejrzyj i subskrybuj: https://www.youtube.com/watch?v=FElpdJ9oQWw Składniki: 600g udźca z indyka 250g pieczarek 1 papryczka chili 2 cebule 1 duża czerwona papryka 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej sól pieprz 1 niepełna szklanka wody(...)łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: Udziec z indyka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki obrać i podzielić na mniejsze części. Z papryczki chili wyjąć tylko pestki. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać na patelni i dodać mięso. Smażymy tylko do momentu aż w mięsie pozamykają się pory aby nie wypływały soki (cały czas mieszając). Następnie dodajemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Proponowane wyszukiwania