Łosoś w sezamie na ciecierzycy
Łosoś w sezamie na ciecierzycy
Składniki (na 2 porcje) - 250 g ugotowanej ciecierzycy - 2 kawałki filetu z łososia (ok. 200g), - łyżka sezamu (ok. 10g), - 1 ząbek czosnku - sok z cytryny - 1 łyżka oliwy (ok. 10g) - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i oliwą miksujemy na gładką pastę (można dodać odrobinę wody). 2. Łososia marynujemy w soku z cytryny, soli i pieprzu. 3. Łososia posypujemy sezamem i pieczemy w 200⁰C przez ok. 15 min. Pieczony łosoś z sezamem i cieciorką jest bogaty w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Autor
trojkolorowatecza
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
łosoś, sezam, pasty, pasta
Inne przepisy z Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję