Na obiad, kolację lub dodatek do innej potrawy. Piekielnie ostre, wciągające po prostu pyszne. Avocado zapiekane z jajkami, polędwicą i cheddarem. A jeśli nie przepadacie za pikantnymi daniami to wystarczy pominąć dodatek pasty z papryczek. Polecam! 2 dojrzałe avocado 4 małe jajka 2-3 plasterki polędwicy łososiowej w ziołach (gdybym akurat miała pod ręką to dodałabym chorizo, pasowałoby tu idealnie) ok. 20 g cheddara łyżeczka sambal oelek (lub innej pasty z papryczek) sól, pieprz, szczypiorek, pietruszka do smaku ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...