pasta - 17303 przepisów (strona:278/1154)

Tajskie zielone curry (Thai green curry) 190

jest nieco inny. Jednak moja wersja również zachwyca bogactwem smaków, a przy tym wszystkim jest tańsza. Niestety, nadal w polskich sklepach produkty takie jak trawa cytrynowa, kafir czy dobra pasta curry to nadal towar z górnej półki cenowej. Nie mniej jednak, stosując tańsze zamienniki można osiągnąć podobny smak. It’s probably one of my favorite dishes . T he original(...)price category . Nevertheless, using cheaper alternatives you can cook dish with a similar taste. Składniki (I ngredients ) 400 ml mleka kokosowego (400 ml of coconut milk) 2 łyżki zielonej pasty curry (2 tbs of green curry paste) 200 g filetu z piersi kurczaka (200g of chicken breast fillet) 1 zielona papryka (1 green paprika) 1 czerwona papryka (1 red paprika

Jacob Tastes
Sylwestrowe przekąski z pastą twarogową z łososiem 159

Dzisiaj najbardziej poszukiwanymi przepisami są szybkie, proste, smaczne i efektowne przekąski. Ja na dzisiejszy wieczór przygotowuje między innymi takie oto przekąski z pastą łososiową. Przygotujecie je ekspresowo a na desce przekąsek będą prezentować się przepysznie.  Tym akcentem zakańczamy mijający stary 2015 rok.  Rok ten był dla nas pełen niespodzianek, jednak uznajmy, że w większości ze szczęśliwym zakończeniem(...)przepisy. Tego właśnie dziś z wybijającą godziną 00:00  życzymy Wam i sobie :)  Szczęśliwego Nowego Roku kochani czytelnicy !!  Dorota i Magda :)  Sylwestrowe przekąski z pastą twarogową z łososiem SKŁADNIKI : 1 pół bagietka pełnoziarnista z ziarnami 1 puszka polędwicy z łososia w sosie włoskim 100 g twarogu pół tłustego 2 szczypty posiekanego kopru + do dekoracji pieprz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Minikanapki - ponadczasowe przękąski 211

sałata pomidorki koktajlowe rzodkiewki papryka żółta i czerwona ogórki konserwowe jajka ugotowane na twardo wędlina (np. szynka lub polędwica) cienkie kabanosy łosoś wędzony serek naturalny lub naturalny z dodatkami pasta z groszku z serami (przepis na nią znajdziecie tutaj ) hummus ( przepis tutaj ) natka pietruszki liście bazylii Pieczywo kroimy na mniejsze kawałki. Krakersy i pieczywo posmarować pastą z groszku, hummusem(...)przygotowanych blatach układamy dowolne składniki z zaproponowanych powyżej.  W pobliżu ustawcie solniczkę, pieprzniczkę i pojemnik na oliwę, by goście mogli podkręcić smak swoich kanapeczek. ----- Podobne: Ptysie z pastą z groszku i serów Rolada jarmużowa z tuńczykiem Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb

Weekendy w domu i ogrodzie
Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa 232

Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa to jedno z moich ulubionych smarowideł kanapkowych, które przygotowuję na Święta, Sylwestra i inne okazje. W poprzednią Wigilię rillettes cieszyło się tak dużym zainteresowaniem, że powtórzyłam je także na Wielkanoc. Nie ma z nią dużo pracy. Idealnie smakuje na świeżym, pełnoziarnistym pieczywie czy pszennej bagietce. Pastę warto podać z kiszonym ogórkiem.. Przechowujemy(...)jeśli używamy. Mieszamy. Dodajemy sos do ryby i delikatnie mieszamy. Próbujemy czy nie trzeba dodać soli. Wstawiamy do lodówki, żeby rillettes się schłodziło. Post Rillettes z łososia, czyli pasta łososiowa pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Krakersy z pastą serową 447

Kanapeczki z krakersów to bardzo smaczna i efektowana przekąska, którą można szybko przygotować. Ja przygotowałam pyszną pastę z żółtego sera z dodatkiem czosnku i orzechów włoskich. Do przygotowania takich kanapeczek można wykorzystać inne dowolne pasty np. serową z awokado , jajeczną , brokułowo-serową , serowo-jajeczną  czy z wędzonej makreli  . składniki: krakersy ok 30 szt 300 g żółtego sera(...)tarce o grubych oczkach. Do startego sera dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekane orzechy oraz serek śmietankowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez, ilość taka aby uzyskać konsystencję pasty. Do smaku doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na krakersy nałożyć patę. Udekorować kawałkami orzechów i natką pietruszki, oprószyć odbrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Polecam też: Krakersy z serkiem i wędzonym łososiem

Monia miesza i gotuje
Potrawy na Sylwestra 213

kategorie, dzięki czemu będzie łatwiej odszukać interesujące Was przepisy - wegetariańskie, mięsne, rybne oraz coś na słodko. Podałam pomysły na dania na ciepło i na zimno, pojawiło się kilak past, które idealnie nadadzą się do krakersów, pieczywa czy np. paluszków grissini. Kilka mięsnych potraw, które Wam podsuwam również można chwycić w garść, nie przestając się bawić np. szaszłyki czy tureckie pizze(...)oraz wszystkiego co najlepsze w nowym roku.  Wegetariańskie: Ciecierzyca z chorizo   Pomidory z mozzarellą i pesto Carpaccio z pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami Papryka faszerowana fetą Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka Roladki z pieczonej papryki Konfitura z czerwonej cebuli Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi na ostro Pikantne pieczarki w mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami

Codzienne Gotowanie
Kokosowy pucharek ryżowy z pastą jagodową i chruopiącym crunchy 116

Dziś zapraszam Was na pyszny pucharek, który przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kokosowy smak, ryż, chrupiące crunchy i zdrowa pasta jagodowa... Na takie smaki znalazło się naprawdę wielu chętnych. To było jedno z szybszych śniadań... nie tylko pod względem przygotowania ;) Spróbujcie. Warto rozpocząć dzień od takiego pysznego śniadania. ! Przypominam o trwającym na blogu KONKURSIE URODZINOWYM .  Składniki: (na 2 pucharki(...)szklanka mleka 1/2 szklanki płatków ryżowych błyskawicznych 1-11/2 łyżeczki miodu 4 garście chrupiącego naturalnego crunchy  6 łyżeczek pasty jagodowej LiQberry 4 łyżeczki wiórków kokosowych * ilość miodu należy dostosować do własnych upodobań smakowych Przygotowanie: Mleko gotujemy z miodem i wiórkami kokosowymi, mieszamy. Następnie wsypujemy 1/2 szklanki płatków ryżowych. Mieszając gotujemy na małym ogniu, aż do zgęstnienia ryżu

Słodkie okruszki
Wege-pasta z pieczonej papryki, awokado, ciecierzycy i suszonych pomidorów 92

pasta zagościła u mnie w lodówce , zastępując pasztety i inne smarowidła o podejrzanym składzie. Wykonanie jest bardzo proste, gdyż wszystko ze sobą musimy zblendować na gładko. Składniki 3 dojrzałe awokado pół szklanki ciecierzycy, może być z puszki.Po odlaniu zalewy, przepłukajcie cieciorkę na sitku 6 suszonych pomidorów, z zalewy 2 ząbki czosnku garść listków bazylii suszone oregano- ile chcesz u mnie(...)minutach. Upieczoną paprykę odłóż zamkniętą w szklanym naczyniu, na jakieś 15 minut, a następnie ściągnij skórkę. Zejdzie bez problemu. Do naczynia włóż wszystkie składniki i zblenduj na pastę. Możesz zmiksować na zupełnie gładko, a możesz na rustykalną masę z drobinkami słonecznika- jak lubisz. Pasta jest idealna do smarowania "deseczek" czyli pieczywa chrupkiego. Może być dodatkiem do kanapek, koreczków a nawet

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta kanapkowa z sera neufchatel 112

Niedawno prezentowaliśmy przepis na normandzki ser Neufchâtel , a teraz dajemy pomysł jak ten ser wykorzystać. Niby pasta serowa żadnym wielkim odkryciem nie jest, jednak ta wyszła tak dobra, że postanowiliśmy podzielić się z wami przepisem. W ogóle ten ser to bardzo wdzięczny temat do dalszego przetwarzania. Szybka, przepyszna, idealna na kanapki pasta sprawdzi się w każdej sytuacji. Grubo posmarowana(...)TEGO przepisu 50 ml oleju lnianego 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku 1 łyżka posiekanego świeżego koperku sól, pieprz Ser przekładamy do miski i mieszamy z olejem lnianym na gładka pastę. Dodajemy szczypiorek i koperek, a na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Proste, prawda? A jakie pyszne! Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Schab w paście serowej 125

ustalić świąteczne menu. Już od tego tygodnia będę Wam przesyłać dania świąteczne, ale do tego czasu też musimy coś jeść. U mnie jak zawsze propozycja dania mięsnego. Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze(...)zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Zestawić patelnię z palnika i włożyć starty na grubej tarce ser oraz wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. Nakładać porcje pasty serowej na kotlety i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Podawać gorące posypane natką pietruszki. schab w paście serowej

O kuchni z uczuciem
Pasta makrelowa / masło makrelowe 242

Pewnie nie ma takiej osoby, która nie zna pasty makrelowej/rybnej. W czasach, kiedy  nie było  w sklepach  nic oprócz octu i musztardy trafiała się jeszcze jeszcze pasta rybna. Dokładnie ją pamiętam. Tylko, że robiona była zapewne z wszystkiego ( z całości ryby ) a ości były na porządku dziennym. Dzisiaj można kupić coś podobnego, mam nadzieję, że lepszej jakości(...)Proponuję jednak zrobienie własnej pasty makrelowej - zawsze wiemy co jemy. Składniki: 1 wędzona makrela 100 gram masła 2 – 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Ok. ½ łyżeczki soli Wykonanie: Rybę obieramy ze skóry, usuwamy ości i kręgosłup. Dzielimy na mniejsze kawałki. Masło lekko rozdrabniamy. Oba składniki razem miksujemy i dodajemy podczas miksowania koncentrat pomidorowy i sól. W przepisie podałam, około ½ łyżeczki soli. Ilość

Smaki Ewy
Makaroniki pistacjowe 205

cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu 100 gr gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 250 gr serka mascarpone'; document.write(" "); Składniki na 30 (gotowych, złożonych już ciasteczek) 150 g zmielonych pistacji, niesolonych 150 g cukru pudru(...)białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu pomieszałam niebieski i żółty (mniej niż pół łyżeczki) Pistacje, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się pasta. Dodać cukier

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 136

zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) barwnik w paście/żelu 250 g czarnej porzeczki, świeżej lub mrożonej lub 180 gr konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła(...)cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu (1 część niebieskiego i 4 części czerwonego) Migdały, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się

moj przepis na
Bułeczki cynamonowo czekoladowe 223

Czekolada.  Zmniejszyłam ilość składników o połowę i wyszło mi 18 średnich ślimaczków.  Bułeczki wyszły pyszne, puszyste i aromatyczne. Równie dobrze pracowało się z ciastem. Niestety nie dodałam pasty waniliowej, bo jej po prostu nie miałam. Polecam. Bułeczki cynamonowo czekoladowe Składniki na 18 bułeczek: Na ciasto 250ml ciepłego mleka 70g drobnego cukru  20g świeżych drożdży 100g stopionego, wystudzonego(...)masła 2 łyżeczki pasty waniliowej(nie dodałam)  2 jaja 250g mąki pszennej 250g mąki manitoba lub innej z dużą zawartością białka    na nadzienie: 50g gorzkiej czekolady( u mnie groszek czekoladowy)  60g stopionego i wystudzonego masła 80g ciemnego cukru muscovado 2 łyżki cynamonu Do posmarowania bułeczek: 1 jajko 1 łyżka mleka na lukier:  ¾ szklanki cukru pudru

Mia Cucina Sofieta
Curry z kurczaka z fasolką szparagową 158

Danie kuchni azjatyckiej. Połączenie piersi kurczaka z fasolką szparagową i mleczka kokosowego a charakteru nadaje mu pasta curry. Składniki: 400 g piersi z kurczaka 200 g fasolki szparagowej (może być mrożona) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki czerwonej pasty curry 400 ml mleczka kokosowego olej do smażenia ziarna sezamu Sposób przygotowania: 1. Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy(...)Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania