Świetna, szybka sałatka z brokułami:) SKŁADNIKI rukola, roszponka brokuła pomidorki koktailowe papryka wędzona pieczarki marynowane cebula Brokuł gotujemy uważając żeby nie był za miękki z dodatkiem soli. Odcedzamy, studzimy. Na talerzu układamy rukolę i roszponkę, przekrawamy pomidorki i pieczarki a cebulkę kroimy w cieniutkie piórka. Na sałaty układamy wystudzony, poporcjowany na małe różyczki brokuł a na to pomidorki pieczarki
harrisakaszą. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 niewielkiej cukinii ok 7 łyżek serka śmietankowego typu Almette, Turek lub podobny kilka listków bazylii 1 mała cebula kilka pieczarek Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego, papryka słodka i ostra pół szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lub bulionu olej do smażenia *** Filety myjemy, osuszamy, przecinamy(...)strony na mocno rumiany kolor – smażymy najpierw na „łączeniach”, w ten sposób nic nam się nie rozpadnie *** *** Następnie zdejmujemy mięso z tłuszczu, a na patelnie wkładamy pokrojone w plasterki pieczarki oraz cebulkę i podsmażamy przez chwilę, ciągle mieszając. Gdy pieczarki będą już podsmażone a cebulka się zeszkli dokładamy ponownie mięso *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele
Blog z Apetytemporcji: (Inspiracja: " Kulinarna zakładka ") Mięso i warzywa: ok. 1 kg karkówki sól i pieprz mąka do obtoczenia mięsa 2 białe cebule 2 czerwone cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki Sos: 1 szklanka wody 200 g koncentratu pomidorowego 3-4 pełne łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki sosu BBQ (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku 3 łyżki cukru 3 łyżki(...)smażyć mięso z obu stron przez kilka minut. Usmażone mięso ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry lub ćwiartki i ułożyć na mięsie. Pieczarki pokroić w grube plastry i ułożyć na cebuli. Paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paski i wyłożyć na pieczarki. Wierzch oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Wszystkie składniki na sos wymieszać
Simply FoodUwielbiam robić filety z kurczaaka inaczej niż tradycyjnie. Tym razem postanowiłam zrobić kotleciki z piekarnika z serem cheedar oraz z brązowymi pieczarkami. Podałam je z ogórkami z fetą oraz kaszą kuskus. Taka propozycja obiadowa na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie. Smacznego :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/(...)będzie mi bardzo miło. SKŁADNIKI NA 4 Kotlety: 👉 1 filet z kurczaka 👉 4 pieczarki ja dałam brązowe 👉 4 łyżki sera żółtego tartego np. cheedar 👉 4 łyżeczki ketchupu 👉 sól ,pieprz , mielona papryka słodka i ostra PRZYGOTOWANIE: 1. Fileta umyć i rozciąć na 4 kotlety. Rozbić cienko. 2. Mięso posypać przyprawami . 3. Każdego kotleta
Gotowanie Patkiobiad lub kolację. Dodatkami do pizzy mogą być nasze ulubione składniki. składniki na formę 36 x 26 cm 7 kromek pieczywa tostowego w zależności od formy 4 pieczarki 1 czerwona cebula 5-6 pomidorków koktajlowych 4 łyżki kukurydzy z puszki 250 g startego żółtego sera 4 jajka 3- 4 łyżki mąki pszennej szczypta ziół prowansalskich czarny pieprz sól(...)przepis Oczyszczone pieczarki kroimy w cienkie plastry, czerwoną cebulę kroimy w piórka, pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze cząstki. W formie wyłożonej folią aluminiową układamy ciasno kromki chleba tostowego. Do miski przekładamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy zioła prowansalskie, sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładniemy mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto wlewamy na kromki chleba i dokoładnie je rozsmarowujemy
Smakowite Danianaprawić, zobaczymy jak wyjdzie. Dzisiaj danie z papryką w roli głównej. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Składniki: 500 mięsa mielonego z szynki 4 czerwone papryki 300 g pieczarek 1 jajko 1 spora łyżka bułki tartej 1 młoda świeża cukinia Sól Pieprz Niewielka ilość oleju Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy. Cukinię ścieramy(...)tarce warzywnej, wykładamy na sito, posypujemy solą i pozostawiamy aż cukinia puści sok. Na koniec odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego razem z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem i bułką tartą. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę. Z papryk odcinamy górną część i usuwamy nasionka. Do papryk wkładamy przygotowany farsz. Zapiekamy w piekarniku w temp
Smaki Ewyrobię. Tym razem chciałam żeby jajka były z góry ścięte, ale płynące w środku proszę i takie też były. Śniadanie z płynącym jajkiem sadzonym 2 jajka 2 pomidory 5 pieczarek 1 łodyga selera naciowego 1 ząbek czosnku 1/2 dużej cebuli 10 cm kawałek kiełbasy 1 łyżka oleju łodyżki czosnku Zaczynamy od kiełbasy kroimy ją w plasterki, odkładamy. Cebulę i czosnek(...)obieramy i drobno kroimy. Seler naciowy kroimy w plasterki, pieczarki płuczemy i kroimy na cztery części. Pomidora kroimy w kostkę. Na patelni podgrzewamy olej i zaczynamy od podsmażenia cebuli i czosnku oraz selera naciowego, po chwili dodajemy kiełbasę i pieczarki całość przesmażamy od czasu do czasu mieszając tak około 4-5 minut, potem dodajemy pomidora i znowu mieszamy. Na koniec
Kuchnia na wzgórzuulepszyć i nie co zmienić ,więc dziś nie co nowsza wersja tego przepis składniki 2 pory pokrojone drobno 2 papryki czerwone oczyszczone i pokroić w kostkę 30 dag pieczarek oczyszczonych i drobno pokrojonych ,potem ich usmażyć 1 pęczek szczypiorku drobno pokroić 2 podwójne filety z kurczaka oczyścić i przekroić na ciensze płaty 2 duże kubki jogurt i 1/3 majonezu(...)sloika 2 garście ugotowanych szparagów kolejność przygotowania do pojemnika żaroodpornego wsypujemy por i rozkładamy na całości, potem bierzemy połowę pieczarek i rozrzucamy. Teraz układamy szparagi, można posypać troszkę papryką czerwoną. Na to filety z kurczaka tak jak widać na zdjęciach. Zalewamy sosem -2 kubki jogurtu rozmieszać z majonezem i doprawić do smaku zalać mięsko i znów posypujemy papryką ,pieczarkami
Moje Wyrobyrozpadnie się :D Nie ma obaw. To wszystko tak się skleja i trzyma się kupy przez długi czas :) W dzień poprzedzający "gości" zabrałam się za jej robienie. Składniki: * pieczarki marynowane * marchew * jajka * żółty ser * kukurydza * szynka * majonez * jogurt naturalny * czosnek * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki Salaterkę wyłożyłam folią aluminiową. Na sam spód wyłożyłam marynowane(...)pieczarki kapeluszami do dołu. Na to wysypałam pokrojoną w kostkę ugotowaną marchew. Posmarowałam majonezem, ale dość cieniutko. Majonez rozrobiłam z jogurtem naturalnym i przyprawiłam solą i pieprzem. Proporcje jogurtu i majonezu dowolne. Ja zastosowałam 3:1 Wcisnęłam dwa ząbki czosnku. Na posmarowaną majonezem marchew kolejno układalam pokrojoną w kostkę szynkę, cienką warstwę majonezu, kukurydzę, majonez, ser żółty starty
Pieprzyć z Fantazjąindyczych. Troszkę to może brutalne będzie z mojej strony przyznając się do tego, ale uwielbiamy je jeść. Robię je na różne sposoby. Tym razem jednak urozmaiciłam gulasz marchewką i pieczarką. Wyszedł smaczny tak samo, ale jednak inaczej. Dodam tylko, żeby nie bać się przygotowywać takie danie. Przypomnijmy sobie, jak wcinaliśmy wątróbkę, serduszko z rosołu jako dzieci. Czasami była(...)przygotowanie ich zajmuje dużo mniej czasu niż tych kurczaczkowych. Może podam składniki i potem poopowiadam jak ja je przyrządzam. Składniki: * 1 kg serc indyczych * 1 spora marchew * 15 dkg pieczarek * 1 liść laurowy * 3 ziela angielskie * majeranek * sól, pieprz, opcjonalnie kostka drobiowa * duża cebula * 1 łyżka mąki * 1 łyżka masła Serduszka a właściwie serca, ponieważ są dość spore, przekrawam
Pieprzyć z Fantazjąrozpadnie się :D Nie ma obaw. To wszystko tak się skleja i trzyma się kupy przez długi czas :) W dzień poprzedzający "gości" zabrałam się za jej robienie. Składniki: * pieczarki marynowane * marchew * jajka * żółty ser * kukurydza * szynka * majonez * jogurt naturalny * czosnek * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki Salaterkę wyłożyłam folią aluminiową. Na sam spód wyłożyłam marynowane(...)pieczarki kapeluszami do dołu. Na to wysypałam pokrojoną w kostkę ugotowaną marchew. Posmarowałam majonezem, ale dość cieniutko. Majonez rozrobiłam z jogurtem naturalnym i przyprawiłam solą i pieprzem. Proporcje jogurtu i majonezu dowolne. Ja zastosowałam 3:1 Wcisnęłam dwa ząbki czosnku. Na posmarowaną majonezem marchew kolejno układalam pokrojoną w kostkę szynkę, cienką warstwę majonezu, kukurydzę, majonez, ser żółty starty
Pieprzyć z Fantazjąobiad już miałam z głowy, pozostało mi tylko zastanowić się nad tym czy mam je zrobić w tradycyjny sposób czy zrobić je z dodatkami. Z dodatkami. Dobrałam kilka pieczarek i uciekłam ze sklepu, bo jeszcze coś jeszcze "niezbędnego" wpadłoby mi w oko :D W domu uwielbiamy żołądki...no ale tę historię moi stali czytelnicy chyba już znają(...)bawełnę nie owijam i napiszę jak je zrobiłam :D Składniki: * 60 dkg żołądków drobiowych * 6 pieczarek * 1 duża cebula * 1/2 szklanki śmietany 18% * 1 łyżka masła * 1 płaska łyżka mąki * sól, pieprz, majeranek opcjonalnie kostka rosołowa bądź przyprawa uniwersalna * liść laurowy, ziele angielskie Żołądki oczyściłam ze zbędnych błonek i pokroiłam w drobniejsze kawałki. Wychodziło mi tak, że przekrawałam
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: bułka paryska 8 kromek, olej czosnkowy 1/4 szklanki, pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, masło 2 łyżeczki, salami 16 plasterków lub 8 dużych, ser żółty salami 8 plastrów grubszych, sos pomidorowy lub inny pieczarki na maśle podsmażyć z cebulką do odparowania płynu z patelni - nie solę, gdyż salami i ser są dość słone kromki bułki paryskiej dwudniowej skropić trochę(...)wodą, posmarować pędzelkiem maczanym w oleju czosnkowym na kromkę nakładać pieczarki, salami, plastry sera żółtego, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięracji, że nie miałam wolnego większego naczynia, jadłam z dwóch miseczek.😋 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcję: -2 jajka -60 g mozzarelli -1 duży pomidor -parę pieczarek -pół papryki czerwonej -łyżeczka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle. 2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji(...)musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni. 3. Mozzarellę kroimy w kostkę. 4. Do naczynia nakładamy warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka. 5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza: 349 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzujabłku. Warto jeść bakłażany i obiecuję, że częściej ten owoc będzie gościł w moich przepisach BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI: 1 bakłażan (średniej wielkości) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 100g pieczarek 1 cebula 50g sera mozzarella 1 ząbek czosnku przyprawy : sól, pieprz, papryka chilli, oregano. Nasze gotowanie zaczynamy od umycia bakłażana, po czym przekrawamy go na dwie połówki i wydrążamy(...)zamarynowanego bakłażana odkładamy na 45 min i w tym czasie przygotowujemy nasz farsz. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki kroimy w małe kawałki i również wrzucamy na patelnię. Miąższ z bakłażana, i nasze połówki papryk kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Całość dusimy ok 20min po czym doprawiamy
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii