Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Składniki: Makaron 500 g użyłam rurki Mięso mielone 500 g Passata pomidorowa 500 ml ( można zastąpić pomidorami z puszki) Pieczarki 350 g Ser żółty 300 g Cebula czosnek 2 ząbki zioła prowansalskie łyżeczka Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować all dente. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek na złoty kolor. Kolejno dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek.  Dodać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.