pasta - 17303 przepisów (strona:279/1154)

Rolada z indyka z pomidorami i szpinkiem 207

całkiem smaczny obiad i zarazem stosunkowy łatwy w wykonaniu.  Do tego ładnie prezentuje się na talerzu :) Polecam podawać z kaszą. Składniki: 1 kg filetu z indyka 200 g pasty pomidorowej z suszonych pomidorów 250 g szpinak 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 g szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 100 ml białego wytrawnego wina pieprz sól oliwa Szpinak umyć i odsączyć(...)szpinak znacznie zmniejszy swoją objętość otwieramy patelnie solimy, dodajemy pieprz i całość smażymy jeszcze 5 minut. Szpinak studzimy. Mięso rozbić na duży prostokąt oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, posmarować pastą następnie wyłożyć szpinak, zostawiając ok 2 cm wolnego brzegu. Następnie zwinąć jak roladę. Obłożyć plastrami boczku, Ułożyć w żeliwnym naczyniu lekko naoliwionym, łączeniem do dołu. Włożyć do nagrzanego piekarnika

Delicious Titbits
Wegańska PRAGA 166

World Vegan (pieczywo, kosmetyki, pasztety roślinne - mnogość artykułów!:), wiele produktów wegańskich jest dostępnych w zwykłych sklepach. W Lidlu możemy dostać różne rodzaje tofu (np. z chilli) oraz pasty roślinne (rostlinna pomazanka :). W sklepach BILLA spokojnie znajdziecie działy z produktami roślinnymi - tofu, pastami roślinnymi, parówkami sojowymi itp. W drogeriach DM, gdzie poza produktami marki Balea czy Alverde (nietestowane na zwierzętach), znajdziemy(...)również pasztety z tofu o różnych smakach (my jedliśmy dyniowy) - te same pasztety można dostać we wspomnianym wcześniej World Vegan. Roślinna pasta i tofu z Lidla To tyle jeśli chodzi o sklepy, jest ich więcej z tego co czytaliśmy, ale niestety ograniczony czas nie pozwolił nam na zapoznanie się z nimi. W porównaniu do Polski produkty wegańskie są dużo bardziej

Bananowe Pole
Pasta jajeczna z twarożkiem i ogórkiem kiszonym 158

czyli czas, w którym możemy spokojnie zrobić i zjeść śniadanie. W tygodniu króluje u nas owsianka ( przepis tutaj ), niezwykle zdrowa i szybka w przygotowaniu. Dzisiaj pokusiliśmy się o przyrządzenie pasty jajecznej, do której dodaliśmy twarożek i ogórka kiszonego. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy zdrową kuchnię, a tą potrawę można śmiało do takiej zaliczyć. To również możliwość wykorzystanie nieco(...)pół cebuli, bardzo drobno pokrojonej w kostkę. Przyprawić wg uznania. Pieczywo pokroić, posmarować masłem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 4-5 minut. Wyciągnąć i posmarować pastą. Dla kolorytu i smaku dodaliśmy również roszponkę i kawałki pomidorów. Propozycję na pasty śniadaniowe znajdziecie również TUTAJ Udanego dnia i smacznego

Ania i Marcin gotują
Tagliatelle z warzywami / Tagliatelle with vegetables 142

vegetables 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic szczypta czarnego pieprz u / pinch of black pepper szczypta soli /  pinch of salt 400 g m akaronu tagliatelle / 400 g tagliatelle pasta starty parmezan / grated parmesan zielone oliwki / green olives masło / butter   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 2 0 min , duszenie ok. 1 5 min , ilość porcji: 4 Najpierw musimy przygotować wszystkie(...)mieszamy wszystko delikatnie. Trochę sera zostawiamy na potem. Gotowe danie posypujemy resztą sera i oliwkam i. Szybko i smacznie!   ***** First, we prepare all the ingredients. We cook the pasta according to instructions on the package. We grate cheese. We cut olives into smaller parts. We simmer vegetables (carrots, zucchini, peas, broccoli, cauliflower, green beans) on butter for about

Projekty ze smakiem
Pasta z sera żółtego ze szczypiorkiem + film 182

Pyszne i pomysłowe pasty są miłym dodatkiem do codziennych kanapek. Pasta z sera żółtego i szczypiorku będzie błyskawicznym pomysłem na urozmaicenie śniadaniowych propozycji.To proste w przygotowaniu smarowidło do kanapek najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. składniki na ok 200 g pasty 150 g sera żółtego pęczek szczypiorku 4-5 łyżek śmietany 18 % lub gęstego jogurtu naturalnego czarny pieprz sól przepis Szczypiorek

Smakowite Dania
Guacamole z pomidorem 175

Awokado uwielbiam  - np.w postaci guacamole lub innych różnych awokadowych  past :) Tym razem do klasycznego guacamole dodałam pomidora i trochę cebulki - w połączeniu z wieloziarnistym chlebem wyszło pyszne i zdrowe śniadanie :) SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej cebuli 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Awokado przekrawamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Słońce na talerzu 191

kurczaka (po 200-250 g każdy)- ja dałam o wiele mniej i to    gotowanego z rosołu  250 ml śmietany 18%  2-3 łyżki tajskiej pasty curry (ew. 1-2 łyżki przyprawy curry)- dałam czerwoną pastę curry  1 łyżka kurkumy  1 cebula  2 ząbki czosnku  1 papryczka chilli - pominęłam  - było(...)minut. Na patelni szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kurczaka (wraz z resztkami marynaty) i dusimy razem ok 8-10 minut często mieszając. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy cukier, pastę curry, kurkumę i całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez około 1 minutę. Dodajemy śmietanę ze szczyptą soli i delikatnie podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania (zważy się - w sumie aby temu zapobiec można

sierotka maRysia w kuchni
O Pasta Mia!!! 180

wręcz przeciwnie - najadłam się jak nigdy. Lokal ten obserwowałam już od jakiegoś czasu gdyż znajduje się niedaleko mojego miejsca pracy - kusił mnie kusił i w końcu skusił! W Pasta Mia sprzedawany jest makaron własnej produkcji w 100% z mąki semoliny uzyskanej z pszenicy Durum. Bardzo miłe Panie gotują przy kliencie wybrany przez niego rodzaj makaronu a jest z czego wybierać(...)może przeszkadzać szczególnie w zimie - bo w lecie można zrobić tak jak myśmy to uczynili czyli zjeść go w parku na ławce Jednak wydaje mi się, że właściciele Pasta mia! zdają sobie z tego minusu sprawę i pewnie wkrótce coś z tym zrobią Pasta Prima ul. M.Curie-Skłodowskiej 38 20-029 Lublin tel 609-779-771 e-mail pastaprima@pastaprima.pl

sierotka maRysia w kuchni
Makaron ze szpinakiem po włosku! 162

Obiad po włosku?! Makaron, a raczej powinnam powiedzieć pasta (bo makaron prosto z Włoch), w pysznym sosie na bazie białego wina i ricotty, z świeżym szpinakiem, orzechami laskowymi i parmezanem! Nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam makaron, raczej się go wystrzegam, z wiadomych przyczyn- ma zbyt dużo kalorii, ale od czasu do czasu możemy sobie na niego pozwolić. Jeśli już(...)przygotowuję to bardzo często inspiracji szukam w kuchni włoskiej. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis a jakże wytrawny i smaczny! Zapraszam do wspólnego gotowania! SKŁADNIKI: - makaron włoski (ja użyłam pasty o kształcie muszelek) - świeży szpinak 5 garści liści - 2 ząbki czosnku - 1 -2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - orzechy laskowe posiekane 4 łyżki - 1/2 opakowania ricotty włoskiej - 2 chlusty

SMYKWKUCHNI
Pasta kanapkowa z pieczonej dynii 160

Pastę kanapkową z pieczonej dynii wyczarujesz w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, zatem pieczonej dynii pewnie nie tylko u mnie dostatek. Do przygotowaniu zupy, drożdżówek lub chlebka dyniowego ciężko wycyrklować idealną ilość dynii, zawsze zostają resztki, z którymi nie wiadowomo co zrobić. Wystarczy pudełeczko serka lub creme fraiche i domowe smarowidło gotowe. Świetna, jesienna alternatywa dla nieśmiertelnej pasty(...)Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podałam z chlebem upieczonym z dodatkiem sera pleśniowego (przepis tutaj ). Było pysznie. Także dodatek ostrego sera pleśniowego lub innego ulubionego zdecydowanie podniesie walory smakowe pasty           SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta jajeczna – ogórkowa 126

blogu prezentowałam już inna pastę jajeczną bardziej klasyczną. Dzisiaj na śniadanie proponuję jej odmienioną wersję - pastę z jajeczna z ogórkiem. Może dacie się skusić. Przygotowanie trwa chwilę a jakie smaczne… Składniki: Jajka ugotowane na twardo Masło Majonez Szczypiorek Ogórek kiszony Sól Wykonanie: Jajka nie powinny być gotowane dłużej niż 10 minut, gdyż następuje wydzielanie sporej ilości siarkowodoru ( w żółtku tworzy(...)schładzane. Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem dodajemy masło ( najlepiej jak jajka są jeszcze lekko ciepłe ). Dalej wyrabiamy widelcem. Ogórka kiszonego bardzo drobno kroimy i razem z posiekanym szczypiorkiem umieszczamy w paście. Dodajemy również majonez. Całość mieszamy. Doprawiamy solą do smaku i gotowe. W takiej postaci trafia na nasze kanapki. SMACZNEGO.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Błyskawiczna pomidorowa z mozarellą 97

kremową pomidorówkę. W krajach, gdzie pomidory są soczyste i słodkie najlepiej robić taką zupę ze świeżych pomidorów. U nas niestety są o wiele mniej aromatyczne. Dlatego warto sięgnąć po pastę pomidorową, która jest robiona tuż po zbiorach pomidorów, właśnie w krajach obfitujących w doskonałe pomidory. Więc do dzieła. Błyskawiczna pomidorowa z mozarellą Do mojej wersji, dla 4 osób, wystarczy(...)średnia marchewka 1 cebula 500 g pasty pomidorowej  opakowanie mozarelli 200 g makaronu pełnoziarnistego pęczek natki pietruszki  sól, pieprz, cukier   oliwa  Na początek startą na tarce marchewkę i średnio posiekaną cebulę podsmażamy na oleju/oliwie ok. 10-15 minut. Ważne jest aby marchewka maksymalnie oddała swoją słodkość. Następnie dodajemy pastę pomidorową, przykrywamy garnek i doprowadzamy do gotowania

Right Behind The Kitchen
Vapiano - Warszawa 124

tuż przy wejściu znajduje się przeszklone pomieszczenie, w którym robiony jest m.in makaron (różne rodzaje) i część deserów. Tak, robi wrażenie ale i jednocześnie oczekuje się bardzo dobrej jakości pasty po takim widoku... Jedzenie. Jeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza - nic wymyślnego - zwykła salami. Była dość cienka ale nie taka, żeby nie można było jej jeszcze cieńszej(...)Kolej na ravioli con carne (nadzienie mięsne, pomidorki cherry, cebula, marchew, szczypior, sos pomidorowo - śmietanowy). Sporo mięsa, jednak znów sos pomidorowy poległ - blady, bez wyraźnego smaku. Druga pasta - granchi di fume - szyjki rakowe, cukinia, groszek cukrowy, marchewka, szczypiorek, sos homarowy. Dość fajnie dobrane składniki, a w szczególności groszek cukrowy, który przełamał delikatny smak pozostałych warzyw

Right Behind The Kitchen
Pasta kanapkowa z dynii 125

Bardzo fajna pasta do kanapek. W smaku przypomina pastę jajeczną. Pastę tą można również wykorzystać jako farsz do pomidorów lub jajek. Składniki: 1 szklanka gęstego musu z dyni 1 cebula oliwa do usmażenia cebuli 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy ½ pęczka natki pietruszki ½ pęczka szczypiorku sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć do miękkości na oliwie. Cebulę

Mama Gotuje