Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Składniki: Makaron 500 g użyłam rurki Mięso mielone 500 g Passata pomidorowa 500 ml ( można zastąpić pomidorami z puszki) Pieczarki 350 g Ser żółty 300 g Cebula czosnek 2 ząbki zioła prowansalskie łyżeczka Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować all dente. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek na złoty kolor. Kolejno dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Dodać ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody
Autor
Kulinarne przygody
Gotuje bo lubię :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, mięso mielone, makaron, makarony, pieczarki, zapiekanka, zapiekanki, sosy, zapiekanka z serem, zapiekanka z mięsem , dania z makaronem, mięsa pieczone, sos pomidorowy
Inne przepisy z Kulinarne przygody
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję