Pyszny i piękny w swej barwie humus z burakiem. Zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Lekko słodki, bardziej korzenny. Idealny! Kto nie jadł ten niech koniecznie biegnie do sklepu po garść cieciorki i małego buraka, by móc się cieszyć tym pysznym smakiem. Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 mały burak (upieczony w temperaturze 200 stopni przez godzinę) 2 łyżki pasty tahini sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki soli kilka łyżek wody pieprz dymka do posypania, pieczywo do podania, oliwa z oliwek do ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...