mielone - 47549 przepisów (strona:516/3170)

Pieczeń z jajkiem w środku 116

porze roku. Polecam wypróbować. Pieczeń z jajkiem w środku 800 g mięsa mielonego 1 bułka 2 jajka surowe 3 jajka ugotowane sól, pieprz, kucharek 1/2 opakowania kukurydzy 1/2 puszki groszku 1/2 słoiczka marynowanej papryki czerwonej poszatkowana garść natki pietruszki   Do większej miski wkładamy mięso mielone, przyprawiamy, wbijamy 2 jajka i bułkę, którą należy wcześniej namoczyć

Gotuję Testuję
Penne w sosie pomidorowym 200

sosie pomidorowym 1/2 opakowania makaronu Penne 20 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek 2 łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas. W dużym

Gotuję Testuję
Makaron z czosnkiem niedźwiedzim i warzywami 134

patelni Hortex 1 pomidor 1/2 cebuli 40 dag mięsa mielonego kucharek, pieprz   Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić w ciepłej, po ok. 5 minutach przełożyć na durszlak i polać zimną wodą. Międzyczasie pokroić drobno cebulkę, dać na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć. Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać

Gotuję Testuję
Makowiec na kruchym cieście 424

czemuż by nie upiec chociażby dziś ???? Podarujmy sobie odrobinę luksusu. ;) Polecam . Wielu z nas odstrasza , to zabierające wiele czasu namaczanie i mielenie maku .  Ale jest na to rada .  W sklepach jest już dostępny mak mielony .  I nie mówię tutaj o gotowej , słodkiej  masie makowej w puszcze . Możemy kupić suchy mak mielony , dzięki któremu samodzielne

Malinowa Kawiarenka
Naleśniki z sosem bolognese 118

bardziej po włosku) 1 szklanka wody (*) 3/4 szklanki mleka 2 jajka   1/4 łyżeczki soli 1 szczypta sody oczyszczonej (solidna; opcjonalnie) 2 łyżki oliwy Sos bolognese:   400g mięsa mielonego (najlepiej dobrej jakości, mieszanego, np. wołowo-wieprzowego) 1 cebula (duża) 3 ząbki czosnku   1 słoiczek pomidorów w sosie własnym (polecam ten - klik ) (**) 1/2 łyżeczki papryki w proszku bazylia(...)posmarować odrobinką oleju.) W międzyczasie (lub wcześniej) przygotować sos.   Cebulę pokroić w kostkę (lub wg własnych upodobań) i podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Na patelnię przełożyć pomidory (z sosem), przyprawy i wymieszać. Całość dusić pod przykryciem. Na końcu sos ponownie doprawić

Di gotuje
Mielonka ze słoika 110

czosnku 1 łyżka pieprzu mielonego półtora łyżki soli garść świeżej bazylii     Przygotowanie Z karkówki wykroiłem 250 g chudego mięsa i pokroiłem w drobną kostkę. Podobnie z boczkiem. Wymieszałem z karkówką. Dodałem starty na małych oczkach czosnek, wymieszałem i odstawiłem. Pozostałe mięso zmieliłem na grubych oczkach. Do pokrojonego w kostkę mięsa dodałem miso mielone, posiekaną cebulę

R'n'G Kitchen
Burgery wołowe 136

Składniki (na 1 porcję) - 100 g mielonej wołowiny np. z udźca, - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - 2 bułki grahamki (ok. 100 g), - liść sałaty lodowej (ok. 40 g), - 2 plastry pomidora (ok 40 g), - ogórek kwaszony (ok. 30 g), - 4 łyżeczki musztardy (ok. 40 g), - 1/2 łyżeczki miodu (ok. 6 g), - 2 łyżeczki(...)zioła prowansalskie, natka pietruszki. Sposób przygotowania 1. Szklimy drobno pokrojoną cebulę na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. 2. Kroimy drobno natkę pietruszki. 3. Łączymy mięso mielone z cebulą, natką pietruszki, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy musztardę z miodem i sokiem z cytryny. 5. Patelnię smarujemy olejem za pomocą pędzelka. 6. Formujemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Karkówka pieczona z pomidorową nutą (suszone pomidory mielone) 163

mojego podniebienia, więc kombinuję jak mogę, abym ja była zadowolona i moja rodzina smacznie zjadła. Postanowiłam na obiad upiec karkówkę i w tym celu wykorzystać moje suszone pomidory mielone (uwielbiam je).  Dodałam je więc do marynaty, której efekt był fantastyczny. Mięsko wyszło niezwykle aromatyczne, soczyste i jednym słowem bardzo smaczne, a powstały sos - idealnie komponował się(...)całym daniem.  Musiałam na szybkiego robić zdjęcia, bo po dokładkach do fotografowania niewiele zostało. Pooolecam! 800-900g karkówki wieprzowej Marynata: 3 łyżki oleju 1 łyżka suszonych pomidorów mielonych (płaska; świetne są tu - klik ) 1 łyżka majeranku (płaska) 3/4-1 łyżka soli 1/3 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego Dodatkowo: około 100 ml wody do podlania mięsa Wszystkie

Di gotuje
Odmienione mielone - z pieczarkami i serem 2948

Klasyczne mielone(...)smaczne, ale nie ukrywamy - nudne:). Dlatego urozmaicam je przeróżnymi dodatkami, w tym przypadku pieczarkami i mocnym w smaku serem cheddar (który można zastąpić dowolnym twardym).  500g mięsa mielonego 250g pieczarek 2 cebule 150g sera cheddar 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Szefowa kuchni
PASTA A'LA HUMMUS POMIDOROWA Z KOPERKIEM 157

pomidorów suszonych 5 łyżek sezamu 2-3 łyżki oleju z pomidorów sok z 1/2 cytryny garść ziaren słonecznika pęczek koperku 1 łyżeczka pasty paprykowej ostrej pieprz, sól, papryka słodka mielona kmin rzymski, liść laurowy Wykonanie: Cieciorkę zalewamy wrzątkiem na 15 min. Po tym czasie, odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Dodajemy kmin rzymski i liść laurowy. Ostawiamy na całą(...)mielimy na pastę. Do pasty sezamowej dodajemy ugotowaną cieciorkę, kilka łyżek wody z cieciorki i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory suszone, koperek oraz słonecznik i dalej blendujemy do uzyskania gładkiej pasty. Gdy masa jest zbyt gęsta i źle się nam miksuje dodajemy jeszcze wody z ciecierzycy. Na końcu przyprawiamy pastą paprykową, mieloną

Kuchnia MagdaLeny
Dżem marchewkowy 116

jest to świetny przepis na zimę i okres świąteczny. Do przygotowania 3 słoiczków dżemu potrzebujemy: – 1 kg marchewki (najlepiej bio) – 1 dużą pomarańczę (najlepiej bio) – mielony cynamon, mielone goździki – cukier żelujący 2:1 Marchew obrać i utrzeć na małych oczkach a pomarańczę obrać i pokroić na cząstki (zamiast pomarańczy możecie użyć też kilku

Szybko Tanio Smacznie
Greckie kofty, czyli mielone na patyku 139

na patyku doprawione charakterystycznymi dla greckich smaków przyprawami. Dzięki temu, że są pieczone są bardzo lekkie. Świetnie smakują z sosami na bazie jogurtu.  1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 kajzerka  1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej mięty po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz  1. Cebulę

Szefowa kuchni
Pieczeń z kawałkami kurczaka 300

pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki majeranku 1 sucha bułka 4 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz do smaku WYKONANIE Mięso mielimy tak, jak do mielonych. Bułkę moczymy w mleku. Cebulkę kroimy w kostkę i podduszamy na odrobinie oleju. Do zmielonego mięsa dodajemy wyciśniętą z moczenia bułkę, Podsmażoną cebulkę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek(...)połączy. Pierś z kurczaka płuczemy. Obsuszamy rącznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę. Kawałki kurczaka dodajemy do mięsa i jeszcze raz dobrze wyrabiamy, by połączyć kawałki piersi z mięsem mielonym. Masę mięsną wkładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze uciskamy, by pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

W kuchennym oknie Ewy
Pasztet z czerwonej i czarnej soczewicy ze słonecznikiem 176

łuskany 1 opakowanie oliwa z oliwek 2 łyżki kurkuma 1 łyżeczka gałka muszkatołowa  do smaku sól 1 łyżeczka chili pieprz cayenne czosnek 2 ząbki jajka 2 sztuki mielone siemię lniane do oprószenia formy. Ugotuj czerwoną soczewicę według opisu na opakowaniu. Odcedź. Czarną soczewicę ugotuj w osobnym garnku. W rondlu rozgrzej oliwę i duś warzywa korzeniowe wraz(...)namoczonym wcześniej grzybem. Wystudź. Całość przełóż do malaksera oprócz czarnej soczewicy, ją dodasz do zmielonej masy, aby w pasztecie była cała. Wysmaruj formę do pieczenia olejem i oprósz mielonym siemieniem lnianym. Do masy dodaj soczewicę czarną, wbija jaja i opakowanie łuskanego słonecznika. Wymieszaj. Przełóż do formy. Piecz w 190 ok 45 minut

AZgotuj!
ZUPA MARCHEWKOWA Z MIELONYM MIĘSEM 162

Bardzo ciekawa zupa warzywna na bazie mielonego mięsa,pożywna i bardzo smaczna.Moim znajomym bardzo smakowała .Prosta i szybka do zrobienia,właśnie takie zupy osobiście lubię...   30dag.marchewki 20dag.białej części pora 20dag.selera 5dag.pietruszki 2 drobno posiekane cebule 80g.margaryny 3 kostki rosołowe 30dag.mielonego mięsa koperek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Warzywa myjemy i kroimy w talarki,kostki.Cebulę smażymy na margarynie,dolewamy trochę wody(...)dusimy chwilę.Następnie wlewamy 1 i 1/2 litra wody,dodajemy warzywa,kostki rosołowe i gotujemy do miękkości,dodajemy mielone mięso i jeszcze ok.15 min.gotujemy na małym ogniu.na koniec możemy wsypać posiekany koperek.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania