pasta - 17303 przepisów (strona:274/1154)

Jak gotować bób? Przepis na gotowany bób. 275

dorosłych (np. do piwa). Gotowany można dodać do sałatek, a także dań obiadowych (np. ziemniaczanego puree) oraz zup (najlepiej sprawdza się w zupach typu krem), świetnie też smakuje w paście typu hummus. Jak ugotować bób : 1. Sprawdź, czy bób jest młody, czy stary, od tego będzie zależał czas gotowania. Młody bób poznasz po mniejszych ziarnach i sprężystej skórce. 2. Wypłucz(...)dodać cukru - a ja się pytam po co? Pozdrawiam cukrzyków! Do czego wykorzystać bób : 1. Przekąska: ugotowany bób podany sam lub z parmezanem, a czasami polany masełkiem 2. Śniadanie: pasty (np. hummus , jajeczna, ziemniaczana) 3. Obiad:  kotleciki, zupy, gulasze, puree, pierogi, makarony, risotto. 4. Kolacja: sałatki (np. z jajkami, serem pleśniowym), pesto , pasty do kanapek lub grzanek czosnkowych

Ale Proste
Pasta z ciecierzycy i cebuli czerwonej 108

Jeśli słyszymy pasta z ciecierzycy to ciśnie się na usta hummus a tym razem nie, będzie zupełnie inaczej, co nie znaczy że gorzej. Ja bym powiedziała że jeszcze pyszniej, spróbujcie zresztą sami. Pastę znalazłam u Marty Dymek , a wiec jest całkowicie wegańska. Pasta z ciecierzycy i cebuli czerwonej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
.1232. czy coś może być lepsze niż masło z fistaszków? 167

gowy ,  wiśniowy ,  kokosowy ,  czekoladowy ~kolejny surowy batonik -   RAW ENERGY   kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe  BURI BERI   wiśnia  oraz  malina ~ pasta z jagody czarnej leśnej ~ krem z prażonych orzechów laskowych  oraz  nerkowców ~ przecier jabłko-mango ~ pesto bazyliowo-nerkowcowe z orzechami pinii ~ naturalna pasta słonecznikowa  oraz   pasta słonecznikowa

breakfast of dreams
Makaron z karkówką, szparagami i grzybami / Pork sparagus and mushroom pasta 141

całość będzie podgrzana. Wmieszaj parmezan, bazylię, mascarpone, makaron i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Pork sparagus and mushroom pasta (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons canola oil 400 g roasted pork neck (or chicken) cut into thick cubes 100 g bacon, cut into small cubes 1/2 tablespoon herbes de Provence(...)grape tomatoes, sliced in half lengthwise 1/4 cup semi sweet red wine 1/2 cup Parmigiano cheese, grated 1/4 cup Mascarpone cheese handful basil leaves, thinly sliced 250 g pasta, cooked according to package directions salt and pepper Preparation: Warm the oil in a skillet over medium heat. Add bacon, cook until crisp and transfer to paper towels. To the same

karmelowy
Pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem 80

Pasty jajeczne są jednym z moich ulubionych dodatków do kanapek. Kawałki świeżej bagietki podane z taką pastą przygotowuję często, gdy przychodzą goście - znikają błyskawicznie. W tej paście wykorzystałam moje ulubione połączenie czyli ugotowane jajka i awokado. Ostrości dodaje cebulka i szczypiorek

Milion Smaków
Pasta z awokado i liści rzodkiewki 126

Jeśli jak ja nie lubicie wyrzucać jedzenia, to jest to przepis idealny dla Was. Pasta z liści rzodkiewki dobrze sprawdza się jako pesto do makaronu, a także pasta kanapkowa. Jej ostry posmak sprawia, że rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do mięsa. W roli głównej: liście z pęczka rzodkiewek Dodatki wedle uznania: awokado lub oliwa z oliwek, ziarna słonecznika lub orzechy

Kucharzyca
Hummus z pesto z natki marchewki 118

pesto jest super. Z pesto pietruszkowym również. Z każdym pesto hummus jest wyśmienity. Tak po prostu. Składniki: 1 szklanka wymoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości ciecierzycy 1 łyżka pasty tahini 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli i pieprzu 3-4 łyżki oliwy z oliwek kilka łyżek wody 3-4 łyżki pesto z natki marchewki Przepis na pesto(...)soli oraz pieprzu 1 łyżka soku z cytryny Składniki na pesto miksujemy dokładnie za pomocą blendera lub malaksera na pesto lub jeśli mamy tyle cierpliwości ucieramy w moździerzu. Gotową pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Składniki na hummus miksujemy w malakserze na gładką pastę. Jeśli jest taka konieczność dodajemy więcej oliwy lub wody. Jeśli hummus jest za mało

Mango Papaja
Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą 127

Obłędne roladki z zielono czerwonym nadzieniem i wyczuwalną nutą oregano. Idealnie komponują się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną. Pasta brokułowo-paprykowa: Kilka różyczek brokuła 1/3 czerwonej papryki 0,5 łyżeczki oregano Sól Pieprz Mięso: 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Dodatkowo: 400 g mieszanki warzyw na patelnię 0,5 szklanki bulionu 2 łyżki śmietany(...)kaszy gryczanej Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso

VioletoweKucharzenie
Wegański pad thai z tofu 110

niewegańskiej) trafiło na listę moich ulubionych. Po przejściu na weganizm ciągle chciałam zrobić pad thai'a. Wreszcie mi się udało :) Oryginalnie do pad thai'a dodaje się sos rybny, pastę z tamaryndowca, jajko i najczęściej krewetki lub inne mięso, ale bez tych składników również można przygotować to danie. Zajęło mi trochę czasu, zanim obmyśliłam wegańską wersje, ale myślę że się(...)udało. Zamiast sosu rybnego dodałam sojowy, pastę z tamaryndowca zastąpiłam sokiem z limonki (pasta z tamaryndowca jest wegańska, ale trudno ją dostać i jest droga), zamiast jajka dodałam pokruszone tofu, a jako zamiennik białka również użyłam tofu z tym, że pokrojonego w kostkę. Pad thai z tofu Składniki (na 2 porcje): 100 g makaronu ryżowego* 100 g kiełków fasoli mung

wegujemy
Pasta z groszku i awokado 104

Bardzo szybka, lekka i smaczna pasta o bardzo świeżym smaku i obłędnie zielonym kolorze. 1 awokado 1 szklanka groszku – może być z mrożonki, ale rozmrożony 1 ząbek czosnku 2 cm łodygi rabarbaru opcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami

Kucharzyca
Jaglane pucharki o smaku chałwy i owoców 168

składzie cenną i zdrową kaszę jaglaną. Jaglane pucharki o smaku chałwy i owoców, to słodycz którą możemy zajadać się do woli. Spróbujcie. Doskonałe połączenie kaszy jaglanej, owocowego smoothie i pasty sezamowej tahini w jednym pysznym pucharku. * przepis i pomysł własny; przepis zwyciężył w konkursie „Twój zdrowy lunchbox z Marwitem!” Jaglane pucharki o smaku chałwy i owoców(...)można pominąć, aby deser był zdrowszy) odrobina soli 10 łyżek smoothy "OWOCUDO Greeny" od Marwit 1 brzoskwinia 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego 1/3 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego 3 łyżki pasty sezamowej tahini Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy 1/2 szklanki kaszy jaglane, zalewamy ją 3/4 szklanki wody i dodajemy 1/2 łyżeczki tłuszczu (można pominąć) i odrobinę soli. Gotujemy

Słodkie okruszki
Kremowa zupa z cukinii i kukurydzy. 125

powinienem postawić kukurydzy na pierwszym miejscu. Chociaż jest jej mniej, to bardzo wyraźnie zaznacza swą obecność. Całość jest bardzo aksamitna, lekko słodkawa i nieco pikantna dzięki dodatkowi pasty curry (oczywiście żółtej!). Składniki: 3 cukinie 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1/4 łyżeczki żółtej pasty curry 3/4 litra bulionu warzywnego 100 ml jogurtu naturalnego(...)mleczka kokosowego sól oliwa Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie (dodać szczyptę soli). Dodać posiekany ząbek czosnku i podsmażyć jeszcze 2 minuty. Dodać pastę curry i kurkumę i dobrze wymieszać. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię, odsączoną kukurydzę i bulion.  Gotować na małym ogniu około 1/2 godziny. Zdjąć z ognia, dodać jogurt

zadanie-gotowanie
Zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego) 115

kiełków rzodkiewki i sera. Do tego piękna zielona sałata, odrobina zdrowego oleju lnianego i można się cieszyć wspaniałym, pełnowartościowym posiłkiem. Spróbujcie mojej propozycji na zdrowe kanapki śniadaniowe z  pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego). Zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego) 2016-04-20 11:23:50 Write a review Save Recipe Print(...)miseczce mieszamy chudy twaróg z jogurtem naturalnym i olejem lnianym. Dodajemy 1 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki, znów mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, próbujemy. Na 2 kromki nakładamy grubą warstwę pasty serowo-kiełkowej, następnie liść sałaty, całość przykrywamy pozostałymi kromkami. Szybkie i zdrowe śniadanie do pracy lub szkoły gotowe. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs

Słodkie okruszki
Podpłomyki 103

smakują wybornie. Do tej pory przygotowywałam flatbread oraz proziaki , które z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo do kanapek i nie tylko.  Do tego rodzaju "pieczywa z patelni" świetnie pasują pasty warzywne, ale i wszelkiego rodzaju gulasze, curry czy inne potrawki warzywne i mięsne, w których możemy zamaczać pieczywo lub zebrać nim resztki z talerza, tak,jak robią to Włosi. Zachęcam(...)cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Ricotta z dymką i rzodkiewką Podpłomyki Składniki: 250 g mąki

Moja smaczna kuchnia
Ser żółty stirred-curd cheddar 120

wyraźnym smaku.       Potrzebujemy: 10 litrów mleka kultura starterowa MSE podpuszczka 2 łyżeczki soli kamiennej niejodowanej 10 kropli farby serowarskiej (rozpuszczonych w 1/4 szklanki wody) parafina lub pasta polioctanowa ochronna do powlekania serów Mleko podgrzewamy do 32-33 stopni, dodajemy kulturę starterową MSE zgodnie z dawkowaniem producenta i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 45 minut.  Po tym czasie(...)się zrobić zupełnie sucha skórka z każdej strony. Ser trzeba w tym czasie często przewracać. My dodatkowo przecieramy ręczniczkiem papierowym, by pozbyć się wilgoci. Ser pokrywamy  parafiną lub pastą polioctanową ochronną. My używamy pasty. Nakładamy ją miękką gąbeczką miejsce przy miejscu. Po wyschnięciu nakładamy druga warstwę.  Ser dojrzewa przez okres 2-6 miesięcy w temperaturze 7-12 stopni

Marder&Marder Manufacture