Do przygotowania pasty jajecznej potrzebowałam rzerzuchy. Posiałam ją na tacce, którą rozścieliłam watą. R zerzucha rosła mi około półtora tygodnia. Należy pamiętać o tym by co dziennie ją podlewać. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki posiekanej rzerzuchy 1 łyżeczka chrzanu sól majonez Sposób wykonania: Obrane jajka potarkowałam na tarce o małych oczkach.Dodałam 4 łyżki posiekanej rzerzuchy , chrzan, sól i majonez. Wszystko dokładnie wymieszałam. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...