Gotowe ciasto podzielić na pół, następnie jedną kulę ciasta znowu podzielić na dwa, otrzymując w ten sposób 1/2 oraz 1/4 i 1/4 ciasta. Kakao wymieszać z mlekiem to uzyskania pasty. Do jednej z mniejszych kulek dodać 1 łyżkę kakao i 1 łyżkę mleka, ciasto zagnieść aż składniki się połączą. Do drugiej z mniejszych kulek dodać 1 łyżeczkę kakao
Moje domowe kucharzeniePyszna pasta do kanapek Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado obieramy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy do awokado razem z posiekanymi pomidorami. Całość blendujemy i doprawiamy
R'n'G KitchenNext add tofu with soy sauce, bring to the boil and set aside. Remove veggies (apart from cabbage). Season with soy sauce, sugar and freshly ground black pepper. Place pasta in bowls, pour in some soup, sprinkle with chives and serve
Qlinarnie i Qlinarniemiód i mieszać do rozpuszczenia się miodu, jeśli jest gęsty. Następnie dodać paprykę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę i majeranek, wszystko wymieszać, aby powstała jednolita marynata (forma niezbyt gęstej pasty). Obsmażone plastry karkówki oprószamy delikatnie z obu stron świeżo mielonym pieprzem i solą. Mięso wkładać do brytfanki lub żaroodpornego naczynia, każdy plaster posmarować z obu stron marynatą i ułożyć
Kuchcik gotujetwarda skorupka, chyba za długo jednak go piekłam :D Jak opracuje jakiś dobry przepis na pewno się nim z Wami podzielę :) A tymczasem mam dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową z czerwonej soczewicy! Zapraszam do obejrzenia filmiku! ( oglądaj
breakfast of dreamschcemy aby wypaliło nam buzię :D) Sos: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego (lub innego – używamy takiego jaki mamy w domu) 1 łyżka sosu piri-piri albo pasty chili (można dać mniej lub pominąć) 1,5 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki erytrolu w proszku Przygotowanie: Wykrawamy kości z kurczaka i kroimy
Jak gotować i nie zwariowaćtylko zamiast zwykłego, ale również jednocześnie. Można posypać nim makaron, można dodać do sałatki lub zupy. Można użyć go do pesto. Ja sama dodawałam do pasztetu warzywnego i do past (hummus, pieczarkowe pate). Wykonanie jest niezwykle proste. Jedyny problem to płatki drożdżowe. Możemy zrobić je sami (choć ... [Read more
Gotuj z Blue Ravensosami, na przykład pikantnym pomidorowym. Do kotletów soczewicowych można dodawać nie tylko jarmuż. Komponujcie zatem swoje ulubione smaki i zestawy. Dla lubiących soczewicę mam jeszcze soczewicowy pasztet i pastę kanapkową
Codzienna kuchnia niecodziennaniesamowicie jedwabiste i delikatne w smaku. Składniki (na 2 porcje): 3/4 szklanki płatków owsianych (lub orkiszowych, żytnich etc.) 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki pasty tahini 3-4 łyżki syropu klonowego 1/2 granatu do podania Płatki owsiane gotuję w mleku przez 8-10 mninut, do momentu aż wchłoną płyn całkowicie, staną się gęste. Ściągam garnek
Mango Papajapapierem do pieczenia. Piec w 200`C 20-25 minut. W połowie pieczenia obwrócić bataty na drugą stronę w międzyczasie tanhini wymieszać z sokiem z cytryny. Gdy powstanie gęsta pasta, mieszając powoli dolewać wodę i sprawdzać konsystencję. Dolałam trochę za dużo. Wymieszać z posiekanym czosnkiem, odrobiną soli, pieprzu i "kropelką" miodu "wydłubać" z owocu granata pestki podawać upieczone ziemniaki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kurczak z czerwoną fasolą Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 350 ml pasty z pomidorów 1 cebula pół pora 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz majeranek oliwa z oliwek ( do smażenia) 2 łyżki octu jabłkowego Pierś pokroiłam w dużą kostkę; cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką
nietadietaPrzepis na prostą pastę, która wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 300 g twarogu półtłustego pęczek rzodkiewki mała cebula 100 ml śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie Jeśli posiadamy blender, to po prostu miksujemy, najpierw rzodkiewki i cebulę, potem dodajemy resztę składników. Jeśli blendera nie posiadamy, to cebulę kroimy w drobną kostkę, rzodkiewki ścieramy na drobnej tarce, twaróg rozgniatamy widelcem. Składniki
e-PrzepisyKulinarneJeśli lubicie chałwę i sezamki to te ciasteczka będą Wam bardzo smakować. To właśnie z myślą o nich kilka dni temu zrobiłam domową pastę tahini . Lubię mieć w domu zachomikowane jakieś ciasteczka bo nigdy nie wiadomo kiedy ktoś znajomy wpadnie na kawę i pogaduchy. A dobrym pogaduchom, oprócz kawy, przydaje się coś słodkiego. Przechowuję je w metalowej puszce żeby
Smaczna Pyzałeżka) oliwa (1 abo 2 eyżki) woda Prziprawy: sōl i pieprz 2 łyżki zielōnego curry (moja Muter by nie wiedziała, co to je, a to je tako zielōno pasta, co to niy za specjalnie wyglōndoł, ale mō fajny smak. Ale jak ii [3] niy mołcie, to może być i takōł sypanōł prziprawa curry) 1 płaskoł łyżeczka kolyndry- zmielone ziorka
Chop w kuchnipochodzi z www.mgotuje.pl Na wczorajszą kolację przygotowałam domowe sushi, które zrobiłam z wędzonym łososiem, paluszkami krabowymi, ogórkiem i mango. Jako dodatków użyłam kremowego serka typu philadelphia, pasty wasabi oraz marynowanego imbiru. Przyznam Wam, że pierwszy robiłam domowe sushi. Zawsze omijałam je ze względu na to, że nie przepadam za surową rybą
Marta Gotuje