Kaczka po tajsku z czerwonym curry

Kaczka po tajsku z czerwonym curry

Kaczka po tajsku z czerwonym curry

Przepis na : kolacja

Prezentujemy kolejny przepis dla zwolenników kaczki. Tym razem będzie to coś w klimacie kuchni azjatyckiej, gdzie jest ona dosyć popularnym mięsem. Ta konkretna receptura wywodzi się z książki Podróże kulinarne – Kuchnia tajska, z pewnymi jednak zmianami. M.in. nieco „zeuropeizowałem” sposób podania potrawy i raczej nie przygotowuję jej z całej kaczki. Kuchnia tajska kojarzy się często z całkiem uczciwym dodatkiem ostrych przypraw. Skojarzenie słuszne, ale ostatecznie wszystko zależy od proporcji. W tej konk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, curry, mięso, kuchnia tajska, sosy, kokosowe, pasta, pierś, pasty, piersi, sok, piersi z kaczki, szybki obiad, ryż, obiad na szybko, obiad, mięsa pieczone, sos do ryżu, dania mięsne, kolacja, drugie danie, mięso duszone, obiad dla 2 osób, mięso na obiad, szybka kolacja, sos mięsny

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.