Jajka z pastą z kurkumy

Jajka z pastą z kurkumy

Jajka z pastą z kurkumy

W zeszłym roku zamieściłam kilka przepisów na faszerowane jajka . Dziś zachęcam do wypróbowania jajek faszerowanych pastą z kurkumy. Kurkuma ma specyficzny smak, który może, niektórym osobą nie odpowiadać. Mnie osobiście jajka w takim wydaniu smakowały z tym, że następnym razem dodam troszeczkę mniej kurkumy. Jajka nadziewane pastą z kurkumy ładnie prezentują się na talerzu ale i równie dobrze smakują (chyba, że nie lubicie kurkumy). W każdym razie zachęcam do spróbowania i przekonania się o tym osobiście. Ilość ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.