Przygotowywanie mleka sojowego w domowym zaciszu jest nie tylko proste, ale i bardziej ekonomiczne. Zmiksowana masa sojowa, dobrze odciśnięta przez gazę, wykorzystana może zostać do przygotowania różnych past, pasztetów, ciasteczek, placków itd. Tofu jest niezwykle popularne w kuchniach orientalnych i często wykorzystywane jako zamiennik mięsa przez wegetarian i wegan, to produkt powstający
Smiling Shrimpłyżki). Dodaj też kukurydzę. Wymieszaj i duś kilka minut, często mieszaj. Do sera dodaj jajka. Rozgnieć je widelcem. Dodaj gorący szpinak. Przypraw wg uznania i wszystko dokładnie przemieszaj widelcem. Pasta świetnie pasuje do naleśników i na kanapki. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function
Anioszek w kuchnioczyszczonych małych kalmarów 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula pokrojona w plasterki 1 bulwa kopru włoskiego, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżka pasty pomidorowej 2 łyżki alkoholu o smaku anyżu (lub 1/2 łyżeczki mielonego anyżu ) 1/2 szklanki czerwonego wina 200 g pomidorów z puszki sól i pieprz 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki posiekany koperek
Stare Garyszpinak przez 15 minut, wlewamy kremówkę, mascarpone i całość dalej gotujemy (na małym ogniu) przez 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, ewentualnie pieprzem. Masło mieszamy z mąką na gładką pastę, dodajemy kilka łyżek sosu szpinakowego i mieszamy na gładką masę. Połączoną zaprawę dodajemy do sosu szpinakowego, cały czas mieszając zagotowujemy sos i zdejmujemy z ognia. Makaron gotujemy, odcedzamy, ciepły
Gotowanie i blogowaniewrzątkiem a następnie przelewam zimną wodą. Do malaksera przekładam zblanszowany jarmuż, starty parmezan, olej z pestek dyni, orzechy włoskie, listki bazylii i wodę. Całość miksuję na gładką i jednolitą pastę. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę mieszam z pesto. Jeśli jest taka konieczność doprawiam jeszcze szczyptą soli oraz pieprzu. Kaszę podaję ze świeżym jarmużem, papryką i pomidorkami. Można schłodzić
Mango PapajaNastępnie odcedzić i przelać zimną wodą. Odcedzone tortellini wrzucić do żaroodpornego naczynia. Na patelni rozgrzać oliwe i wrzucić szpinak. Smażyć, aż szpinak zmięknie, następnie wlać pomidory z puszki i pastę z suszonych pomidorów. Dokładnie wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wylać sos na tortellini, porozrzucać poszarpaną mozzarellę. Na koniec posypać startym parmezanem. Wstawić zapiekankę
Kuchnia PokoleńZdrowo i smacznie :) Składniki 4 kawałki dorsza pieprz cytrynowy, sól, olej 1 cebula 3 żabki czosnku 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów 1 marchewka kawałek selera 1/2 szklanki … Czytaj dalej Dorsz z soczewicą i warzywami
czarrna od kuchnizawinąć w folię i wstawić do zamrażarki. Kiedy będziemy mieć na kromkę ochotę wyciągamy ją z zamrażarki, rozmrażamy np. na patelni grillowej lub w mikrofalówce i zajadamy z ulubioną pastą, np. z moim wegańskim twarożkiem ze słonecznika . Smacznego! Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl
Naturalna KuchniaSkładniki 4 kotlety z fileta indyka 2 ząbki czosnku garść liści bazylii 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów 2 łyżki jogurtu naturalnego chili sól, pieprz Sposób przygotowania Kotlety z indyka … Czytaj dalej Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach
czarrna od kuchnimąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu Migdały mielimy na proszek starając się, żeby ziarenka były jak najdrobniejsze, nie mogą jednak zamienić się w pastę - wilgotne orzechy nie będą już się nadawać do przygotowania makaroników. Mieszamy dokładnie z 150g cukru pudru, dokładamy 60g białka, skórkę startą z jednej cytryny i ewentualnie żółty barwnik. Pamiętajcie
sama złodyczJeśli tak, jak ja nie lubicie ciężkich i tłustych śniadań to taka pyszna pasta na śniadanko będzie Wam smakowała. PRZEPIS KLIK
SMYKWKUCHNIłyżek startego parmezanu 2 łyżki orzechów pinii lub nerkowców szczypta soli i pieprzu jeśli jest taka potrzeba to kilka łyżek wody by pesto było kremowe Całość miksuję na gładką pastę. Pierwszy płat ciasta filo smaruję połową pesto, składam na cztery części a każdą z nich staram się smarować pesto. Tak samo postępuję z drugim płatek. Dwa naczynia żaroodporne
Mango PapajaAromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem
czarrna od kuchnipieczywa i odpowiada mi ostateczna konsystencja po połączeniu z warzywami. Ricotta jest naprawdę uniwersalna, zachęcam do serowego eksperymentowania! Swego czasu, w Krakowie, na warsztatach z Jurkiem Sobieniakiem, przygotowałam rewelacyjną pastę do kanapek, która zachwyciła samego Jurka, była wspaniała, kremowa, ale użyłam sera mascarpone w połączeniu z serkiem kozim, to był prawdziwy rarytas, a gotowaliśmy w samym sercu miasta, tuż przy
Moja smaczna kuchnia