produkty" stanowią zgrany duet, więc bardzo chętnie je łączę (wiem, że niektórzy wyznają zasadę niełączenia warzyw z owocami, ale ja nie widzę ku temu podstaw). Dopełnieniem smaku jest pasta zrobiona na bazie awokado, aby grzanki nie były zbyt suche. Czytaj więcej
Kasia Sarnasłodko nie musi oznaczać niezdrowo :) Na bloga z pewnością jednak trafiają też przypadkowe osoby i mam nadzieję, że taki przepis im się przyda. Awokado to świetna baza do wszelkich past i kremow, zarówno tych słodkich, jak i wytrawnych. Czytaj więcej
Kasia SarnaBakłażan to jedno z moich ulubionych warzyw i jadam go często. Tym razem wylądował z makaronem z sepią na jednym talerzu i było to idealne połączenie, polecam wypróbujcie. Pasta tahini i suszone pomidory dopełniły całości. Lubicie takie połączenia? Makaron z bakłażanem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedrożdży 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki soli 175 g jogurtu naturalnego lub greckiego 1 jajko Farsz: plastry żółtego sera plastry kiełbasy salami pasta paprykowa, sos pomidorowy, ketchup lub tym podobne sosy świeży tymianek gruba sól Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko ( ma być letnie) dodajemy cukier i suszone drożdże. Odstawiamy na parę minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotowań. Marynatę stworzysz, łącząc oliwę lub olej (może być aromatyzowany chili lub czosnkiem) z dobrą musztardą, kilkoma łyżeczkami miodu, papryką (najlepiej wędzoną), szczyptą tymianku, rozmarynku i majeranku. Tak przygotowaną pastą wystarczy posmarować kawałki mięsa i zapakować do piknikowego koszyka. Smak Cię oczaruje! Dobra organizacja to podstawa Grillowe przyjęcia mają to do siebie, że zazwyczaj przyciągają dużą grupę osób. Im więcej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ekspresowa i pyszna pasta pietruszkowa, która idealnie komponuje z pieczywem lub krakersami. Składniki: pęczek pietruszki 1 serek topiony 2 łyżki jogurtu naturalnego opcjonalnie odrobina pieprzu Wykonanie: Pietruszkę, serek i jogurt wrzucić do blendera i zmiksować
Tradycyjna Kuchnianiewątpliwie fakt, że ciasto wyrabiamy w robocie. Sezon na warzywa w pełni, warto to wykorzystać. Można podać lavash z pieczonymi warzywami i jogurtem, świetnie będzie smakował z pastą z pieczonego bakłażana ( klik ) lub moją ulubioną turecką sałatką - Ezme ( klik ) Polecam. składniki - 8 sztuk 1 łyżeczka suszonych drożdży 180 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru pudru
Stare GaryPasta jajeczna z dodatkiem pieczarek i papryki to mój dzisiejszy pomysł na niedzielne śniadanko. Naprawdę warto - będzie pysznie! Składniki dla 2-3 osób: 3 jajka 1/4 czerwonej papryki 4 pieczarki sól, pieprz szczypiorek - kilka gałązek 1 łyżka majonezu Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo - ostudź, obierz i pokrój w kostkę. W tym czasie obierz i pokrój pieczarki - przesmaż na łyżce masła
Alutka-GotujeWYŻYWlENIE . Pobyt w hotelu można wykupić bez wyżywienia, ze śniadaniami lub w wersji HB czyli śniadania+ obiadokolacje. Posiłki podawane są w formie szwedzkiego stołu. Śniadania to duży wybór serków, past, sałatek, płatków, miodu, wędlin, naleśników, racuchów, kiełbasek na ciepło. Oczywiście różne rodzaje kaw i herbat oraz świeżo wyciskane soki i koktajle. Obiadokolacje (w godz. 17-20) to duży wybór najróżniejszych
WYSPA SZCZĘSLIWAduże łyżki kakao 3 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 szklanki wrzącej wody Czekoladę rozpuścić. Mąkę, sodę i kakao wymieszać. Olej kokosowy zmiksować z cukrem na pastę. Dodać po jednym jajka i zmiksowac. Wmieszać czekoladę i aromat wymieszać łyżką. Na przemian dodawać sypką mieszankę i jogurt - każdorazowo miksować do połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać
Chocolate Muffin BlogAromatyczna, zaskakująca smakiem pasta paprykowa z bakłażanem. Idealna do wędlin, pasztetów, serów pleśniowych typu camembert czy do lasagne. Sprawdzi się też dobrze w zimnych i gorących sosach czy jako dodatek do dipów. Jednym słowem słoik orkiestra :) Zróbcie, spróbujcie i zachwyćcie się. Nie zapomnijcie opowiedzieć nam jak wam smakuje i do czego jej używacie. Lubimy czytać wasze komentarze i każdy wywołuje
Marder&Marder Manufacturełyżeczka pieprzu 1/4 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka natki pietruszki 2 łyżki soli Wykonanie: W misce dobrze wymieszać wszystkie składniki marynaty (powinna mieć konsystencję dość gęstej pasty). Kawałki kurczaka umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym lub czystą ściereczką. Przełożyć kurczaka do marynaty i dobrze go w niej obtoczyć, nacierać kawałki przez kilka minut. Zostawić na ok. 2 godziny
Pociąg Do KuchniPesto z jarmużu Pesto z jarmużu… czemu właśnie z niego? Ano dlatego, że nie jest on tylko bardzo zdrowy (zawiera duże ilości, m.in. witaminy K
Blendmankupujemy prażone nie smażone!) Przykład kupnego masła orzechowego Robiąc masło orzechowe sami możemy wybrać czy chcemy masło z kawałkami orzechów, czyli typu "crunchy" czy raczej gładką pastę, czyli "smooth" oraz decydujemy o dodatkach jakie chcemy dodać, np. wiórki kokosowe, kakao, sezam, kawałki gorzkiej czekolady, cynamon, bądź wanilia. Co dobrego kryją w sobie orzechy: zawierają jedno
Wołowina od rekinaużyczenie nam wina Butcher of Blaviken Rivskiemu za pomoc i wykonanie sesji fotograficznej POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania
Nerds Kitchen