pasty - 13297 przepisów (strona:577/887)

Sernik orzechowy z ricottą i mascarpone 167

powstał całkiem przypadkiem a efekt piorunujący. Sernik jest kremowy, aksamitny, idealny, zapraszam do wypróbowania przepisu. Lekko słonawy smak ricotty i kremowe mascarpone dają jedyny i niepowtarzalny smak sernikowi. Pastę orzechową można zastąpić syropem orzechowym. Taki deser do kawy czy herbaty znakomity. Sernik z ricottą i mascarpone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 178

miodem bez glutenu Składniki na około 12 ciastek: 1/3 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki naturalnego miodu 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli 2 jajka 1/3 szklanki poszatkowanych orzechów 1/3 szklanki poszatkowanych suszonych owoców (rodzynki, daktyle, morele) 1/3 szklanki wiórków kokosowych   1. Do miski przełożyć olej kokosowy, dodać miód, aromat

Mała Cukierenka
Krem bananowo - chałwowy z kwiatami forsycji i mirabelki 119

Krem z bananów i pasty sezamowej to hit mojego wiosennego domu. Dodatkowo wzbogaciłam go o kwiaty forsycji które mają rutynę taką samą co rutinoscorbin tyle tylko że naturalną. Kwiaty forsycji mają w sobie również moc witaminy C oraz obniżają poziom cukru we krwi czyli zajadajmy je na zdrowie. Można je suszyć, dodawać do potraw, co tam chcecie, jedzcie i ładujcie

Moje Małe Czarowanie
Współpraca z firmą BAKRA. Karob, melasa i tahini – poznajcie ten smak. 150

Wpis archiwalny (z poprzedniej wersji bloga) Moi drodzy, dzięki uprzejmości firmy BAKRA w moim domu zagościły wspaniałe, zdrowe i pyszne produkty: Tahini – czyli pasta sezamowa: Tahini powstaje ze zmielonych ziaren sezamu, znanego i cenionego na całym świecie. To bogate źródło magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Tahini jest idealna do sałatek, deserów, sosów i innych potraw. Znajdziemy ją w składzie

Słodkie okruszki
Awokado zapiekane z żółtkiem z czosnkowym aioli 115

Czasem jednak nie jest to potrzebne. Paprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki kroję w drobną kostkę. Czosnkowe aioli W moździerzu ucieram czosnek z sokiem z cytryny i solą na gładką pastę. Żółtka ubijam mikserem z utartym czosnkiem na jasną, puszystą masę. Stopniowo, łyżka po łyżce, wlewam olej lniany cały czas ubijając. Kiedy olej się skończy powinniśmy uzyskać gładki, puszysty

Mango Papaja
Pasta z makreli 142

Makrela jest produktem bardzo wdzięcznym w przygotowaniu. To bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki lub sera. Pasta z wędzonej makreli to popularne i niedrogie smarowidło, które świetnie zastąpi masło jak i wędlinę jednocześnie.          Składniki na 6 kromek pieczywa Wasa:   1 makrela wędzona - obrana z ości i rozgnieciona widelcem 2 jajka

Alutka-Gotuje
Sos barbecue – rodem z Ameryki 155

ostrą papryczkę tniemy nożyczkami na małe kawałki. Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Dodajemy czosnek, przecier pomidorowy, chili, słodką paprykę, ostrą papryczkę, ziele angielskie, goździki. Gotujemy około 3 minuty aż pasta zmieni kolor na ceglasto – czerwony. Następnie dodajemy pozostałe składniki razem z wodą. Gotujemy około 30 minut aż sos zgęstnieje. Podczas gotowania od czasu do czasu mieszamy. Na koniec wyjmujemy liść

Smaki Ewy
Pyszna pasta paprykowa 137

możecie do oddzielania papryki użyć łyżeczki - przecież i tak za chwilę będziecie blendować. Paprykę mieszamy z sosem sojowym, dodajemy szczyptę ostrej papryki i czosnek - blendujemy na gładką masę. Taką pastę możecie trzymać maksymalnie do 5 dni w lodówce. Wszystkiego smacznego

dlaSmaQ
Ulubiony hummus paprykowy 170

łyżka słodkiej papryki w proszku plus odrobina do dekoracji 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Do kielicha blendera przełóż ugotowaną ciecierzycę oraz papryki, po czym zmiksuj na gładką pastę. Następnie dorzuć pozostałe składniki: mleko kokosowe, oliwę, starty czosnek, słodką paprykę, sok z cytryny oraz sól i ponownie zmiksuj do połączenia składników. Na koniec spróbuj i w razie konieczności dodaj

Roślinna - blog wegański
Pyszne do pudełka 119

sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami

GRUBY WAŁEK
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 152

gotówki np. , tak jak ja ;). Nie ma żadnego problemu aby za zamówienie zapłacić przelewem i jedyne co nam pozostaje to czekać na dostawę. Tagliatelle w sosie śmietanowo - parmezanowym z pastą truflową i kurczakiem oraz mini mozzarella w szynce dojrzewającej z pomidorami, pesto i rukolą Presto to sieć restauracji działając a w różnych miastach Polski , ja swoją znalazłam na warszawskim Ursynowie

Projekty ze smakiem
JADŁOSPIS NA 6 I 7 DZIEŃ DIETY 1500 KCAL. 145

Kotlet panierowany z Piersi Kurczaka - 7 dzień diety Podwieczorek :  *************************** - Pierniczki z mlekiem - 6 dzień diety - Owoc Kolacja :  ************************* - Sałatka z Sałaty i Kurczaka - 6 dzień diety - Pieczywo z Pastą Jajeczną - 7 dzień diety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pesto z bazylii 133

być. Na wszelki wypadek. A teraz właśnie naszła nas ochota na pesto z makaronem. Pyszne i naprawdę proste i szybkie. Cała rzecz z tym pesto wzięła się od artykułu Pasta i basta! Weszliśmy tam i napatrzeć się nie mogliśmy. Takie dania, takie zdjęcia... Eeehh... A że - jak pisaliśmy - makarony uwielbiamy, nie mogliśmy się oprzeć i też coś w tym temacie

Marder&Marder Manufacture
Rzodkiewki nadziewane + film 283

Wspaniała wiosenna, lekka i smaczna  przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej. składniki na 12 sztuk 12 dużych  rzodkiewek 10 dag żółtego wędzonego sera 2- 3 łyżki majonezu pęczek szczypiorku czarny pieprz przepis Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty

Smakowite Dania
Blendman – kim był i kim jest obecnie? Sprawdź! 141

był pewien wewnętrzny smutek spowodowany anonimowością. Właśnie wtedy postanowiłem stworzyć bloga. Tematyka nie była do końca przypadkowa, ponieważ to czym zawsze się chwaliłem, że mi najlepiej wychodzi to pasty i sosy, dlatego też tematyka związana z miksowaniem wydała mi się najlepsza. Po otworzeniu bloga nagle zacząłem mieć duży problem z wolnym czasem, ponieważ myślenie o nowych przepisach, nauka i dziewczyna

Blendman

Proponowane wyszukiwania