pasty - 13297 przepisów (strona:554/887)

16 przepisów z orzechami 126

włoskich Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Wołowina w piwie 151

wołowiny 20 dkg boczku wędzonego 0,5 litra piwa 2 cebule 2 marchewki zioła prowansalskie 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 2-3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka pasty paprykowej … Czytaj dalej Wołowina w piwie

czarrna od kuchni
Zupa krem z dyni 149

średnia marchewka 1 duże jabłko  1 litr wody puszka mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry* szczypta papryki chilli  lub odrobina pasty chilli sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru *  Jeżeli nie możesz znaleźć mielonej kolendry, nasiona możesz zmielić samemu. Przed rozdrobnieniem nasion w moździerzu, należy lekko je podgrzać

wegujemy
dynia podwójnie nadziewana 98

łyżki przecieru pomidorowego cebula 3 łyżki oliwy łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz do smaku Dynię przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać oliwę, wymieszać, pastą natrzeć dynię w środku. Ser rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku. Nadzienie podzielić na pół, włożyć do połówek dyni, ugnieść. Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, zrumienić

6niebo
Pikantny placek dyniowy z ajwarem - super fit 215

Pikantny placek dyniowy na cieniutkim razowym spodzie orkiszowym. Spoiwem łączącym surową, startą dynię jest ajwar (pasta paprykowo-bakłażanowa - przepis znajdziesz tu ) zamiast tradycyjnej śmietany z jajkami. Górę placka stanowią pomidorki koktajlowe i czarne oliwki. Same warzywa, zatem super fit! Dużo zdrowia i cennej energii, witamin oraz mikroelementów i świetnie dobrane smaki! W oryginale została doprawiona kuminem, ponieważ nie przepadam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowe pierogi na parze 116

cynamonu Z mleka,drożdży,1 łyżeczki cukru i 1 łyżki mąki  zrobić rozczyn i odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Składniki nadzienia połączyć ze sobą by powstała gęsta pasta.  Do miski wsypać mąkę,dodać puree z dyni,jajko,olej,sól i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrobić gładkie ciasto,oprószyć mąką,miskę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na pół

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 241

fasoli 2 czubate łyżeczki kakao 100g cukru 100 g miodu 4 jajka pół szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody   Fasole odsączamy z zalewy i blendujemu na pastę. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie składniki łączymy a na końcu dodajemy białka. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy ciasto

W kuchennej krainie
Ciasto z gruszkami i serkiem 200

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z gruszkami i serkiem Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 160g cukru 3 jajka 120g serka mascarpone 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub pasty waniliowej 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki oleju 2 gruszki Dodatkowo: 2-3 łyżki jasnego brązowego cukru 1. Obie gruszki

Mała Cukierenka
Tort z kremem jogurtowym i borówkami, jeżynami 320

szklanki wody 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g Do nasączenia: 200ml wody 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru 1 kropla pasty waniliowej (jeśli nie mamy, pomijamy) Wierzch i boki: 600g śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1-2 krople aromatu śmietankowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią jeśli chcemy

Mała Cukierenka
"Róbmy przetwory! 2." - podsumowanie akcji 205

Kuchnia Kiszonka. autorka: Katarzyna z Vegarnkowa | blog: vegarnkowo GRZYBY Grzyby w occie 2016 autorka: kasiuniak86 | blog: Wśród kuchennych marzeń Grzyby marynowane (przepis uniwersalny) autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Pasta z grzybów leśnych ( tu: tenzełów) :) autorka: kobieta przy garach | blog: domowe gotowanie Grzyby w sosie pomidorowym autorka: GoKla | blog: Stary Zeszyt OWOCE Konfitura z arbuza autorka: sammakko | blog: Fiołkowa Kuchnia

Weekendy w domu i ogrodzie
KURCZAK W SOSIE PORZECZKOWYM 141

ml.bulionu 2 goździki 1 łyżeczka cukru sól `~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka pokroić na kawałki.Umyć,osuszyć.Zrobić marynatę z czosnku i miodu.Czosnek obrać,pokroić dodać miód i wszystko razem zmiksować na pastę.Posmarować kurczaka i zostawić na noc w lodówce .Kurczaka posolić, opiec na złoty kolor(uważać aby się nie spalił) odstawiamy. W garnuszku podgrzać dżem,zalewamy bulion.Słodzimy,dodajemy goździki i gotujemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Po co mi ten blog… 149

biszkopt czy ciasto ptysiowe, ale może sos do kaczki będzie dobry też do ciemnego mięsa kurczaka? A jeśli zamiast bułki tartej użyjesz otrębów, może wchłoną mniej tłuszczu? Zamiast pasty chili może dasz coś łagodniejszego, wiedząc że domownicy nie lubią tak pikantnych potraw?   Myśli są niewidzial­ne, ale bez­myślność jest widoczna. Stanisław Jerzy Lec   Na szczęście znakomita większość

Karo in the Kitchen
Chleb. Domowa piekarnia. Piotr Kucharski 190

rozdziale pokazuje techniki formowania bułek i prezentuje fascynujące pomysły na pieczywo z różnych stron świata. Rozdział V - Potrawy z chebem i do chleba , znajdziecie w nim pomysły na pasty do chleba, zupy i sałatki z chlebem. Od kilku dni z wielką przyjemnością przeglądam tę książkę, a jutro w Mojej Sobotniej Piekarni upiekę chleb żytni na zakwasie, jeszcze nie zdecydowałam, który

Codziennik Kuchenny
Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym 135

Bakłażan i sos jogurtowy z mocną nutą czosnku to wyjątkowo dobrana para. Kiedyś przygotowałam typowego dla kuchni kaukaskiej bakłażana z pastą orzechową.  Danie to przepyszne, jednak dosyć pracochłonne i kaloryczne. W dzisiejszym przepisie szybszym i ,,lżejżym" niż pierwowzór starałam się oddać charakter poprzedniej potrawy. Nie zabrakło tu typowych dla kuchni kaukaskiej dodatków: granatu, kolendry, orzechów. Robiłam również nieco inną

Codziennik Kuchenny
Indyk z ajvarem 110

Obco brzmiące słowo ajvar, kryje za sobą pastę warzywną. Głównym jej składnikiem jest pieczona papryka i bakłażan. Wszystko doprawiane solą, czosnkiem, octem, solą i nawet chili. Można ją kupić w sklepie sieciowym ( w słoiku ) i używać według uznania. Ja przygotowałam udziec z indyka. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 spory udziec z indyka Papryka słodka Papryka ostra Sól Niewielka ilość oleju

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania