W związku z wakacyjnym wyjazdem z Polski i bardzo ograniczonym budżetem z musiałam zabrać ze sobą parę słoikowo - puszkowych patentów, które później z powodzeniem mogłabym zmienić
Brzuszki ŁakomczuszkiCześć :) Po 1 zapraszam Was do zapoznania się z KONKURSEM :) Po 2 w sieci, na stronie Sarigato znalazła się pierwsza wzmianka o Porze - tutaj :) Po 3
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj lekka, śniadaniowa propozycja. Pożywny twarożek z kalarepą i szczypiorkiem. Już wkrótce wiosna, więc miło widzieć na talerzu zielona akcenty :-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten
Pora coś zjeśćPyszna. Lubię właściwie chyba każdą wersję tego typu past. I czym więcej ziół, tym lepiej. Problem trochę jednak polega na tym, że obecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula(...)Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, dodajemy do jajek. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi
KardamonovyDomowe pasty kanapkowe to świetny wynalazek a tym samy fenomenalny dodatek do chleba. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak potrafi zaskoczyć. Tym razem w naszym domu zagościła pyszna pasta jajeczna z makrelą. Rewelacyjnie smakuje ze świeżą bagietką i kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taka pasta jajeczna z makrelą jest szybka i łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w 10 minut(...)smak jest rewelacyjny. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, a także polecam Wam inne smaczne pasty kanapkowe, jak na przykład: Szybka pasta do chleba Pasta z pieczonego czosnku Pasta kanapkowa z cukinii Pasta kanapkowa z pieczarek Pasta kanapkowa z pora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PASTA JAJECZNA Z MAKRELĄ – PRZEPIS Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki
Przepiski.plPasta kanapkowa to świetny dodatek do świeżego pieczywa i nie tylko. Można je przygotować z najróżniejszych składników, w różnych połączeniach i o różnych smakach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepisów na pasty kanapkowe na moim blogu znajdziecie już wiele. Wszystko dlatego, że bardzo je lubimy i często goszczą w naszym domu. Polecam Wam szczególnie: Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów Pasta kanapkowa(...)świeżego ogórka Pasta kanapkowa z papryki Zielona pasta kanapkowa Pasta kanapkowa z selera naciowego Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z pora. Składa się z 4 głównych składników – dwóch prostych przypraw pieprzu i soli. Jestem pewna, że takie połączenia Wam posmakuje. Zapraszam na przepis! PASTA KANAPKOWA Z PORA – PRZEPIS Liczba porcji: 2 | Czas przygotowania : 10 minut
Przepiski.plPasty kanapkowe są tak pyszne że sięgam po nie często kiedy nie mam pomysłu na kolację, oraz wtedy gdy w mojej lodówce zostają resztki ryby lub warzyw, które do past idealnie się nadają. Polecam Wam także kilka przepisów na pasty: – pasta jajeczna – pasta z dyni i koziego sera – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z awokado i jajka(...)pasta z kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z soczewicy – pasta z czarnych oliwek – tapenada pasta z tuńczyka Przygotowanie : 10 minut Składniki: – 50-100 g białego sera – 1 ząbek czosnku – 2 puszki tuńczyka w oliwie lub w sosie własnym, odsączonego (po ok 170 g każda) – ewentualnie 2-3 łyżki oliwy z oliwek
nietylkopasta.plCzęsto miałam problem co z robić z mięsem, które zostawało po ugotowaniu zupy. Wtedy wpadłam na pomysł przyrządzenia pasty do chleba. Aromatycznej, świeżej i przepysznej. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – ok 100 g kurczaka kurczaka – 3 łyżki jogurtu bez laktozy – sól, pieprz cytrynowy – bazylia lub inne świeże zioło (ilość dowolna, im więcej tym lepiej) opcjonalnie: czosnek, płatki
Szybko Tanio SmaczniePastę możemy użyć na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego – 1 opakowanie twarożku – sól, pieprz do smaku – opcjonalnie majonez (ja dodałam jedną łyżeczkę) Liście czosnku opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Posiekać, zblendować razem z serkiem i doprawić do smaku. Całość najlepsza
Szybko Tanio SmacznieSłoneczko za oknem, wiosna w sercu, powoli również na talerzach i w kulinarnych magazynach. Najnowszy KUKBUK jest w 100% wiosenny. Na pierwszy ogień z tegoż KUKBUKa poszła w azylu pasta jajeczna autorstwa pewnej znanej wszem i wobec Truskawki i przyznam, że choć jem ja tylko ja to wcale mnie to nie martwi!!! jest przepyszna!Pasta jajeczna curry z ziołami4 jajkapo
Dzieje kuchennej Wiewiórybiałej3 ogórki konserwowemała cebula czerwonamajonezsól i pieprz.Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i wydrążamy środek. Fasolę miksujemy w blenderze z dodatkiem około3 łyżek majonezu, dodajemy sól i pieprz. Do gotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy wg uznania. Pastę z ogórkami dajemy do środka buraczków i gotowe! Wszystkie te składniki można przygotować
Bon Appetit MałgorzatyBlyskawiczne i smaczna pasta do kanapek.Przepis pochodzi z "30 minut w kuchni" Jamiego Oliviera.Zmniejszylam tylko ilosc soku z cytryny,bo Olivier zaszalal.Nie zmielilam pasty na "gladko" w malakserze jak zalecal ,ale rozgniotlam wszystkie skladniki widelcem,takze moja wersja jest jeszcze mniej pracochlonna.Odpada mycie malaksera. Skladniki :1 czubata lyzka chrzanu kremowego300 g wedzonej makreli bez osci (1 spora makrela
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zamiast wędliny proponuję prostą i pyszną pastę pieczarkową.Jest bardzo wyrazista i grzybowa w smaku,a ponieważ przygotowujemy ją własnoręcznie jest całkowicie wolna od konserwantów,wypełniaczy i polepszaczy smaku.Nie zawiera również nadmiaru soli.Zapach smażonych pieczarek zapowiada niezłą ucztę.Wielbiciele grzybowych smaków bedą zachwyceni.Składniki:300-400 g pieczarek2 ząbki czosnku5 łyżek oliwy,oleju5 g suszonyh podgrzybków lub prawdziwków2 łyżeczki suszonego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!moja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna!Składniki:1 puszka tuńczyka w oleju4 jajkaszczypiorek1-2 łyżki majonezusól, pieprzSposób przyrządzenia:Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy i dodajemy do reszty. Na koniec(...)dodajemy majonez (lub majonez zmieszany z jogurtem naturalnym) oraz doprawiamy solą i pieprzem. Pasta gotowa
upichcic