pasty - 13297 przepisów (strona:571/887)

O kurcze pieczone! Kura pieczona w całości. 158

szczypty czabru i majeranku kilka ząbków czosnku  2-3łyżki oleju sól pieprz Wykonanie: 1. Przyprawy,olej,sos sojowy i czosnek wymieszaj w małej miseczce/garnuszku. 2.Przygotowaną pastą porządnie natrzyj kurczaka. Popieprz i posól. 3. Odstaw zamarynowane mięso do lodówki na kilka godzin. 4. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni Celsjusza. 5. Na lub nad brytfanką ułóż kratkę

Fiolka w kuchni
Pieczarki z kaszą jaglaną i dodatkami 176

zupę, ale można też użyć do faszerowania. Składniki (dla 2-3 osób): 7 dużych pieczarek pół szklanki kaszy jaglanej kilka twardszych końcówek szparagów (lub szparagi) ok. 3-4 łyżeczek pasty tahini sól pieprz Pieczarki oczyścić. Odłamać z nich ogonki. Kaszę jaglaną wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do kaszy dolać szklankę i ćwierć wody. Doprowadzić do wrzenia. Trzonki

Weekendy w domu i ogrodzie
Warsztaty Seko - na fali smaku 139

powstają nowe produkty. A jest czym się chwalić, bo firma posiada w swojej ofercie duża gamę przetworów rybnych (filety, płaty, rolmopsy, moskaliki, koreczki), sałatki, pasty i produkty mrożone. Dominika przygotowała dla nas następujące przepisy: śledzika na grzance z konfiturą cebulowo-imbirową śledzia z selerem w sosie remoluade śledzie w chimichurri sałatkę ze słodkim śledziem w curry

Kulinarne przygody Gatity
Dieta CTZO, dzień trzeci 132

gruby wiór, odrobinę białego pieprzu, wpuść kilka kropli cytryny, szczyptę kurkumy. Dodaj garść ziaren słonecznika i duś pod przykryciem ok. 20 minut. Przełóż do miseczki, zmiksuj blenderem; spożywaj rozsmarowując pastę na kromkach chleba, posmarowanych margaryną. Zabrakło mi marchewki, więc dorzuciłam dwie rzodkiewki, Drugie śniadanie 150 ml mleka 2% 20 g rodzynek 30 g herbatników Przepis: herbatniki w całości włożyć

Kucharzyca
Kasia Bosacka "Wiem, co jem" Przepisy z programu 146

szybko i smacznie. Rozdział w którym znajdziemy przepisy na szybkie dania, takie po których będziemy syci i z których będziemy zadowoleni czyli : np. szarlotka na skróty, makaron aglio-olio, pasta pomodoro, najszybsza sałatka świata, zupa krem z zielonego groszku itd. Wyższa szkoła jazdy - czyli przepisy dla kulinarnych maniaków. Dla tych, którzy nie boją się włożyć do piekarnika dużego ptaka, zanurzyć

kruche babeczki
"Przekąski i przystawki" 60 najlepszych przepisów 135

szybkie przekąski i przystawki. Oto kilka z nich, które mnie zaciekawiły: bakłażany po grecku, chipsy buraczane z dipem, kalarepka według Buni, kalarepy z farszem warzywno - serowym, muffinki z pastą tahini, muszle z pesto i ricottą i wiele innych :)) Teraz kilka apetycznych zdjęć :) Każdy przepis w książce opatrzony jest zdjęciem, wszystkie przepisy są fajnie i czytelnie opisane. Według mnie te książki

kruche babeczki
"Kuchnia dla biegaczy - siła roślin" - Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol 143

produkty z których można wykonać bardzo smaczne potrawy.  Przepisy są proste, często eksperymenty autorów w kuchni. Podzielone zostały jako: śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, do chleba - pasty, pasztety i inne, koktajle i napoje, desery, jedzenie przed startem, na zawodach, oraz regeneracja.Przy wszystkich przepisach znajdziemy metryczkę z liczbą kalorii, procentową zawartość węglowodanów, białka, jakie witaminy i minerały występują

kruche babeczki
"Szczęśliwe garnki" Beata Pawlikowska 164

chleb gryczany z orzechami włoskimi, ciastka świętego Mikołaja z żurawiną itd.  3. Wiosna - 34 ulubione przepisy autorki na wiosnę. Zupa z zielonym groszkiem, zupa kalafiorowa z młodych warzyw, pasta z bobu do kanapek, brokuły pod migdałowymi płatkami, wiosenne ziemniaki z fasolą i inne. 4. Lato - również 34 przepisy na lekkie i smaczne potrawy takie jak : zielona fasolka z dzikim

kruche babeczki
Pesto z rukoli 126

Warto mieć w lodówce. Idealna jako pasta do kanapek, dodatek do obiadu, czy przekąska na kolację. Ładuję to pesto wszędzie – do makaronów, do mięs, jako dip. No i dorwałam się do rukoli z małego, lokalnego gospodarstwa, więc poznałam różnicę i w wyglądzie i w smaku od tych z supermarketów. Ta z gospodarstwa jest zdecydowanie większa i dłużej zachowuje świeżość

gutfut
Orzeźwiający koktajl z awokado 272

Zielone koktajle lubię najbardziej. Te z dodatkiem awokado i młodego jęczmienia piję po wysiłku fizycznym. Avocado znane jest głównie w postaci pasty guacamole. Polecane jest osobom chorującym na miażdżycę, nadciśnienie i choroby wątroby. Stanowi świetne uzupełnienie diety osób uprawiających sport. Składniki: 1 średni dojrzały banan 1 dojrzałe avocado 1 limonka 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml mleka 2 łyżki młodego

Ale Proste
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 141

Bardzo aromatyczne i sycące danie. Użyłam makaronu świderek bezglutenowego firmy Sam Mills "Pasta d'oro". Jeśli lubicie dania z makaronem i różnymi ciekawymi sosami, dodatkami, czy połączeniami zapraszam do gotowania:) Składniki: niecałe 2 szklanki makaronu 2 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki fety 1 łyżka startego drobno parmezanu 1 cebula połowa pętka dobrej jakościowo kiełbasy pół szklanki zielonej mrożonej długiej fasoli

Zasmakuj Kuchni
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym i anchois 112

Pyszne śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z anchois, ogórkiem kiszonym i świeżą pietruszką.  Porcja na 4 osoby  Składniki:  4 ugotowane na twardo jajka 2 ogórki kiszone 1 cebula dymka pęczek świeżej pietruszki anchois do smaku (użyłam 4) pieprz świeżo zmielony duża łyżka majonezu Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie

Niezły Młynek
Zapiekanka z chorizo 175

Składniki: 300 g kiełbasy chorizo 400 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 pora 4-5 jajek 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz słodka papryka 1/2 łyżki ostrej pasty paprykowej Przygotowanie: … Czytaj dalej Zapiekanka z chorizo

czarrna od kuchni
Pasta na kanapki z sardynkami 99

Prosty przepis na smaczną pastę jajeczno-rybną. Idealna do pieczywa na śniadanie czy kolację. Świetnie smakuje w towarzystwie kiszonego ogórka. Składniki: 4 jajka puszka sardynek w sosie pomidorowym mała cebulka 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Jajka, sardynki (z sosem pomidorowym) i cebulę miksujemy za pomocą blendera, albo drobniutko siekamy. Składniki mieszamy z majonezem

e-PrzepisyKulinarne
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak robię zdjęcia jedzenia? 119

spryskuję mgiełką wody, aby wyglądała bardziej świeżo. Oczywiście nie wszystkie dania przygotowuję w dniu robienia zdjęć. Byłoby to niemożliwie ze względów logistycznych i nie zawsze koniecznie. Ciasta, placki, pasty kanapkowe, gulasze będą dobrze wyglądać także dzień po ugotowaniu. Bardzo często potrawę gotuję dzień wcześniej, żeby mój Mąż mógł wziąć ją ze sobą do pracy. Robię zdjęcia (wreszcie! :)) Na początku mojej

Chilli Czosnek i Oliwa