Młoda kapusta z koperkiem 235dolewamy wodę i sól. 3. Gotujemy do miękkości pod przykryciem - około 20-30 minut 4. Miękkie masło ucieramy na talerzyku z mąką. Kiedy kapusta jest miękka dodajemy do niej pastę ( masło się rozpuści a mąka zagęści kapustę bez grudek ) i zagotowujemy całość. 5. Koperek siekamy, dodajemy do kapusty, wyłączamy gaz i przykrywamy na kilka minut aby smaki się przeniknęły
kawawszklance
Okoń morski – labraks – z młodym szpinakiem i wytrawnym maślanym sosem 257szpinak zmięknie i straci na objętości. SOS MAŚLANY Szalotkę bardzo drobno siekamy. Tak samo postępujemy ze szczypiorem, pietruszką i kaparami. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy i rozcieramy na pastę. W rondelku rozpuszczamy 2 części masła i smażymy do zrumienienia i zbrązowienia, około 5-6 minut. Dodajemy drobniutko posiekaną szalotkę i smażymy ją tylko do czasu aż się zeszkli
Karo in the Kitchen
Batoniki z amarantusa – bez pieczenia 301pieczenia Powoli mam już dość słodkiego. Strasznie dużo przez całe moje życie przewijało się smaków słodkich i z upływem lat coraz większa nachodzi mnie ochota na sięgnięcie po wytrawne pasty, przekąski i śniadania, ale te batoniki z amarantusa musiałem/bardzo chciałem zrobić. Niesamowicie proste i pyszne. Poza tym amarantus z paczki od Dobrej Kalorii zmarnować się nie może Amarantusa samego
Blendman
Pietruszkowy mintaj 224oliwek pieprz, sól szczypta chili olej do smażenia buraczki kulki dynia marynowana Pietruszkę drobno siekamy, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, wszystko mieszamy z oliwą z oliwek. Filety nacieramy pastą pietruszkową (grubo) i wkładamy do lodówki na 30 minut. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, moczymy filety, a następnie panierujemy je w mące – czynność powtarzamy jeszcze raz. Smażymy na złoto
Gotowanie i blogowanie
Red Velvet Muffins 190ręcznie robione :) Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki oleju 2 duże jajka 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika w żelu (paście) np Wilton 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki octu Mąkę przesiać, dodać sodę i wymieszać. Jajka, cukier, olej i barwnik zmiksować
Chocolate Muffin Blog
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1178zimno i gorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika TU kulki drobiowe TU Poza tym: pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort
pieprzny smaczek
Spaghetti alla Bolognese 405Kuchnia włoska zdecydowanie podbiła nasze stoły i kubki smakowe. Nie ma się co dziwić. Potrawy z krajów śródziemnomorskich są nie tylko smaczne, ale również należą do
Jacob Tastes
Roladki drobiowe ze szparagami 342Białe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami
czarrna od kuchni
Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 222Zapraszam Was na pyszną i szybką sałatkę ryżową z papryką i filetami śledzia. Uwielbiam ryby, dlatego często goszczą na moim stole same lub w postaci sałatek, past itp. Ryby, to cenne źródło wielu witamin i minerałów, które potrzebne są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Przyznam Wam szczerze, że mogłabym je jeść codziennie. Dlatego tak bardzo ucieszyła mnie współpraca
Słodkie okruszki
Grillowany łosoś w stylu tex-mex | Salsa z czarnej fasoli i awocado 187Szparagi z dodatkiem pimentonu fajnie komponują się z resztą, więc bardzo polecam ten dodatek :) 3 porcje: 400 g filetu z łososia marynata: łyżka oliwy łyżka soku z limonki łyżka pasty z suszonych pomidorów ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę salsa: puszka czarnej fasoli (400g) mała puszka kukurydzy bez cukru dojrzałe avocado 2 dojrzałe pomidory malinowe sok z połowy limonki łyżeczka zielonego
Mienta blog
Chrupkie dyniowe kromeczki z ziołowym serkiem i dodatkami 211Chrupkie dyniowe kromeczki z ziołowym serkiem i dodatkami, to idealna propozycja na proste i zdrowe śniadanie. Uwielbiam połączenie chrupkiego pieczywa z domowymi pastami i warzywami. A Wy? Jeśli też lubicie takie smaki polecam Wam pieczywo chrupkie na naturalnym zakwasie DYNIA+SER od Piekarni Galicyjckiej. Gdy po raz pierwszy spróbowałam tego pieczywa byłam zaskoczona, że smak sera i dyni może
Słodkie okruszki
Ptysie + film 242wykonane z ciasta parzonego, które nie zawiera cukru. Można je napełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi ciasto 100 g masła 250 g mąki pszennej 4-5 jajek szczypta soli szklanka gorącej wody nadzienie 300 ml śmietany
Smakowite Dania
Rzodkiewki nadziewane + film 229Wspaniała wiosenna, lekka i smaczna przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej. Składniki na 12 sztuk : 12 dużych rzodkiewek 10 dag żółtego wędzonego sera 2- 3 łyżki majonezu pęczek szczypiorku czarny pieprz Przepis: Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy
Smakowite Dania
Muszle nadziewane kurczakiem zapiekane z orzechami i serem 387Składniki 15 dużych muszli do nadziewania 1 kulka mozzarelli garść orzechów włoskich 1 filet z kurczaka 2 suszone pomidory w oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pasty z czarnych oliwek … Czytaj dalej Muszle nadziewane kurczakiem zapiekane z orzechami i serem
czarrna od kuchni