pozostałych przyprawach. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie robimy pesto i przygotowujemy pozostałe składniki. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i blendować do momentu uzyskania pasty. Drobno posiekać pomidora. Filet położyć na rozgrzaną patelnię grillową, lub grilla elektrycznego. Grillować po 2 minuty z każdej strony, następnie na grilla/patelnię położyć kromki chleba i grillować do uzyskania
Cook&LoveOstra pasta z pomidorków cherry wyszła znakomicie i z chipsami tortilla smakuje wyśmienicie. Można ją do sosów, zup jako dodatek smakowy dodawać lub z makaronem podawać. S topień ostrości sami wybieracie i p apryką chili według siebie wyostrzacie :P Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru
Moniki SmakołykiKażdy z nas jest zabiegany, ale w tym chaosie nie... Artykuł KANAPKI Z TUŃCZYKIEM I PASTĄ Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEwidelcem. Jajka gotujemy na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgnieciony groszek i czosnek, starte jajka, majonez i musztardę mieszamy razem w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę najlepiej schłodzić min. 30 min. w lodówce, aby smaki się przegryzły. Smacznego
IMPRESJA SMAKUdyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet dodaję do różnych zapiekanek, klusek i ciast. Zamrażam dynię lub wekuję w słoikach, co jest świetnym rozwiązaniem ułatwiającym codzienne gotowanie, gdy najdzie was chęć na jakieś
Gotowanie-ukciemnopomarańczowy kolor, ale także za to, że nie trzeba jej obierać, a to duży komfort. O tej porze roku robię kremowe zupy z tego pieczonego warzywa i pasty idealne do kanapek i makaronów. Lubię aromatyczną, pieczoną dynię z cukinią i ziołami. Aby taką przygotować, wystarczy podzielić warzywo na mniejsze kawałki razem z cukinią, włożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą
Moja smaczna kuchniapomysł na smaczną kolację. Pasta z serka śmietankowego i ryby wędzonej - prosta, delikatna i pyszna :) Składniki: 150 g serka naturalnego, śmietankowego średnia cebula czerwona 1 wędzony morszczuk sól i pieprz do smaku Wykonanie: Serek przekładamy do miski. Rybę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem i przekładamy do serka. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy
Smak mojego domuteż makaron z łososiem, pesto i mozzarellą :-) Obiady oto kilka propozycji : polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, pyszny makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy i inne. Kolacje: zupa krem
kruche babeczkipieczywa około 1-2 łyżek na 1kg mąki. Więcej nie polecam bo olej zawarty w pestkach może nam popsuć miąższ chleba. W zależności od upodobania dodajemy do jogurtów, koktajli, past, sałatek
Leśny Zakątektrawienie i wchłanianie witamin. Olej kokosowy ma zastosowanie zarówno w gastronomii, jak i kosmetyce. Jak już wiecie w mojej kuchni króluje bardzo często. Wykorzystuję go również jako składnik domowej pasty do zębów (2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka sody, 2 krople olejku miętowego i 2 krople olejku goździkowego). Stosowałam go również do smarowania brzucha ciążowego i dla złagodzenia odparzeń pieluszkowych
Jeść, by żyć w zdrowiuwodę na wysokość 0,5 cm ponad poziom kasz i blendujemy. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni. Podajemy z guacamole z TEGO przepisu, "WEGAŃSKIM" TUŃCZYKIEM lub inną pastą. Jeśli chcemy przyrządzić placuszki na słodko, to w miejce koperku i natki pietruszki dajemy wanilię i cynamon oraz nie przyprawiamy solą i pieprzem. W wersji deserowej można podać ze słodkim
Jeść, by żyć w zdrowiuSezon na bób w pełni. Jadamy go w różnej postaci: jako samodzielne danie lub składnik past, dipów albo... kotletów, na które dziś serdecznie zapraszam. Burgery są syte, świetnie smakują z pomidorowym sosem. Jeden z moich znajomych prosi o przepisy, dzięki którym nie umrze z głodu będąc na diecie roślinnej. Paweł, to coś idealnego dla Ciebie. Gwarantuję, że się bardzo nasycisz
Jeść, by żyć w zdrowiublendując na wolnych obrotach. Szpinak myjemy, pomidory kroimy na paseczki, a cukinię na cieniutkie plasterki. Plastry cukinii delikatnie podsmażamy na suchej patelni (dosłownie przez minutkę). Naleśnika smarujemy pastą z awokado, następnie układamy plastry cukinii, liście szpinaku. Pokrywamy sosem "majonezowym" na który układamy suszone pomidory. Zawijamy naleśnika w rulon. Możemy przepiąć wykałaczką, by się nie rozchodził
Jeść, by żyć w zdrowiudzisiaj jest pysznie! Doskonale wiecie, że uwielbiam ryby i owoce morza. Ryby mogłabym jeść codziennie, i to w różnorodnej postaci, i pieczone, smażone, wędzone czy gotowane, w formie past, w całości, kotlecików, pulpecików i czego tylko można sobie wyobrazić. Ryby to cenne źródło pełnowartościowego białka, są lekko strawne, nie wymagają długiego czasu obróbki i powinny być spożywane przez nas minimum
SMYKWKUCHNIdanego składnika. Ta książka pokazuje, że prawdziwe curry to długa lista przypraw i pewien rytuał gotowania, a nie, jak się często u nas spotyka, rosół z niedzieli i pasta curry. Francesco Padovani „Na zdrowie. Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia” – język polski Myliłby się ten, kto twierdziłby, że mnisi prowadzili żywot ubogi, jałowy i kompletnie bez smaku. Autor opracowania
ladykitchen