Greckie kofty, czyli mielone na patyku

Greckie kofty, czyli mielone na patyku

Greckie kofty, czyli mielone na patyku

Przepis na : obiad

Grecka kofta to nic innego jak mielone na patyku doprawione charakterystycznymi dla greckich smaków przyprawami. Dzięki temu, że są pieczone są bardzo lekkie. Świetnie smakują z sosami na bazie jogurtu.  1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 kajzerka  1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej mięty po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz  1. Cebulę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przypra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.