pasty - 13297 przepisów (strona:586/887)

Jakość, smak i zdrowie. Polsoja bogaty wybór, zdrowy wybór. 192

trafiły na mój stół. Poza wspomnianym wcześniej tofu mogę poznać również smaki innych zdrowych produktów, takich jak: wędlina sojowa z ogórkiem wędlina sojowa z papryką pasztet sojowy Classic Vege Pasta Francuska Kiełbaski Sojowe Wędzone Porówki sojowe chili Vege plastry cheddar Vege plastry gouda W ofercie firmy znajdziecie ponad 20 produktów pełnych smaku i wartości pro-zdrowotnych. Wyroby są bogate

Słodkie okruszki
Wegańskie medaliony z sosem pomidorowym 209

pól szklanki amarantusu w szklance wody przez ok. 20 min.  Soczewicę  gotujemy do miękkości z dodatkiem suszonych warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego następnie blend ujemy na pastę.  Słonecznik mielimy blenderem na proszek. Po ugotowaniu dokładnie mieszamy amarantu, soczewicę i słonecznik dodając przyprawy i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy

W kuchennej krainie
PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 199

lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową.   2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Pasta z buraków i tofu 164

posypania garść pestek słonecz nika Przygotowanie: Do naczynia miksującego dodajemy wszystkie składniki: buraki, tofu, pieprz, sól ziołową, czosnek, sok z cytryny olej słonecznikowy , słonecznik i miksujemy na gładką masę. Pastę posyp ujemy czarnuszką. Pas ta idealnie pasuje do kanapki czy jaglanki

Łycha smaków
Grzanka z pastą z avocado i wędzonym łosiosiem 127

pół, wyjmujemy pestkę, a następnie wyjmujemy miąższ ze skórki łyżką. Rozgniatamy miąższ avocado widelcem wraz z pokrojonymi w kosteczkę pomidorkami koktajlowymi. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Na grzankę nakładamy pastę z avocado, plasterek łososia i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy szczypiorkiem

Łycha smaków
Dyniowe pierniczki 148

mąki  łączymy  ze sobą , pozostawiając ok 100 g maki jaglanej do podsypywania. Następnie dodajemy przestudzony olej kokosowy z miodem , przyprawę do pierników , sodę   i zmieloną na pastę dynię.  Wyrabiamy  ciasto ,  aż do  momentu  jak będzie  odklejało  się  od rąk.  Ciasto po zostawiamy do odpoczynku na ok. 1 dobę

Łycha smaków
Bezglutenowy piernik dyniowy 210

mąki  łączymy  ze sobą , pozostawiając ok 100 g maki jaglanej do podsypywania. Następnie dodajemy przestudzony olej kokosowy z miodem , przyprawę do pierników , sodę   i zmieloną na pastę dynię (malutki kawałek dyni zostawiamy aby ozdobić górę piernika).  Wyrabiamy  ciasto i przekładamy do foremki. Pozostały kawałek dyni ścieramy na tarce na grubych oczkach i posypujemy

Łycha smaków
Podudzia z kurczaka w pikantnej marynacie. 213

przyrządzania:             Cebule i czosnek obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do dużej miski, dodać przyprawy, sos sojowy, oliwę i miód. Wszystko zmiksować na pastę. Dodać podudzia, obtoczyć w marynacie i odstawić w chłodne miejsce minimum na 8 godzin. Podudzia razem z marynatą wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego. Piec

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Konkurs Noworoczny 142

KONKURSIE! Bo kto by się nie zrelaksował przy kawie/herbacie (niepotrzebne skreślić) podanej w takiej filiżance.   DO WYGRANIA:  3 zestawy . A w każdym: oli wki zielone nadziewane pastą z papryki, ocet balsamiczny z miodem oraz trzy naczynia ceramiczne: dzbanek, małą miskę z uchwytami, dużą miskę bez uchwytów). TEMAT:   produkty greckie w kuchni polskiej czyli oswajamy Greka :) Wystarczy

bistro mama
Bezglutenowe zapiekane naleśniki nadziewane pastą z bobu i suszonych pomidorów 146

Zapraszamy na przepis z książki „Facet i Kuchnia – smacznie, kreatywnie i bez glutenu”. Tym razem proponujemy bezglutenowe zapiekane naleśniki z mąki z

Kuchenne Wariacje
HUMMUS Z JARMUŻEM OLIWKAMI I PIRI-PIRI 229

Hummus to jedna z moich ulubionych past – dodatek do pieczywa pod każdą postacią. Choć baza do zrobienia hummusu jest zawsze taka sama, można do niego dodać przeróżne dodatkowe składniki. Dziś dwa sposoby: hummus z duszonym jarmużem i drugi: z greckimi oliwkami w zalewie z oliwy i papryczkami piri-piri.   1 puszka ciecierzycy (200... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Konserwa rybna z twarogiem do kanapek 143

Pyszna pasta idealna do kanapek. Składniki: 1 puszka konserwy rybnej w pomidorach 20 dag twarogu 1 łyżka posiekanej zieleniny 1 kiszony ogórek sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać konserwę rybną, pokrojony ogórek, zieleninę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać na pieczywie

Tradycyjna Kuchnia
buleczki drozdzowe 184

pasta z awokado ,a druga z rybką...pycha   długo zachowuja świeżość Składniki 25 g drożdży 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 500 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1 żółtko 40 g masła ponadto 1 białko 2 łyżki mleka mak Wykonanie Do letniego mleka dodac cukier i drożdże . Mieszamy wszystko do czasu, aż wszystko się rozpuści..Odstawiamy

w mojej kuchni
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 244

czekoladą. The W-Z cake is a typical Polish dish. Not too sweet, perfectly combining chocolate flavour with a light cream. Although the dessert has been known for the past 60 years, it is unknown where the name of this cake comes from. According to one of the „legend” the name comes from W-Z road in Warsaw where

Jacob Tastes
45 przepisów na Karnawał 2016 160

jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą

Moja smaczna kuchnia