kaparów Sposób przyrządzenia: Drylujemy oliwki. Odcedzamy tuńczyka i dodajemy do niego parmezan, jajko i pietruszk ę. Mieszamy wszystkie składniki, dodając szczyptę soli i wypełniamy oliwki powstałą pastą. Obta czamy je w mące, ubitym jajku, parmezanie i smażymy. Babeczka z Panettone i gorzką czekoladą Składniki (5 porcji
SzczyptaSmaQPanna cotta z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 36% (można zastąpić jogurtem greckim) 100 ml mleka 30 g cukru (można pominąć) 200 g białej czekolady, połamanej 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny (12 g) lub 3 listki żelatyny około 400 g czerwonych porzeczek Do małego garnuszka nasypać żelatynę, zalać 2 łyżkami
moj przepis naserem feta i papryką drobniutko posiekaną, z czosnkiem i masłem, z serem żółtym i oliwkami. Wybór nadzienia pozostawiam Wam do decyzji, u nas była pesto, ale robiłam podobną z pastą z papryki, oliwek, sera żółtego z dużą ilością przypraw . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='200 gr mąki pszennej (u mnie typ 650 z Biedronki) 50 ml mleka
moj przepis naświetny i w smaku dość zbliżony do tego oryginalnego, wy możecie mieć inne odczucia. Krem jest trochę mniej aksamitny niż ten z batonika, ponieważ zawiera zmielone orzechy a nie pastę z orzechów. Tworząc przepis posiłkowałam się kilkoma blogami, z każdego wzięłam coś dla siebie, coś dodałam, coś odjęłam (blogi z których korzystałam Od-kuchni , Pani smaczna , Podniebne pieszczoty ). Krem trzeba
moj przepis naDzisiaj przepis na czerwone pesto z buraka. Szybkie i łatwe doskonale sprawdza się na kanapkach, a także jako dodatek do obiadu. Jeśli macie kilka minut i
Bananowe Poleczekoladę, rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki. Rozgnieść widelcem, nie musi być idealnie rozdrobnione. Do roztopionej czekolady wmieszać część pasty z awokado. Następnie dodać daktyle, resztę awokado, skórkę pomarańczową, kakao zmielić blenderem na gładką masę, przez kilka minut, tak aby masa rozcierana między palcami była gładka. Można przekładać masą torty
moj przepis naodsączyć płyn, który może później powodować rozwarstwianie się i podciek sera. Ser wyjmujemy z muślinu i łączymy z solą. Możemy również dodać ulubione zioła i używać sera np. jako pastę kanapkową. My zrobiliśmy z niego labneh bil zayit , czyli marynowane w oliwie kulki serowe z przyprawami. To arabska przekąska. Ale o tym za kilka dni. Może za tydzień, może
Marder&Marder ManufactureZawsze bardzo lubiłam wszelkiego rodzaju makaronowe dania więc wcale nie dziwi mnie fakt, że moje dziecko również przepada za makaronem. Staram się więc jak mogę aby każde danie z pasty było różnorodne i bogate w składniki odżywcze. Przepis na marchewkową lasagne znalazłam w książce „Warzywo” Dominiki Wójciak. Od razu wiedziałam, że to danie przypadnie nam do gustu
Mienta blogzamknąć w słoiczku wraz z olejem, w którym się gotował. Czosnek jest miękki, traci swój charakterystyczny aromat, jest łagodny w smaku, można nim smarować kanapki, dodawać do sałatek, past, zup czy innych dań :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 5 - 6 główek czosnku olej roślinny (np. rzepakowy) gałązka świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku 3 - 4 średniej wielkości ziemniaki 1 duża
W kuchni KatieJesień, zima to u nas czas robienia past kanapkowych, pasztetów. W planach jest pasztet warzywny i z kaszy jaglanej, ale najpierw chciałam zamieścić przepis na pasztet tradycyjny. Delikatny, świetnie się kroi, ah pyszny. Przepis z bloga pani Ewy. Składniki: pół kilograma łopatki wieprzowej do jej ugotowania: 1/4 łyżeczki soli 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu
NA MOIM TALERZUchałwowo-śmietankowa bez pieczenia - MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Sezamowe ciasteczka szczęścia - RÓŻOWA KUCHNIA – Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową - MOJE MAŁE CZAROWANIE – Blok twarogowo-pistacjowy z pastą sezamową - ESMERALDA ZE SMAKIEM – Krówki śmietankowe z sezamem - SZÓSTE NIEBO – Odwrócony seromak na sezamowym spodzie - GRUNT TO PRZEPIS! – Drozdżowe ślimaczki chałwowe Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę
mojewypiekiinietylkoLekka i smaczna pasta do pieczywa. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dzięki Remuladzie duńskiej firmy Folwark jest dobrze doprawiona i aromatyczna. Składniki 1 puszka tuńczyka w wodzie 1-2 ogórki kiszone kawałek pora 2-3 łyżki sosu Remulada duńska firmy Folwark pieprz grubo … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytakiego rolmopsa. (Unikam octu.) Ważne, że mojej rodzinie smakują i dlatego często są przeze mnie przyrządzane (w różnych wersjach). 8 marynowanych płatów śledziowych 4 oliwki (najlepiej nadziewanych pastą paprykową) 2 ogórki kiszone (twarde; mogą być korniszone) 1 cebula (średnia) 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy pieprz do smaku Dodatkowo (opcjonalnie): 1-2 łyżki oliwy papryka
Di gotujeKUCHNI - Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Sezamowe ciasteczka szczęścia RÓŻOWA KUCHNIA - Pleśniak z owocami, sezamem i pianka kokosową MOJE MAŁE CZAROWANIE - Blok twarogowo-pistacjowy z pasta sezamową MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Chałwa domowa z pistacjami ESMERALDA ZE SMAKIEM - Krówki śmietankowe z sezamem SZÓSTE NIEBO - Odwrócony seromak na sezamowym spodzie G OTOWANIE... TO PROSTE! - Babka
Grunt to przepis!wieprzowiny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny kapusta pekińska 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Cebulę, czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze. Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku (w razie potrzeby możemy dodać
Gotuj z Rumcajsem