masła 2-3 łyżki posiekanych orzechów – włoskich, laskowych, pistacji 2- 3 suszone pomidory z oleju, posiekane 1 łyżka kaparów, posiekanych 1 łyżka oliwek, posiekanych 1 łyżka pasty pomidorowej 1-2 łyżki suszonej żurawiny, posiekanej 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy, rozdrobnionego 1 łyżka świeżej szałwii
Karo in the KitchenOstatnimi czasy zadurzyłam się w smaku kiełków brokuła. Śmiało mogłabym rzec, że je uwielbiam. Idealnie nadają się do sałatek, past czy też przekąsek. Tym razem postanowiłam nadać im innego znaczenia i stały się tematem przewodnim drobiowych roladek. Przepis na nie jest banalnie prosty ale myślę, że dbający o wartości odżywcze z rozkoszą sięgną by ich skosztować. Danie zostało przygotowane
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEKstosie moje ideały Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały" owsianka chałwowa (z tahini i miodem) Przepis: / 1 porcja / własny 200 ml mleka 40 g płatków owsianych łyżka tahini (pasty sezamowej) łyżeczka miodu sezam i miód do podania Owsiankę ugotować na mleku, pod koniec gotowania dodać tahini i miód. Podawać z podprażonym na suchej patelni sezamem i miodem. smacznego
tost z dżememlekkiego wrzenia. Włożyć jajka i gotować około 6 minut, aby środek był płynny, lub dłużej jeśli żółtka mają być bardziej ścięte. W tym czasie chleb delikatnie opiec, posmarować pastą z awokado, a na niej ułożyć pomidory. Ugotowane jajko wyjąć z folii i ułożyć na przygotowanym toście
Kuchnia w opałachobecnie sos sporządza się z dodatkiem tłustej śmietany. Danie jest przez to bardzo sycące, sos jest kremowy, a całość niesamowicie pięknie pachnie parmezanem i boczkiem. Bardzo polecam zrobienie tej pasty, gdyż przygotowuje się ją błyskawicznie i wybornie smakuje! Składniki: 1 paczka makaronu spaghetti (400 g) 4 żółtka 300 ml śmietany 30% lub 36% 100 g startego parmezanu 300 g wędzonego
MyCookBook.plmarynowane siekamy na mniejsze kawałki. Oliwki należy pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na kromkę pieczywa tostowego nakładamy 1-2 łyżki pasty tuńczykowej i przykrywamy drugą kromką. Postępujemy tak do wyczerpania „nadzienia”. Każda kanapkę przekrawamy ostrym nożem na pół, aby powstały trójkąty. Jako dodatek świetnie pasują pomidorki koktajlowe. Smacznego
MyCookBook.plblat, należy upiec ich 6) o średnicy 23-25 cm: 2 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej barwniki spożywcze (w żelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru
MyCookBook.plwiększą porcję, którą można zamrozić na wszelki wypadek. Składniki na 18 sporych ciastek: 1/2 szklanki (110 g) niesolonego masła w temp pokojowej 3/4 szklanki cukru brązowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu) 1 duże jajko 1 czubata szklanka mąki bezglutenowej z dodatkiem proszku do pieczenia 75 g czekolady deserowej w kawałkach 75 g czekolady mlecznej w kawałkach Piekarnik rozgrzewamy
Smaki Przyprawy i Koloryciecierzycy sok z połowy cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Sezam zblendowałam z oliwą na gładką masę. Dodałam resztę składników i dokładnie zblendowałam - do uzyskania jednolitej i gładkiej pasty. Hummus podawałam na talerzu, polany oliwą i udekorowany kolorowym pieprzem z chili oraz listkiem mięty
Kulinarny Pamiętnikciasto w formie z kominkiem lub w keksówce ,jedno obok drugiego.Odstawić ciasto na 5 minut. Rozgrzewamy piekarniku do 200 stopni i pieczemy chleb 25 - 30minut.Smacznego!.Chleb podajemy z pastą do smarowania chleba
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Gdyby ciasto było za rzadkie można dodać jeszcze troszeczkę mąki pszennej. Ciasto podzielić na 14 równych części. Każdą część spłaszczyć, na środek położyć pastę jajeczną, złożyć i formować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu , na rumiano. Można podawać z sosem
Darcia w kuchniDziś chciałabym przedstawić moją drugą propozycję pasty z makreli. Składniki: duża wędzona makrela 5 jajek 4-5 ogórków korniszon średnia cebula sól, pieprz, majonez Sposób wykonania: Makrelę obrać z ości rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem
Darcia w kuchniprzygotowania pasty jajecznej potrzebowałam rzerzuchy. Posiałam ją na tacce, którą rozścieliłam watą. R zerzucha rosła mi około półtora tygodnia. Należy pamiętać o tym by co dziennie ją podlewać. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki posiekanej rzerzuchy 1 łyżeczka chrzanu sól majonez Sposób wykonania: Obrane jajka potarkowałam na tarce o małych oczkach.Dodałam 4 łyżki posiekanej rzerzuchy , chrzan, sól
Darcia w kuchnisię tradycyjny chleb , lub nie macie czasu na przygotowanie zwykłych kanapek , oto pyszne Pieczywo chrupkie kukurydziano jaglane firmy Tovago , sprawdzi się w każdej sytuacji . Wyśmienicie smakuje z różnymi pastami , serkami , ostatnio nawet jadłam z piersią z kaczki . Bardzo polecam bo jest nie dość że smaczne to i zdrowe . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego : http://www.tovago.pl
Sama słodycz i szczypta chili