Składniki : mały brokuł 20 dag pieczarek mała cebula 4 łodygi selera naciowego mały słoik sosu chińskiego( łowicki) mała puszka cieciorki konserwowej i kukurydzy natka pietruszki, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku olej do smażenia makaron ryżowy Przygotowanie: Cieciorkę, kukurydzę osączyć Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu Cebulkę, seler pokroić w kostkę Umyte pieczarki obgotować w lekko posolonej i zakwaszonej octem wodzie, osączyć, po ostudzeniu pokroić w dość grube plasterki Brokuł również lekko obgoto... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula