nich będą pyszne! Z czym podawać naleśniki z ciecierzycy? Te wspaniałe naleśniki z ciecierzycy sprawdzą się zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Ja jadłem je, np. wczoraj, posmarowane pastą z pieczonej papryki , awokado, pomidorem i fasolą białą. Bajka! Polecam. Dla osób chorych na celiakię – zbawienie, dla sportowców lub po prostu wegan sposób na uzupełnienie białka w diecie
BlendmanPorcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki około 500 g upieczonej dyni średnia cebula 3 ząbki czosnku około 1 szklanki bulionu 400 g mleczka kokosowego (puszka) 2 łyżki pasty Tom Yum 2 łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki curry pół łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku * pamiętajcie, że ilość przypraw możecie dodawać według upodobań smakowych Przepis 1 Pieczemy
Kuchnia Bazyliioraz ser żółty rowniez kroję bardzo drobno. Na koniec dodaję tuńczyka z puszki. Wszystko dokladnie mieszam, wręcz za pomocą łyżki ugniatam wszystkie składniki. Na każdy kwadracik kładę po łyżce pasty
Gotowanie PatkiŚwiatowy Dzień Makaronu świętuję nie tylko 25 października, lecz robię to bardzo często. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi
Ana Mari's worldŚwiatowy Dzień Makaronu świętuję nie tylko 25 października, lecz robię to bardzo często. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi
Ana Mari's worldciasto. 3. Ciasto podzielić na 5 części. Do 3/5 ciasta dodajemy kakao wcześniej rozrobione z resztą cukru czyli 60 g oraz kilkoma łyżkami mleka. Ma to być gęsta pasta nie za rzadka by nie zepsuła konsystencji ciasta drożdżowego,Zagnieść dokładni do połączenia i uzyskania jednolitej barwy z większą częścią ciasta 3/5, Do pozostałych 2/5 części dodać ekstrakt waniliowy
vaniliowoczekoladowadodatku tłuszczu) dobrze rozgrzaną, niewielką patelnię (ważne, aby miała dobrej jakości powłokę zapobiegającą przywieraniu). Natychmiast posypujemy quinoą i pieczemy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubiona pastą kanapkową, albo z czymkolwiek na co mamy akurat ochotę, najlepiej z czymś zdrowym ;) Teraz w sklepie internetowym Dajar otrzymacie 10% zniżki na produkty #Ambition, wystarczy, że podacie hasło: ZDROWE
Quinoa Raz!Światowy Dzień Makaronu to jedno z moich ulubionych kulinarnych dni w roku. Zapraszam do wspólnego świętowania nie tylko w ten dzień, ale przez cały rok! Viva la pasta! Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki
Moja smaczna kuchniaprogramu „Rodzina 500+” jest na wagę złota W książce znajdziecie przepisy zarówno na śniadania dla wszystkich domowników, ale na lunche, obiady, czy kolacje, a więc i kanapki, pasty, zupy, sałatki, potrawki i curry, zapiekanki czy makarony. Jak zwykle Jamie dołącza do swojej książki mnóstwo porad i trików kuchennych dotyczących przechowywania żywności, wykorzystywania resztek składników. Książka ma swoją premierę
WojnaNaSmaki.plłyżeczki sody 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka poszatkowanych orzechów włoskich 220g masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka jasnego brązowego cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub 1 laska wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią 16g Dodatkowo: cynamon do obtoczenia ciasteczek 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć
Mała CukierenkaNiesłychanie tanie i pyszne smarowidło… masło orzechowe . Największym kosztem mogą okazać się nasze bezpowrotnie utracone nerwy, jeśli posiadamy bardzo słaby blender. Miksowanie może okazać się
Blendmanchodziła mi jedna myśl „co moi czytelnicy (a raczej czytelniczki, bo jesteście w większości) chcieliby zobaczyć”. Stwierdziłem, że twaróg podzielę na 2 części. Z jednej już zrobiłem pastę bezrybną , natomiast z drugiej dla kontrastu przygotowałem serniczki. Chciałem jednak uniknąć bycia banalnym i zastanawiałem się nad spodem oraz wierzchem serniczków. W związku z otrzymaniem paczki od Symbio postawiłem
Blendmannaczynia na później, powinno go być ok. 150-200 ml. Do większej miski wsypujemy skrobię i dodajemy do niej 3 łyżki soku z ananasa, mieszamy dokładnie do powstania gładkiej pasty. Wlewamy do niej pozostały sok i dopełniamy go wodą, tak by całość wynosiła 300ml, dodajemy sos sojowy, ocet, cukier, ketchup oraz chilli i mieszamy wszystko do połączenia się składników
Cooking MonsterSos tzatziki jest jednym z moich ulubionych sosów. Za czasów, gdy jadłem mięso, bardzo rzadko po niego sięgałem, ale to może dlatego, że wtedy moja uwaga
Blendmansztuk) 150 g mąki pszennej 100 g migdałów 200 g zimnego masła 2 żółtka dodatkowo: 200 g dżemu morelowo-jabłkowego 500 g marcepanu plastycznego niebieski barwnik spożywczy w paście Mąkę przesiać, wymieszać z migdałami solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrze