Sezon na bób w pełni. Jadamy go w różnej postaci: jako samodzielne danie lub składnik past, dipów albo... kotletów, na które dziś serdecznie zapraszam. Burgery są syte, świetnie smakują z pomidorowym sosem. Jeden z moich znajomych prosi o przepisy, dzięki którym nie umrze z głodu będąc na diecie roślinnej. Paweł, to coś idealnego dla Ciebie. Gwarantuję, że się bardzo nasycisz
Jeść, by żyć w zdrowiublendując na wolnych obrotach. Szpinak myjemy, pomidory kroimy na paseczki, a cukinię na cieniutkie plasterki. Plastry cukinii delikatnie podsmażamy na suchej patelni (dosłownie przez minutkę). Naleśnika smarujemy pastą z awokado, następnie układamy plastry cukinii, liście szpinaku. Pokrywamy sosem "majonezowym" na który układamy suszone pomidory. Zawijamy naleśnika w rulon. Możemy przepiąć wykałaczką, by się nie rozchodził
Jeść, by żyć w zdrowiudzisiaj jest pysznie! Doskonale wiecie, że uwielbiam ryby i owoce morza. Ryby mogłabym jeść codziennie, i to w różnorodnej postaci, i pieczone, smażone, wędzone czy gotowane, w formie past, w całości, kotlecików, pulpecików i czego tylko można sobie wyobrazić. Ryby to cenne źródło pełnowartościowego białka, są lekko strawne, nie wymagają długiego czasu obróbki i powinny być spożywane przez nas minimum
SMYKWKUCHNIdanego składnika. Ta książka pokazuje, że prawdziwe curry to długa lista przypraw i pewien rytuał gotowania, a nie, jak się często u nas spotyka, rosół z niedzieli i pasta curry. Francesco Padovani „Na zdrowie. Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia” – język polski Myliłby się ten, kto twierdziłby, że mnisi prowadzili żywot ubogi, jałowy i kompletnie bez smaku. Autor opracowania
ladykitchenciastka w nawiązaniu do wczorajszego wpisu, uczącego Was jak zrobić mąkę kokosową. Ciasteczka tahini oczywiście nie mogą obejść się bez… tahini. Dlatego też odsyłam Was do przepisu na pastę tahini lub do pobliskiego sklepu z żywnością bliskowschodnią. W większości super i hipermarketów tahini, jak i mąka kokosowa są dostępne, więc nie musisz dramatyzować, że nie masz jak zrobić ciasteczek
Blendmandanego składnika. Ta książka pokazuje, że prawdziwe curry to długa lista przypraw i pewien rytuał gotowania, a nie, jak się często u nas spotyka, rosół z niedzieli i pasta curry. Francesco Padovani „Na zdrowie. Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia” – język polski Myliłby się ten, kto twierdziłby, że mnisi prowadzili żywot ubogi, jałowy i kompletnie bez smaku. Autor opracowania
ladykitchenpodudzi ok. 1 l wody seler - tyle ile marchwi 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 5 cm skórki z imbiru 2 łyżki grzybów mung* sól 1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej 100 g makaronu soba, ryżowy lub sojowy pieprz 3 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki marynowanego bambusa* 1 łyżeczka sosu ostrygowego sok z 1/2 pomarańczy lub cytryny dymka - do posypania
Kuchnia od dwojgasię zamnknie to znaczy, że jest dobra i świeża. Na razgrzanej patelni usmażyć pokrojoną drobno cebulkę, tylko tyle żeby zmiękła. Wlać wino, dodać pokrojoną trawę cytrynową, liście curry, zieloną pastę curry. Gotować tak długo, aż wino wyparuje. Wlać mleczko kokosowe, wymieszać. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Wrzucić oczyszczone mule, przykryć i gowoać około 5-6 minut. Co jakiś czas potrząsnąć
Kuchnia Pokoleńśniadania, drugie śniadania, obiady, desery i kolacje. Wszystkie dania Darii można zapakować do pudełek i zabrać ze sobą do pracy/szkoły :) Znajdziecie tu m.in. przepis na kanapki z pastą z wędzonego pstrąga, zupę krem z kolorowych papryk, batony mocy, czy - mój hit o tej porze roku - leczo z czerwoną fasolą i dynią. Ogromnym atutem tej pozycji są piękne
Moje Kuchenne RewelacjePasta, którą pewnie każdy z nas chociaż raz jadł w swoim życiu. U mnie w wersji najprostszej, bez zbędnych dodatków - taka, jaką lubię :) Składniki: 1 makrela wędzona 2 jajka 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu pieprz szczypiorek Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Makrelę pozbawiamy ości. Cebulę drobno siekamy. W misce łączymy
My simple kitchenkremówce, zamienić można na zdrowsze, owocowe sorbety. Mniej kalorii mają także te robione na jogurcie naturalnym. Jak się okazuje, awokado, z którego można przygotować słynne guacamole, czyli pastę z dodatkiem czerwonej cebuli, czosnku, pomidorów, papryki, kolendry i przypraw, świetnie nadaje się do zdrowych deserów. Awokado, inaczej gruszka miłości czy smaczliwka wdzięczna, pochodzi z Ameryki południowej. Delikatne, tłuste w smaku
Moja smaczna kuchniaDanie super szybkie. Zanim ugotuje się makaron, przygotujesz całą resztę. Potrzebujesz zatem tylko kilku chwil, żeby zjeść ciepły posiłek i zaspokoić głód! SKŁADNIKI : makaron penne kolorowy
kuchniabellissima.wordpress.comżelatyny (15-16g żelatyny) 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g lub pasta waniliowa Wierzch: 400g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru kakao bez cukru do posypania Biszkopt ciemny: 1. Wymieszać razem mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia
Mała CukierenkaMarchewkę ugotować, usunąć skórkę. Pokroić drobno. Tak samo drobno pokroić pomidora. Wszystko wymieszać w misce z żółtkami. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do miski. Przyprawić i polać majonezem. Wymieszać. Przygotowaną pastę nakładać na połówki jajek, do dziurek, pozostałych po wyjęciu żółtka
Gotuję Testujęmiejsce w konkursie jaki zorganizował Majonez Kielecki pt ,, Przepis na sławę''. Czy jestem zaskoczona? Tak, była masa ciekawych przepisów, liczyłam że może jakieś wyróżnienie... A tu proszę, moja pasta sezamowa zdołała się załapać na przysłowiowe pudło, a z nią i ja. ;) I tak zyskałam komplet garnków Tefal. Sam przepis zaprezentuję jak dotrze do mnie nagroda. Ja jak pewnie większość
Dieta moja pasja