pasty - 13297 przepisów (strona:599/887)

Greckie pyszności - bez gotowania!:) 132

zawsze dorzucali coś za darmo, albo sprzedawali z dużą zniżką:). Zapraszali do swojej restauracji - na ouzo, anchois z czosnkiem i pietruszką, brokuły z cytryną, jajka z gorącymi pomidorami czy pastę z fety na ostro - na koszt firmy oczywiście:) Każdy kupiony kebab lub pita z gyrosem, była o niebo lepsze niż znane mi dotychczas polskie odpowiedniki. Frytki były z oregano, musaka

Kuchnia Pani Wiosny
Kruche ciasto ze śliwkami, kremem śmietankowym i czekoladową bezą 493

minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Wszystkie składniki (koniecznie schłodzone!) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Wyłożyć na ostudzone ciasto

Czerwień i błękit
Gęś faszerowana ziemniakami 182

szyjki faszerowane Czulent Pierś gęsia pieczona II - z imbirem   Pierś gęsia pieczona w majeranku Pierś gęsia pieczona na jabłkach Gęsie szyjki faszerowane pieczone Gęś pieczona z jabłkami Pâté (pasta ) z wątróbki gęsiej   Pasztet z gęsich wątróbek z żurawiną składniki 4500  - 5000 g gęś  - świeża lub mrożona  2 jabłka np Szare Renety

Stare Gary
Bezy "Róże" z Kremem Patissiere Truskawkowym 152

wrzenia. Zestawiłam z ognia i wymieszałam z likierem. Żółtka zmiksowałam z cukrem do białości i puszystości, nadal miksując dodałam obie mąki i miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Powstałą pastę wlałam do mleka z likierem i zmiksowałam wszystko do połączenia się składników. Postawiłam rondel z mlekiem i żółtkami na średni płomień i podgrzewałam cały czas mieszając. Ja miksuję mikserem na małych

Blondynka Gotuje
7 przepisów z nasionami chia 113

skórką z pomarańczy i pestkami granatu Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pasta z ciecierzycy z czosnkiem, oregano i chia

Moja smaczna kuchnia
Kaczka pieczona po staropolsku 298

ząbki czosnku 2 łyżki smażonej żurawiny 4 łyżki oleju sól, pieprz Do dzieła!!! Kaczkę dokładnie myjemy, suszymy. Z 1,5 łyżki majeranku, oleju, soli, pieprzu i czosnku robimy pastę którą nacieramy kaczkę - marynatę mocno wcieramy w mięso i uklepujemy. Tak zamarynowaną kaczuchę wkładamy do naczynia, zawijamy w folię i zostawiamy na 24 h. Ja kaczkę piekłam w garnku rzymskim - trzeba

sierotka maRysia w kuchni
Spaghetti sycylijskie 206

pysznie. Polecam szczególnie tym którzy nie lubią tortów na słodko Spaghetti sycylijskie Składniki: 2 bakłażany 350 g mielonej wołowiny 1 posiekana cebula 2 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżki pasty pomidorowej (koncentrat) 400 g posiekanych pomidorów (można dać pomidory z puszki lub passate) 1 łyżeczka sosu Worcester 1 łyżeczka świeżego majeranku lub oregano lub 1/2 łyżeczki suszonego 60 g czarnych oliwek

sierotka maRysia w kuchni
Pierwsza Wigilia Lubelskich Blogerów Kulinarnych 187

Dawid z http://rightbehindthekitchen.blogspot.com/ Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam...Każda z przybyłych osób przyniosła coś pysznego dzięki czemu nasz wigilijny stół obfitował w tak pyszności jak kanapki z pastą z grochu z wędzonym pstrągiem, pierogi z makiem posypane genialnym sosem z orzechami i skórką pomarańczy w karmelu, śledzie w śmietanie lub z cebulką i chili, kremem piernikowym, struclą makową

sierotka maRysia w kuchni
Makaron z sosem z pieczonej papryki i łososia 183

foliowego woreczka, mocno go zawiązujemy i odkładamy na 10 minut. Obieramy paprykę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i smażymy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodajemy rozgniecioną widelcem (lub zmiksowaną na pastę) paprykę i łososia. Całość chwilę dusimy. Dodajemy śmietankę. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką. Na koniec dodajemy bazylię. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Wegańska pizza 147

odkładamy na chwilę, żeby podrosło. 4. Ciasto rozgniatamy na blasze. Na wierzch kładziemy sos pomidorowy (gotowiec, lub mieszanka keczupu czy sosu bbq z koncentratem pomidorowym, ja wykorzystałam też ostatnio pastę z pieczonej papryki i też było super!). 5. Zazwyczaj pizzę robimy bez sera, jeśli jednak posiadamy ser, to możemy odrobinę położyć na nasz sos. Dodajemy ulubione warzywa. Posypujemy ziołami prowansalskimi

Bananowe Pole
RECENZJA PATELNI GRANITOWEJ GŁĘBOKIEJ BALLARINI LUCCA Z DWOMA UCHWYTAMI I KONKURS 121

rozwiązanie dla osób, które cenią sobie zarówno nowoczesność, jak i funkcjonalność. Naczynie to świetnie sprawdzi się zarówno jako rondel do duszenia sosów  i potraw, naczynie do przyrządzania włoskiej pasty, jak i tradycyjna patelnia do smażenia kotletów czy ryb.   Nic dodać nic ująć :) No dobrze, ja od dwóch tygodni nie daję swojej patelni ostygnąć, poddając ją co chwilę nowym

Kuchnia w opałach
Domowe masło orzechowe 159

orzechowe warto zrobić samemu. Potrzeba do niego... orzeszków (najlepiej niesolonych i już uprażonych) i w miarę dobrego blendera. Reszta zrobi się sama!  Zobacz również inne przepisy na ----> PASTY DO KANAPEK Domowe masło orzechowe - przepis: Składniki: 200 g niesolonych prażonych orzeszków ziemnych szczypta soli do smaku Domowe masło orzechowe - jak zrobić? W wielu sklepach znajdziecie niesolone, prażone orzeszki ziemne

Moje Qulinaria
DYNIOWA ROZKOSZ Z MASCARPONE 175

Dynia....jak dla mnie to nie tylko zupy, pasty i dodatek do gulaszu...Dynia to też pyszne desery, wyjatkowo smakujące i tak bardzo aksamitne. Zapraszam Was w krainę dyniowej przyjemności z moim deserem. Zainspirował mnie przepis z jednej z kolorowych gazet do stworzenia czegoś takiego mojego ;) Składniki: 0,7 kg dyni bez skóry 20 dag serka mascarpone 3 łyżki likieru

Z Majeczką w kuchni
"Pyszne do pudełka" Grażyna Bober-Bruijn - recenzja 190

może stać się dzisiejszym śniadaniem. Książka podzielona została na dziewięć rozdziałów. Część wydaje się dość oczywista, jak jajka, zupy, sałatki, dodatki, czy wypieki słodkie i słone. Mniej spodziewałam się past do chleba, klopsów oraz „curry, ryże, makarony, placki”, co tylko udowadnia, że patrzę na pudełka z drugim śniadaniem nie dość szeroko. Dodatkowo Grażyna Bober-Bruijn podpowiada, które z jej przepisów

Życie zamknięte w smaku
Jajka nadziewane pastą z awokado . 144

malaksera przełożyć żółtka i awokado , zmiksować. Następnie dodać  ser żółty , 1 łyżkę  posiekanego szczypiorku , przyprawić do smaku solą i pieprzem , wszystko wymieszać . Do rękawa cukierniczego przełożyć pastę i nadziewać jajka . Wierzch jeszcze można posypać szczypiorkiem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili