pasty - 13297 przepisów (strona:602/887)

ZUPA Z CIECIERZYCY 179

się naprawdę bardzo szybko. Te jasno pomarańczowe ziarenka przypominające orzeszki są naprawdę bardzo zdrowe. Inaczej cieciorka lub groch włoski ma smak słodkawo-orzechowy. Można używać jej do wszelkiego rodzaju past,sałatek, zup lub gulaszy. Jest bogata w mikroelementy i witaminy, takie jak:  fosfor, potas, cynk, witaminy z grupy B (B9 i B6), a także żelazo, magnez oraz błonnik

potrawyregionalne
SUSZONE POMIDORY 210

Podstawą suszonych pomidorów są najlepiej podłużne, dojrzałe, gruntowe pomidory. Pomidory suszone zalane oliwą są używane przeze mnie bardzo często. Dodaję je do wielu dań min.do spaghetti,  past do smarowania ( np. z avocado), sałatek, kanapek. Jest przy nich trochę pracy-ale warto! Najlepiej suszyć je na słońcu... ale z nim w naszym klimacie różnie bywa. Można w suszarce do grzybów

potrawyregionalne
Halloween Pomysły na słone przekąski 334

dało się go wycisnąć z woreczka. Serek przekładamy do woreczka strunowego i obcinamy mały rożek. Malujemy kości serkiem na krakersach. Do przygotowania jajek z pająkami będzie nam najpierw potrzebna pasta jajeczna. Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka. Żółtka kruszymy widelcem na mniejsze kawałki. Na tarce trzemy ser i jedno białko jajka (można wybrać te, których nie udało

Ciastkozercy
Jesienna zupa cukiniowa z ciecierzycą 135

Pyszna kremowa zupa z cukinii na pozostałym z niedzielnego obiadu rosole, z dodatkiem ostrej pasty chili, jogurtu i ciecierzycy to propozycja na jesienny, rozgrzewający obiad. Prosta zupa, kilka składników, pyszna odmiana od typowych polskich zupa. Smakuje każdemu i zawsze. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Raw and Happy - jedzenie inspirowane życiem 166

następnie klasyczne. Moim zdaniem najlepsze są same w sobie, bez żadnych dodatków, do chrupania w pracy czy przed telewizorem. Ale równie nie do pobicia będą podane z roślinną pastą, na przykład z fasoli i pieczarek czy pseudojajeczną. Jak dla mnie tego typu pieczywo, o wyrazistym, cierpkim smaku idealnie komponuje się choćby z porządną porcją awokado z dodatkiem odrobiny soli morskiej

Roślinna - blog wegański
pomidory faszerowane pastą rybną 111

ości, mięso rozdrobnić. Cebulę i szczypiorek posiekać. Ser wymieszać z bryndzą, majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić. Pomidory umyć i odciąć wierzchy, wydrążyć łyżeczką. Faszerować pastą rybną i przykryć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
koreczki z tortilli z tuńczykiem 312

rybę i majonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę włożyć do mikrofalówki na 10 sekund, żeby zmiękły. Rozłożyć je na blacie "na zakładkę". Na plackach rozłożyć liście sałaty. Posmarować je pastą z tuńczyka i zwinąć w rulon. Kroić na małe kawałki i nadziewać je na wykałaczkę. Dodatkowo nabijać winogrona lub pomidorki koktajlowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kruche ciasteczka z kokosanką 115

sprawdziło się przy tych ciasteczkach (klik) .  P.S. gdyby ktoś się zastanawiał co zrobić z pozostałymi z ciasta gotowanymi białkami- ja gotuję od razu więcej jajek i robię wtedy pastę jajeczną, do której dodaję te białka. Przy okazji ciastek mam jeszcze kolację z głowy.  Składniki: na ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła 2 żółtka gotowane 2 żółtka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tarta z wędzoną makrelą i beszamelem 176

zdecydowanie najlepsza wytrawna tarta jaką jadłam. Bałam się co z niej wyjdzie, bo nigdy wcześniej nie jadłam wędzonej makreli w ciepłym daniu, przeważnie używam jej do past kanapkowych. Nie jest to klasyczna tarta, bo spód nie jest kruchy a puchaty drożdżowy, ale taki moim zdaniem bardziej pasował. Nadzienie jest kremowe, delikatne i świetnie się komponuje z ziołami i soczystymi pomidorami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 143

puste w ułamku sekundy. Serwowaliśmy najróżniejsze dania począwszy od przekąsek, sałatek po dania główne, desery i babeczki.  Wydaliśmy setki porcji sałatki ze szpinaku z parmezanem, ciemnego pieczywa z pastą z fasoli, grzanek z pesto z karczocha i suszonych pomidorów, makaronu z łososiem, bruschetty, babeczek marchewkowych, deserów jabłkowych, sałatki z selera naciowego, sałatki z selera konserwowego czy kabanosów w płaszczkach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Hekele-pasta rybna 159

jeszcze nie próbował hekele czyli pasty ze śledzi słonych, bardzo popularnej na Śląsku  to zachęcam, bo jest naprawdę pyszna. POLECAM. Składniki: 2 słone śledzie 2 ogórki kiszone 2 jajka 1 cebula łyżka musztardy pieprz Wykonanie: Wymoczone śledzie oczyścić ze skórki oraz ości. Jajka ugotować na twardo, obrać. Śledzia, jajka, ogórki, cebulę bardzo drobniutko pokroić w kosteczkę, przełożyć do miseczki

magiczna kuchnia Kasi
ZUPA CUKINIOWA 196

Jedyną wadą tej zupy jest kolor. Nie każdemu odpowiada przygaszony odcień zieleni. Ale i na to jest rada. Podczas miksowania wystarczy dodać pasty ze zmiksowanej ze śmietaną natki pietruszki i nieco skórki… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Zielone naleśniki z wytrawnym nadzieniem 159

smarować patelnię, jak kto woli) Smażyć naleśniki niezbyt cienkie ponieważ są delikatniejsze od zwykłych. Sery rozetrzeć, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki mleka , oliwki pokroić w kosteczkę, doprawić pastę do smaku i nadziewać naleśniki. Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno, z dowolnym sosem pomidorowym i oliwkami Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Sardynki w oleju Graala na surówce z białej rzodkwi 133

więc nawet się nie zastanawiałam. Po otworzeniu czwartej postanowiłam przygotować pyszne i zdrowe śniadanko, układając je na surówce z białej rzodkwi . Rybki są dobre, można z nich przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki.  http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania