pasty - 13297 przepisów (strona:569/887)

Zielone gazpacho. 131

Pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę - część odłożyć. Awokado obrać i pokroić. Bułkę porwać na kawałki, umieścić w miseczce i namoczyć w occie. Czosnek rozetrzeć na pastę z łyżeczką soli. Wszystkie składniki oprócz szczypiorku, odłożonej części papryki i lodu zmiksować na gładki krem. Rozlać na talerze i dodać posiekany grubo szczypior, kostki papryki oraz lód

zadanie-gotowanie
Japońsko - libańska sałatka z cieciorką na parze od Bonduelle 176

osusz na ręczniku papierowym - w małej filżance wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, posiekany koperek, sól i pieprz - resztę cieciorki odcedź na sitku Na dużym talerzu na środek wyłóż pastę z cieciorki, dookoła ułóż pozostałe składniki jak na fotografii. Samą górę zwieńcz cieciorką na parze, polej obficie dresingiem koperkowym. Danie jest gotowe! Palce lizać, a raczej talerz był wyczyszczony

SMYKWKUCHNI
Jak upiec buraki 153

postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo smaku i cenne wartości odżywcze. Można ich użyć do kremu z buraków, sałatek, pasty do chleba, do ciast, do koktajli, itd. Jak widać lista jest długa, dlatego gorąco polecam ten sposób przygotowania buraków. Pieczenie buraków: Buraki umyć bardzo dokładnie. Bez obierania każdy osobno zawinąć

kuchnia doski
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 166

Wybaczcie, ale stawiałam na czas więc nie będę bawiła się w robienie własnego ciasta francuskiego, bułeczek czy mięsa do hamburgerów. Ma być smacznie i ekspresowo:) 1. Krakersy z pastą pietruszkową Co potrzebujesz: paczkę krakersów, pęczek pietruszki  1 serek topiony, 2 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie : pietruszkę, serek i jogurt wrzucić do blendera. Zmiksować i podawać na krakersikach Czas wykonania

Tradycyjna Kuchnia
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 170

wołowy z czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem – Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką

WojnaNaSmaki.pl
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem. 365

już koniecznie! Zapraszam!   Składniki; 1 duży filet z kurczaka ( może być też z indyka) 2 szkl. zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty ajvar kilka suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka śmietany 2-3 łyżki oleju sól, pieprz, słodka i ostra papryka   Przygotowanie; Mięso płuczemy i kroimy  w większą kostkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Biszkopt z musem truskawkowym 458

proszku 500g śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) Mus truskawkowy: 2 galaretki truskawkowe w proszku lub czerwone w innym smaku 600g umytych, obranych truskawek Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru

Mała Cukierenka
88 przekąsek i napojów dla kibica 301

marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem

Moja smaczna kuchnia
Zupa krabowa z Büsum 165

starczyły do nakarmienia 7 osób, wydania dwóch dokładek i jeszcze ciut zostało, zupę podawałam w bulionówkach) 300 ml wywaru rybnego 600 ml wody 300 ml wywaru warzywnego 1 kostka pasty krabowej 2 małe ziemniaki 2 małe marchewki 2 kubeczki śmietany (u mnie kremówka) koncentrat pomidorowy (ok 4 – 5 łyżek, ale może być ciut więcej) koniak (ok 5 łyżek

Szybko Tanio Smacznie
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 189

Makaron to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych produktów spożywczych. Idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, jak również może stanowić bazę do dania głównego. Pierwsze

Jacob Tastes
Ciecierzyca w sosie pieczarkowym. 229

Ostatnio zwariowałam na punkcie ciecierzycy . Najbardziej chyba smakuje mi w daniach obiadowych , choć nie ukręciłam z niej jeszcze żadnej pasty. Dzisiejsza propozycja to schab z ciecierzycą w sosie pieczarkowym i szparagi.Nie mogło ich zabraknąć . Składniki: dla dwóch osób 500 g gotowej z puszki ciecierzycy 200 g pieczarek jedna cebula,średnia 4 cienkie kawałki schabu szparagi ,pęczek sól ,pieprz ,oliwa śmietana

Ladylaura.
Suflet czekoladowy 121

wrzenia mleko i śmietankę. Gdy zacznie wrzeć, ściągnąć rondelek z palnika i dodać posiekaną czekoladę. Dobrze wymieszać, aż czekolada się rozpuści.  Masę czekoladową wmieszać do pasty jajecznej. Z powrotem przelać do rondelka i gotować ok. 5 minut, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia, co jakiś czas mieszając.   Ganache

Nastoletnie Wypiekanie
Pizza bianca z ziołowym pesto, serem z niebieską pleśnią, szparagami i botwiną 128

botwiny 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki startego parmezanu 2 łyżki orzeszków pinii szczypta soli i pieprzu Wszystkie składnik ucieram w moździerzu lub miksuję w blenderze na gładką pastę. Mąki przesiewam do miski, mieszam z suchymi drożdżami, solą i cukrem. Dodaję wodę oraz oliwę z oliwek i wyrabiam gładkie, elastyczne ciasto. Zajmuje mi to zazwyczaj około 10 minut. Ciasto

Mango Papaja
Leczo 151

Warzywa do lecza czy jakichkolwiek innych potraw jednogarnkowych dodajemy w zależności od ich twardości. Twarde warzywa potrzebują trochę więcej czasu niż te miękkie, z którym nie chcemy zrobić przecież pasty. Do garnka przekładamy pokrojone w większe kawałki warzywa: paprykę czerwoną i zieloną, po niej pieczarki a na samym końcu cukinię. Oczywiście przed dodaniem kolejnych warzyw dajmy poprzednim kilka chwil

Jacob Tastes
Pesto z pomidorow i bazylii 130

listków bazylii 1 ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki wody i 3 łyżki zalewy od pomidorów Wszystkie składniki oprócz wody i zalewy wkładamy do blendera i ucieramy na pastę. Dolewamy płynne składniki i jeszcze raz miksujemy. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w lodówce. D la tych, którzy nie wchodzą na wiewiórowego facebooka taki oto NEWS... Niby nic takiego

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania