pasty - 13297 przepisów (strona:553/887)

Jajka faszerowane po włosku 145

suszonych pomidorów. Do żółtek dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską i starty ser. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Jajka faszerujemy pastą i ozdabiamy kaparami, serem i szynką

Kuchnia Bon Appetit
Grill - inspiracje i porady 180

zbiór przepisów na sałatki i warzywa, które świetnie nadają się na grilla. http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Grill http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Sa%C5%82atki 3. Żaden grill nie mógłby się odbyć, gdyby zabrakło dipów i past. Od czasu warsztatów z Karolem Okrasą i Lidl Polska , przygotowuję na grilla konfiturę z czerwonej cebuli, która wzbogaca smak każdego mięsa. http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/kaczka-i-sery-francuskie/przepisy/karol-okrasa-kaczka-konfit-z-konfitura-cebulowa-i-puree-z-selera Obowiązkowo tzatzyki (przygotowane według instrukcji

Kuchnia Bon Appetit
Pasta z czerwonej soczewicy 110

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pasta z czerwonej soczewicy Składniki: Soczewica czerwona – 1 szklanka Przyprawa Garam masala – 1 łyżeczka Oliwa z oliwek – 4 łyżki Czosnek – 1 ząbek Wykonanie: Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem

Kuchnia Bon Appetit
Śniadanie od AleDobre.menu 142

pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej kanapki to 382 kcal.    CALL ME VEGE VEGE - wegańska kanapka z bułki orkiszowej z pastą tofu, pomidorami i aromatyczną bazylią. Wartość odżywcza to 168 kcal.   SZYNKA BURAK ADVERTISING - kanapka z gotowanym burakiem na chlebie z samych ziaren. Wartość odżywcza to 427 kcal. Po spróbowaniu każdej

Kuchnia Bon Appetit
Pieczony batat z sosem cytrynowo-karczochowym 120

kupić w sklepie orientalnym albo zrobić samemu. Stanowi doskonały dodatek do sosów, marynat i koktajli, ale nie można dodać jej za dużo, bo w nadmiarze ma lekki posmak pasty do butów. Podobny sos robiła Trish Deseine, autorka przewodnika “ Paryskie Smaki ”, która słusznie jest nazywana Francuską Nigellą.   Składniki: 1 duży batat na osobę 50 g startego na tarce parmezanu

Ugotowane pozamiatane
Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa mojej mamy, Wybór Zofii 227

characters, among them the title Sophie who had survived the concentration camp and managed to escape to the USA. The choice that she had had to make in the past is terrifying and judging it is impossible. The film was considered to have been anti-Polish by the Polish People’s Republic authorities. Therefore, Krystyna Janda who was supposed

Qlinarnie i Qlinarnie
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 16.09.2016r. 132

błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 16 przepisów.  Małgorzata  Galaretka, dżem z ch illi   Danuta Amerykańskie rurki orzechowe   Małgosia  Zapiekane gruszki   Aga  Pasta z awokado , wędzonego łos osia i koperku   Marta Czekoladowe ciasto z cukinią   Diana  Wegańskie ciastka owsiane       Joanna   Potrawka z kury i czterech warzyw

Magiczne Życie Marty
Zupa miso 317

jest zaskakujący. Zwłaszcza jeżeli lubimy zupy miso z restauracji sushi. SKŁADNIKI: * 1 litr wywaru warzywnego * 2 marchewki * 10 cm kawałek pora * 10 grzybów shitake * Garść grzybów mun * 3 łyżki pasty miso * 3 łyżki sosu sojowego * Makaron ryżowy * Sól, pieprz WYKONANIE: Bulion podgrzać z dodanymi grzybami mun i shitake. Jeżeli grzyby shitake były suszone to namaczamy je wcześniej (najlepiej na całą

Mohiella
makaron a'la włoska pasta-z sosem pomidorowym i serem 183

drugi, chciałabym Wam przedstawić przepis na bardzo smaczne i szybkie danie z makaronem w roli głównej :-) Kilka lat temu, byłam na wakacjach we Włoszech, i strasznie mi smakowały tamtejsze pasty, od tej pory szukałam dobrego przepisu, który chociaż w małym stopniu smakowałby podobnie, i uda ło mi się :-) Makaron według przepisu, który dziś przedstawię, smakuje wybornie, i zawiera włoskie smaki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
chrupiąca i zdrowa przekąska z ciecierzycy 187

odchudzaniu. Oprócz tego cieciorka obniża poziom cholesterolu, pomaga walczyć z cukrzycą.  Ciecierzyca jest też jednym z najpopularniejszych produktów w krajach arabskich, gdzie przygotowuje się z niej np. pastę humus. Smak cieciorki jest rewelacyjny, taki lekko maślany i orzechowy, produkt ten po udanym debiucie w mojej kuchni, zostanie w niej na stałe. Z ciecierzycy można przygotowywać cuda :-) Ja dziś chcę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pasta z awokado, wędzonego łososia i koperku 140

Kolejna propozycja na kolorową pastę z awokado. Tym razem awokado z wędzonym łososiem i koperkiem. Prosto, zdrowo i aromatycznie. Składniki: bardzo dojrzałe awokado 2 łyżeczki soku z cytryny 150 g wędzonego łososia 1 czubata łyżeczka siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) pieprz sól do smaku listki bazylii do ozdoby Wykonanie:  Awokado obieramy ze skórki, przekładamy do miseczki, dodajemy

Smak mojego domu
Sandwich - Mega kanapka 177

kanapki dodałam: Pastę/serek z bakłażana mix sałat kurczaka w panierce z garam masala orzechy (włoskie, laskowe, nerkowca, migdały) rodzynki pomidorki koktajlowe kiszony ogórek kabaczek

ClauditteMissCooking
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami 197

chyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa. Pychota!   Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy lub 1 kolba około 20 ciemnych oliwek 2 małe czerwone cebule 3 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie: 50g startego żółtego sera szczypiorek Sposób wykonania: Tuńczyka

Pyry na Gaz
Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi 146

jedzenia.  Kupując makaron, zwracajmy uwagę przede wszystkim na to, aby był produkowany z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki, uzyskiwanej z twardej pszenicy (durum). Ma jasnożółty kolor, a po ugotowaniu pasta nie klei się. Semolinę dodaje się do pizzy lub przygotowuje ravioli, czyli rodzaj kwadratowych pierożków z dekoracyjną falbanką, zrobionych ze świeżego ciasta makaronowego. Włoskie ravioli najczęściej nadziewane są ricottą

Moja smaczna kuchnia
Recenzja książki "Pszyne chwasty" Małgorzaty Kalemby - Drożdż 181

Małgorzata można z nich wyczarować coś pysznego...  Książka ma miękką okładkę i liczy 336 stron. Zawiera 137 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Sałatki (np. Sałata stokrotkowa dla początkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory

Z miłości do słodkości