pasty - 13297 przepisów (strona:598/887)

Kapuśniak 112

kapuśniak pod koniec gotowania dodajemy do niego odciśnięty sok z kapusty. Kapuśniak Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1500 ml bulionu  (u mnie przygotowany na bazie  domowej warzywnej pasty bulionowej ),  ewentualnie woda 1 indycza szyja 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 6 średnich ziemniaków 4-5 ziarenek ziela angielskiego

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka jesienna 166

miks smaków, wspaniałe aromaty. Prosto, szybko i smacznie. Składniki 150 g drobnego makaronu (np muszelki) 1 średniej wielkości cukinia 250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych ) garść oliwek z pastą paprykową 150 g startej parzonej mozzarelli 150 g sera koziego ( roladka ) 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 50 ml oliwy z suszonych pomidorów sól, pieprz Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Pasta z białej fasoli i pieczarek 85

Dzisiaj kolejna pasta. Tym razem z białej fasoli i pieczarek. Smaczne smarowidło do chleba. Doskonale smakuje też z krakersami. 2 szkl ugotowanej białej fasoli 200 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka majeranku 1 – 2 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej, dodać pokrojone pieczarki

Polska Zupa
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 103

PASTA Z PESTO I KREWETKAMI Kochani zapraszam Was na pyszne spaghetti  przywiezione prosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota !  przepis KLIK

SMYKWKUCHNI
KURKUMA + PIEPRZ Dlaczego razem? KLUSKI Z KURKUMĄ I PIEPRZEM 192

gdzie można, a można naprawdę nie tylko do soczewicy czy rosołu ;) Teraz kurkuma pojawia się u mnie w zupach wszelkich, gotowanych warzywach, kiszonej kapuście, sosie do spaghetti, czasem w pastach do pieczywa, "serku" z ziemniaków, a dziś wylądowała nawet w kluskach (i sosie do nich), które zrobiły się przy okazji piękne żółte, a w żaden sposób nie straciły na walorach

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zupa pomidorowa z pęczakiem 156

grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru razem z pęczakiem i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania lub pasty do chleba lub obrać ze skóry i kości, pokroić i włożyć z powrotem do zupy. Do wywaru wlać passatę, pomidory i koncentrat pomidorowy. Po ok. 10 minutach zabielić zupę słodką

Czerwień i błękit
Burgery z łososia, jarmużu i kopru 116

bułki tartej do podania cząstki cytryny, puree ziemniaczane i zielona fasolka lub w formie burgera w bułce   Filet łososia kroimy na mniejsze części i miksujemy w malakserze na pastę. Dodajemy jamruż, koperek, sok z ćwiartki cytryny oraz szczyptę soli oraz pierzu i ponownie miksujemy. Dodajemy oliwę z oliwek i z podanej ilości formujemy 4 burgery, które obtaczamy w bułce

Mango Papaja
Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą 296

Dawno nie jedliśmy makreli więc kupiłam. Na pastę za bardzo nie było chętnych więc musiałam wymyślić coś innego. I tak powstała sycąca sałatka z dodatkiem ziemniaków. Jest na prawdę pyszna. składniki: 5 średnich ziemniaków 1 duża wędzona makrela (500 g) 1 czerwona cebula 4 kiszone ogórki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki majonezu Ziemniaki ugotować

Monia miesza i gotuje
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 170

ekonomiczne. Za słoiczek jednego koloru zapłacicie na Allegro około 1-3zł. Niewielką ilość barwnika (dosłownie – na koniec drewnianej wykałaczki) mieszam bardzo dokładnie z łyżką lukru, a następnie taką pastą zabarwiam pozostały lukier na wybrany kolor, bardzo, bardzo dokładnie go mieszając. Pamiętajcie, że łatwiej lukier przyciemnić niż rozjaśnić, dlatego nie mieszajcie od razu zbyt dużych ilości (chyba że wiecie

Karo in the Kitchen
oliwa czosnkowa 156

przypalił.  Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty

Miód i pieprz
Coś na start... 183

ograniczonej ilości.   4) Urozmaicaj! Zadbaj, aby każdy Twój posiłek zawierał różnorodne produkty. Staraj się nie jeść chleba z szynką na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Przygotowuj różnego rodzaju pasty, twarożki i sałatki. Jedz surowe warzywa jak najczęściej, najlepiej 5 razy dziennie i pamiętaj, aby Twój talerz był zawsze kolorowy. Jedzenie różnokolorowych produktów zapewnia dostarczenie składników odżywczych i witamin

Fit & Healthy Life
Jogurtowy koktajl cytrusowy 171

Limonka jest popularnym składnikiem soków i napojów orzeźwiających. Świetnie smakuje również z potrawami rybnymi oraz różnymi rodzaju pastami i sosami. Pomarańcz ma dużo beta-karotenu i witaminy C która jest cenionym antyoksydantem, witamin z grupy B korzystnie działających dla skóry i nerwów oraz sporą ilość cennego potasu. Grejpfrut wzmacnia odporność, obniża cholesterol i reguluje ciśnienie krwi, ma niewiele kalorii

Fit & Healthy Life
Spaghetti z pesto z pieczonej dyni 110

taki, jak lubię, za nic na świecie nie zamienię mojego ulubionego, włoskiego makaronu na inny. Wy również zwracajcie uwagę na jakość kupowanego makaronu, a już najlepszym wyborem będzie przygotowanie pasty w domu, idą święta, napiszcie list do św. Mikołaja i poproście o maszynkę do makaronu! Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Składniki: dobrej jakości spaghetti na dwie porcje domowej roboty

Moja smaczna kuchnia
Pasta z twarożku z pieczonym burakiem i kminkiem 126

Pyszna pasta do ulubionego chleba. kostka sera białego  1 upieczony burak (mały) odrobina soli pół łyżeczki kminku łyżeczka soku z cytryny Buraka blendujemy, dodajemy twarożek i razem miksujemy, sól i sok z cytryny. Do masy dodajemy kminek i mieszamy łyżką

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania