Dodajemy do nich odsączonego tuńczyka, pora pokrojonego w małą kostkę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Dolewamy do tego majonez i jogurt. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta(...)wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli i serka wiejskiego Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta z wędzonego dorsza i białego sera Artykuł Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjednak jestem po uszy zakochana w połączeniu pieczonej papryki z czosnkiem i kminem rzymskim. Ciężko mi po prostu wymyślić coś innego, kiedy jest się uzależnionym od tego trio. Pastę z papryki zażyczył sobie My. Dieta wątrobowa jeszcze trwa (mimo, że już nie tak restrykcyjna jak na początku), poprosił o jakieś smarowidło do chleba. Ja mam masę pomysłów na tego typu(...)pasty, ale zawsze ładuję do nich jakieś ziarna, strączki albo inne wypełniacze, których My jeść jeszcze nie powinien. Wpisałam więc w google pasta z pieczonej papryki i pierwsze co, wyświetliła mi się Jadłonomia. No dobra, weszłam w sumie z ciekawości. Spodziewałam się ciecierzyc i innych soczewic. A tu nic, niewiele składników, wszystko miałam w domu, produkty raczej aromatyczne, więc powinno
Kardamonovynotatek. I bum! Czas na baba ghanoush. Nie wczytywałam się za bardzo w przepisy (które miałam także w domowych książkach kucharskich), upiekłam bakłażany w piekarniku, dodałam co trzeba, zmiksowałam. Pasta wyszła bardzo dobra. Delikatna w smaku i konsystencji, bardzo ciekawa. A parę dni później zajrzałam jednak do książek. I co się okazało? Że do tej pasty nie wystarczy jedynie upieczony(...)inaczej, jedynie konsystencja została taka sama – nadal bardzo kremowa i puszysta. Smakowała trochę jak wędzonka, trochę jak pieczone ziemniaki z ogniska. Smak dymu był zdecydowanie wyczuwalny. Genialne. Zróbcie tę pastę chociaż raz, z ciekawości. Składniki: 2 średnie bakłażany 3 łyżki pasty sezamowej (tahini) 1 ząbek czosnku sok z jednej małej cytryny pół pęczka natki pietruszki 1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
Kardamonovywarzyw, która idealnie uzupełni całość i spowoduje, że danie będzie jeszcze zdrowsze i smaczniejsze! Dziś przy okazji przygotowania przepisu na te pyszne naleśniki chciałam przedstawić Wam produkty, jakimi są pasty Helcom. Pasty w wygodnych słoiczkach, o bardzo dobrym składnie i rewelacyjnym smaku. Na bazie takiej pasty z bakłażanem i grillowaną papryką możesz zrobić mnóstwo dań. Pasta jest świetna przede wszystkim(...)kanapek, jako dodatek do chlebków typu pita, do warzyw jako dip. Ale można ją wykorzystać też jako nadzienie (ja dokładnie tak zrobiłam) do naleśników czy pierogów. Te pasty warzywne to też idealny sos do makaronu, właściwie gotowy. W przypadku naleśników w zależności od efektu, jaki chcecie uzyskać, wykorzystać możecie samą pastę, lub wymieszać ją na przykład z mascarponne dla zmiany
nietylkopasta.plKremowa pasta warzywna do kanapek. Ten domowy przepis na pyszną, kremową pastę z warzyw jest idealną rozkoszą. Pieczywo z dodatkiem tej pasty przenosi kanapki na wyższy poziom. Ciesz się tą pastą na tradycyjnej kanapce lub w formie dipu. Ta kremowa pasta wspaniale wypełni kromki chleba , która stanowi również doskonałą przekąskę do szkoły lub na lunch. Jest to kanapka pełna smaku(...)uzyskasz chrupiącą i złocistą kromkę chleba. Gotowe kanapki połóż na talerze. Smacznego. Nadzienie warzywne możesz przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać je w lodówce. Sądzę, że kanapki z kremową pastą z warzyw to kompletny i sycący posiłek, ale śmiało można kanapki połączyć z zupą lub mogą być dodatkiem do sałatek. Kanapki z pastą z warzyw idealnie się sprawdzą na piknikach
Zdrowy Styl JoannyDomowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło, które odmieni codzienne śniadanie czy kolację. W ostatnim czasie bardzo polubiłam różnego rodzaju pasty na kanapki, dlatego też na moim blogu będzie się pojawiać ich coraz więcej. Na pewno widzieliście już przepis na pastę z porem czy pastę z tuńczykiem , które Wam gorąco polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem przygotowałam pastę z brokuła(...)przygotowania potrzeba nam tylko 2 podstawowych składników a dokładniej jajek i brokuła. Dodatkowo odrobinę majonezu i jogurtu naturalnego, które łączą ze sobą pozostałe składniki. Pasta brokułowa jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Z pewnością odmieni każde monotonne śniadanie czy kolację. Dodatkowo jest bardzo pożywna i pełna witamin. Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników domowych smarowideł na pyszną pastę z brokuła. Jestem
Przepiski.plDziś kolejny przepis na pastę, tym razem jest to pasta z pieczonego bakłażana o dosyć ostrej nucie chilli. Spróbujcie, jeśli lubicie wyraziste smaki. Nie będę ukrywać, że smak tej pasty jest specyficzny i zupełnie inny niż klasycznego hummusu czy ostatnio dodanej pomidorowej pasty z czerwonej soczewicy . Jednakże chyba o to chodzi, żeby jeść różnorodnie, nieprawdaż? Ja lubię od czasu(...)czasu zaszaleć i przyrządzić coś zupełnie odmiennego – no dobra! Ja to uwielbiam i non stop coś wymyślam. A ta pasta z bakłażana myślę, że spodoba się tym z Was, którzy lubią w kuchni odrobinę pikanterii. Składniki na ok. 350g pasty z pieczonego bakłażana: średniej wielkości bakłażan mały ząbek czosnku 1 łyżka ziaren sezamu szczypta mielonego kuminu 1 łyżka oleju
DietologPasta jajeczna z awokado Pasta jajeczna z awokado to ciekawa odmiana w codziennej diecie i świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej. Tę piękną, zielono-żółtą pastę polubią także wasze dzieci, a jej świeży smak sprawi, że na pewno często będzie gościć na waszych kanapkach. Składniki na pastę jajeczną z awokado 3 jajka 1 awokado 1 łyżka majonezu 1 łyżką(...)też pokroić je w drobniutką kostkę. Do jajek dodajemy rozdrobniony miąższ z dojrzałego awokado, majonez, jogurt, szalotkę, roztarty czosnek, sok z cytryny, olej i przyprawy i wszystko mieszamy. Domowe pasty do kanapek: pasta z wędzonej makreli , pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , twarożkowa pasta tzatziki , pasta z makreli i twarogu Nasza pasta jajeczna z awokado jest gotowa. Będzie pysznym dodatkiem
Gotujemy i jemyCzas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 10 min Gotowe w : 30 min Często przygotowuje różnego rodzaju pasty. Do przygotowania dzisiejszej zdecydowałam się użyć makreli w oleju. Prosta, szybka i bardzo smaczna. Największym krytykiem jest mój syn, ponieważ nie jada ryb. Tym razem jednak dał się namówić na skosztowanie, a po kilku minutach zrobił sobie nawet kanapkę. Składniki 2 puszki(...)przyprawy. Lepiej smakuje jeśli wstawimy ją na kilka minut do lodówki. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Pasta z makreli pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyKanapki często bywają suche. Zwłaszcza wtedy kiedy nie używamy do ich posmarowania wystarczającej ilości smarowidła. Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów Sięgając po pasty kanapkowe z całą pewnością zapobiegniemy suchości naszych kanapek. Pasty czy też inaczej smarowidła na kanapki przygotować możemy z warzyw, ryb, sera, jajek. Wykorzystać możemy takie składniki na jakie w danym momencie mamy smak(...)warzyw do past idealnie nadadzą się bakłażan, cukinia, papryka czy pomidory. Jeśli sięgamy po ryby to na pewno warto skusić się na makrelę czy wędzonego łososia. W przypadku serów, pasty można zrobić z kilku ich rodzajów. Ja tym razem zdecydowałam się na ser biały. Połączyłam go z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Podałam z ciepłymi jeszcze bułeczkami z buraczkiem ćwikłowym
mecooksPasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co akurat było pod ręką. Najlepiej taka pasta smakuje mi ze świeżą bułeczką i oprószona dodatkowo posiekanym szczypiorkiem :) Jeśli lubicie tego typu pasty(...)polecam również przepis: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:100%;} } @media(max-width:600px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align
Kulinarne Przebojemój własny smak ;) Niecodzienna, przepyszna i bardzo świeża w smaku carbonara przeniesie nasze podniebienia na chwilę w słoneczne i zielone pory roku. Bazylia, czosnek, migdały i groszek zamienione w pastę o ciekawej teksturze otulają nitki makaronu, a do tego niewielki, choć bardzo wyrazisty i podkręcający całość, chrupiący boczek lub kilka kawałeczków suszonych pomidorów dla tych, którzy z boczkiem(...)jogurtu greckiego 1 jajko 1/2 opakowania spaghetti Sposób przyrządzenia: 1. Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. W moździerzu utrzyj na pastę czosnek z solą. 4. Dodaj listki bazylii i ponownie utrzyj całość na pastę. 5. Do pasty dodaj sok z cytryny, uprażone migdały i starty na drobnych oczkach ser- połącz
Kuchnia w Słońcu Skąpanafinezyjnie z innymi składnikami, Tajowie stworzyli jedyne w swoim rodzaju dania, o wydawałoby się czasem wykluczających się smakach. Wpływy kuchni hinduskiej najlepiej widać, jeśli porówna się pikantne pasty, tak chętnie używane w Tajlandii, i masale- sypkie mieszanki przypraw z południowych Indii. W obu kuchniach dominują te same trzy główne składniki: mleczko kokosowe, chilli i kolendra. SMAK, KONSYSTENCJA(...)korzonki); słodkawo-pikantna bazylia; cierpkawa trawa cytrynowa; piekący, lekko pieprzowy galangal; liście limy o przenikliwym cytrynowym zapachu i jej owoce; ostre kapi, czyli sfermentowana pasta z krewetek, która nie nadaje potrawom posmaku ryby, za to doskonale wydobywa głębię smaków; słony przypominający barwna whishy sos rybny- nam pla, wybitnie tajska przyprawa. KONSYSTENCJA to: chrupkie orzechy
ClauditteMissCookingpiątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna! Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy: – 4 jajka ugotowane na twardo – ok 200 g żółtego sera – jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba) – koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie
Szybko Tanio Smacznieprzygotowania pasty z pietruszki potrzebujemy: – 4 pęczki świeżej pietruszki – 2 ząbki czosnek – 1 cebulę cebulę – pół papryczki chilli – filiżankę kaszy jaglanej – oliwę z oliwek – sól, pieprz Kaszę ugotować w podwójnej objętości wody, ostudzić i zblendować na gładką masę. Dodać pokrojoną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Wlać odrobinę oliwy i ponownie zmiksować. Podawać
Szybko Tanio SmacznieZdrowe (czy może "zdrowsze") pasty kanapkowe zaczynają cieszyć się coraz większym powodzeniem. W supermarketach powoli pojawiają się pasty z tofu, fety, ricotty, ciecierzycy czy kaszy jaglanej. Nic dziwnego - są idealnym zamiennikiem pasztetów i słabo jakościowych wędlin. Jednak ciężko o pasty z ekologicznych składników, z nietypowymi dodatkami i w 100% świetnym składem. Ja właśnie na takie trafiłam! :) Już w dzieciństwie uwielbiałam(...)dość popularny pasztet sojowy. Dziś dbam o to, żeby przynajmniej główne posiłki składały się z pełnowartościowych, najlepiej ekologicznych produktów. Przeszukując jakiś czas temu Internet, natknęłam się na pasty kanapkowe NAbio. Czym mnie zainteresowały? Przede wszystkim ciekawymi połączeniami produktów. Do wyboru mamy 14 kompozycji smakowych, z których miałam okazję próbować: * z komosą ryżową w stylu indyjskim Coś dla fanów quinoi - świetnie
Poranek na słodkoCzekoladowa pasta sezamowa Przedwczoraj popołudniu dostałem niezwykle wzruszający list od Pani Darii. Nie przytoczę Wam teraz jego treści, ponieważ nie wiem czy autorka by sobie tego życzyła, ale naprawdę, łza się w oku zakręciła. Żadna inna wiadomość aż tak na mnie nie wpłynęła. Dostawałem już od Was nie raz oznaki szacunku, informacje, że motywuję Was lub, że przepisy umieszczane(...)wspólnego chore dziecko z dzisiejszym przepisem? Otóż ja zawsze (w szczególności w dzieciństwie), gdy jest mi źle, sięgam po słodkości. Hiciorem była nutella. Nie powiem, żeby ta pasta ją bardzo przypominała, ale na pewno ma w sobie coś z niej. Pani Daria wspominała, że jej jak i córeczce bardzo smakują m.in. moje pasty (w tym się zresztą najlepiej czuję
BlendmanDawno nie było tutaj żadnej recenzji, więc ostatnio przygotowałam dla Was dwie nowe i dzisiaj prezentuję już pierwszą z nich :) Jest to recenzja pasty słonecznikowej z dodatkiem bazylii, którą mozecie kupić w sklepie internetowym alfa-koszyk.pl :) Co mówi producent : Pasta słonecznikowa z bazylią to delikatna, kremowa pasta świetna baza do dipów lub sosów. Skład : nasiona słonecznika 43%, olej(...)woda, sok z cytryny, bazylia 7%, cebula, sól morska Wartości odżywcze w 100g: WĘGLOWODANY - 3,3g TŁUSZCZ - 33,2g BIAŁKO - 6,2g Moja opinia : Bardzo lubię próbować różnych past kanapkowych, więc byłam otwarta na nowe doznania smakowe ;) Pasta słonecznikowa z dodatkiem bazylii brzmi bardzo smacznie! Czy jednak też taka jest? Powiem Wam, że próbowałam dwóch past słonecznikowych - jednej naturalnej
breakfast of dreamsPasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym Kolejna wariacja na temat pasty jajecznej z tuńczykiem. Tym razem dokwaszona ogórkiem kiszonym. Nie zabrakło też innych zielonych akcentów - koperku i kiełków, które bardzo lubię na kanapkach z tego typu pastami. Pasta jajeczna z tuńczykiem to szybka wersja smacznego dodatku do weekendowego śniadania! Zobacz również inne wersje past z tuńczykiem ----> pasta jajeczna(...)tuńczykiem i pieczarkami , pasta jajeczna z tuńczykiem, oliwkami i kaparami , pasta jajeczna z tuńczykiem i żółtym serem , pasta jajeczna z tuńczykiem . Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym - przepis: Składniki: 4 jajka "M" puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone pęczek koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu opcjonalnie - ulubione kiełki Pasta
Moje QulinariaJeśli odczuwacie poświąteczny przesyt to może taka pasta przywróci Wam równowagę smaków :)Składniki :1 awokadopołowa 150 gramowego opakowania śmietankowego serka np. almetteszczypiorek,chili w proszku, sok z cytryny do smakuPrzygotowanie:Do miksera włożyć obrane awokado, dołożyć serek, szczypiorek, koperek, sól, sok z cytryny, chiliDobrze wszystko zmiksować
Proste Potrawyprzetrwać te święta gdy Syncio uczulony jest na jajka kurze??? postanowiłam wykorzystać te mniejszego gabarytu, prosto od przepiórki i przyrządzić z nich aromatyczną i kolorową pastę do pieczywa :) oto ona. Moja kolejna zaległość w publikacji. Święta mają to do siebie, że rozregulowują nie tylko pory spania dzieci
Dzieje kuchennej Wiewióryciąży z Synciem oglądałam "Apetyczna Pannę Dahl" zarówno w formie książkowej jak i telewizyjnej i kompletnie do mnie nie trafiła!!!Po dwóch przepisach na słodkości zapraszam dzisiaj na rybną pastę do kanapek. Bardzo pragnę zmian
Dzieje kuchennej Wiewiórynutella. Miało być bardzo orzechowo i super czekoladowo. Czy się udało? Na pewno nie otrzymałam tak pięknej, gładkiej konsystencji z tzw. poślizgiem. I w sumie nie wiem czemu. Moja pasta kruszy się z lekka mimo, ze stoi poza lodówką. Czy winą mogą być wprowadzone zmiany? zapewne
Dzieje kuchennej Wiewiórytwardo, wystudzić i zetrzeć na tarce. Szynkę, ogórek i paprykę pokroić w drobną kosteczkę, posiekać szczypior. wszystko razem wymieszać z odrobiną majonezu i śmietany. Przyprawić solą i pieprzem. Pasta jajeczna
Bon Appetit Małgorzatyniedźwiedzi posiekać. Jajka z serem i majonezem wymieszać z chorizo oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Odciąć bagietkom końcówki i z obu stron wydrążyć ze środka. Nafaszerować bagietki gotową pastą. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce na 30 min. Po tym czasie kroić gotowe kromki. wydrążamy środek bagietkifaszerowane bagietki
Bon Appetit Małgorzatyszczypiorek pomidorki koktajlowe sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ser włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać soli i pieprzu. Szynkę pociąć w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. Wymieszać z serem. Pastę nałożoną na kanapki udekorować szczypiorkiem i plasterkami pomidorków koktajlowych
cooklifekurczaka,chleba czy ryzu.Te wartosci daktyli sprawia,ze ich dodatek do sniadaniowej owsianki czy musli,zamienia tak wazny poranny posilek w bardzo energetyczny,smaczny i oczywiscie bardzo zdrowy. Wykonanie pasty z daktyli jest niezwykle proste a tak przygotowana paste mozna spokojnie zrobic na zapas i przechowywac w lodowce .Najprostszy wariant jest wlasciwie jednoskladnikowy,nie liczac dodatku wody.Wieczorem namoczyc daktyle zalewajac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zielona paste curry,ktorej glownym skladnikiem jest trawa cytrynowa.Idealne zestawienie smakow na lato.Skladniki :500 g brokula1 cebula1 zabek czosnku0,5 l bulionu warzywnego250 ml mleka kokosowego plaska lyzeczka zielonej pasty curry1 lyzka masla ghee Wykonanie:cebule i czosnek obrac,pokroic i zeszlic na 1 lyzce masla ghee w garnku,w ktorym gotujesz zupebrokula umyc,odzielic rozyczki od glaba i umiescic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie składniki połączą się i powstanie jednolita pasta. Na koniec przyprawić solą i pieprzem
Smakowity Blog KulinarnyMamy dziś piękny, słoneczny dzień. Jest niedziela i nie mam zamiaru spędzać pół dnia w kuchni. Szkoda na to czasu. Dlatego na obiad będzie dzisiaj pasta alla puttanesca, czyli spaghetti ladacznicy (oryginalna nazwa: makaron po kurewsku ;). Przepis pochodzi z książki Kuchnia przepisy z serca domu kulinarnej bogini Nigelli Lawson. Jak pisze autorka, nazwa tej potrawy wzięła się stąd
Smakowity Blog KulinarnyTiger Rolls albo Duch Crunch Rolls w USA, zaś w Holandii nazywane Tijgerbollen) to bułki pszenne z charakterystyczną, popękaną i kruchą skórką. Spękana skórka powstaje dzięki pokryciu bułki pastą ryżową, i mimo tej skórki miąższ pozostaje bardzo miękki i delikatny. Wypiek tych bułek (są pieczone również chleby) został spopularyzowany w Holandii w latach 70 ubiegłego stulecia. Podejrzewa się jednak(...)Azji w czasach, gdy holenderskie floty handlowe dokonywały handlu z Południowo-Wschodnią Azją.Same bułki są bardzo łatwe do wykonania, przepis nie jest skomplikowany. Skórkę robi się z pasty ryżowej, którą nakłada się pędzelkiem kuchennym w jednym z ostatnich etapów przygotowywania bułek. Pasta nie może być ani za gęsta (bo trudno wtedy nią pokryć bułki), ani za rzadka (bo wtedy
Grahamka, weka i kajzerkawymyślać co raz to coś nowego. A kiedy dopada nas zwątpienie i brak pomysłów, dobrze jest poszaleć w kuchni i połączyć kilka rzeczy w jedną pyszną całość. Ta pasta jest naprawdę smaczna, a to dzięki pysznym i bardzo aromatycznym suszonym pomidorom w oleju PONTI. Składniki: 100 g szynki konserwowej60 g (lub więcej) pomidorów suszonych w oleju PONTIopcjonalnie
Malinowe PocałunkiUwielbiam wszystko co można zrobić z jajek :) Dziś postanowiłam zrobić na kolację pastę jajeczną... taką najprostszą, bez wszelakich udziwnień :)Będzie jak znalazł do chrupkiego pieczywa...Składniki:4 ugotowane jajkałyżeczka majonezupół łyżeczki musztardysólpieprzszczypiorekWykonanie:Ugotowane jajka podusiłam widelcem, dodałam wszystkie podane składniki i wymieszałam. Chłodziłam w lodówce do wieczora, po czym zjadłam z apetytem na kolację
Walijskie Pichceniełyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej np. Kamis pęczek szczypiorku Wykonanie: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w blenderze. Miksujemy razem z chrzanem i majonezem. Kiedy pasta jest gotowa dodajemy musztardę i pokrojony drobno szczypiorek. Dokładnie mieszamy i gotowe. Najlepsza podana do razowego pieczywa
Malinowe PocałunkiPasta kanapkowa to świetne smarowidło na kanapki, które sprawia, że tradycyjne pieczywo smakuje o wiele lepiej. Bardzo często zapominamy o pastach kanapkowych, a ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. A są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne pasty kanapkowe. Można je wykorzystać jako smarowidło do chleba, ale także jako baza do wielu smacznych przekąsek(...)Pasta kanapkowa zaserwowana na grzankach, krakersach czy pumperniklu to bardzo fajny pomysł na imprezowe przekąski. Tym razem zagościła u nas pasta kanapkowa z surimi. Bardzo delikatna, prosta w przygotowaniu i pyszna. Do jej wykonania potrzebujemy jajek, paluszków surimi, cebulki, oraz jogurtu. Tę pastę kanapkową można przygotować dosłownie w 10 minut. Podczas dotowania się jajek można przygotować
Przepiski.plPasta kanapkowa to świetne smarowidło na kanapkę. Są zazwyczaj proste i szybkie w przygotowaniu, a do ich zrobienia można wykorzystać produkty, które zalegają nam w lodówce. Każdą pastę możemy urozmaicać i modyfikować pod swoje smaki, dobierając produkty, które posiadamy w swojej kuchni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowa pasta kanapkowa to świetny dodatek na kanapkę, ale także fajna baza do różnego rodzaju(...)przekąsek. Poniżej znajdziecie mnóstwo ciekawych przepisów na pyszne pasty kanapkowe, które z pewnością przypadną Wam do gustu. Zapraszam na przepisy! 1. Pasta z awokado Przepis na: Alledobre.pl 2. Pasta kanapkowa z 2 składników Przepis na: Przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Pieczarkowa pasta na kanapki Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Pasta kanapkowa
Damusia.plPasta czosnkowa to błyskawiczne do zrobienia smarowidło, które można rozsmarować na pieczywie, tortilli czy podać jako dip do świeżych warzyw. Ma dość wyrazisty smak, a czosnek jest mocno wyczuwalny. Jeśli nie tolerujecie dużej ilości czosnku, to taka pasta raczej nie jest dla was. Zalety zdrowotne czosnku jednak pewnie każdy zna, dlatego nie muszę pisać, że warto takie smarowidło od czasu(...)czasu przygotować, zwłaszcza w sezonie zimowym. Z czym podać pastę czosnkową? Świetnie sprawdzi się na kanapkach zamiast masła. Warstwę smarowidła można przykryć wędliną, serem żółtym i warzywami. Można również rozsmarować ją na tortilli, dodać rukolę, szynkę, ser żółty i zwinąć w rulon. Takie danie świetnie sprawdzi się na kolację. W ramach przekąski można pokroić w słupki marchew, selera, ogórka
e-PrzepisyKulinarnePasty kanapkowe to idealny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, łatwe w przygotowaniu i pełne wspaniałych składników odżywczych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z tuńczyka to pasta, którą przygotujesz w 15 minut. Może być ona podawana na dowolnym pieczywie, lub na krakersach – w takim wydaniu doskonale sprawdzi się jako imprezowa przekąska. Jeśli uwielbiacie domowe pasty na kanapkę i szukacie nowych(...)ciekawych smaków, to koniecznie musicie wypróbować nasz przepis na pyszne smarowidło. PASTA KANAPOKOWA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS Składniki puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 3 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 3 jajka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy
Przepiski.plGofry z pastą orzechową – prosty przepis Lubicie chrupiące gofry? A pastę orzechową? Ja uwielbiam i jedno i drugie. Dziś znów przygotowałam dla rodziny pyszne gofry z orzechową nutą. Chrupiące, proste w przygotowaniu z dodatkiem pasty orzechowej w cieście. To ciekawa odmiana dla tradycyjnych gofrów. My je uwielbiam. Polecam i Wam. Jaką pastę orzechową wybrać? Do ciasta można dodać dowolną(...)ulubioną pastę orzechową. Ja polecam Wam pyszne pasty orzechowe od Rzemiosło Natury . Tu użyłam pasty z orzechów nerkowca z dodatkiem białej czekolady i kokosa. Uwielbiam ją <3 Oczywiście na stronie Rzemiosło Natury znajdziecie bogatszy wybór past orzechowych i innych produktów, jak bakalie, zdrowe mąki i cukier kokosowy. Polecam Wam tam zajrzeć. Miejsce pełne smaku i pasji. 100 % naturalnego składu
Słodkie okruszkiRolada z chleba z szynką, pastą jajeczną i serem. Rolada kanapkowa z szynką i pastą jajeczną jest bardzo efektowna, do tego bardzo smaczna. Taką roladę możecie zrobić sami w domu, gdyż nie jest trudna, ale potrzeba trochę czasu na jej przygotowanie. Rolada kanapkowa z szynką i pastą jajeczną może stać się hitem wśród dań na Wielkanoc. Twoi bliscy będą nią(...)zachwyceni, bo ta rolada z chleba po prostu zachwyca Jeśli szukasz innych pomysłów na Wielkanoc, to kliknij TUTAJ . Rolada z chleba z szynką i pastą jajeczną to potrawa, która sprawdzi się na różne okazje. Będzie doskonale wyglądać na wielkanocnym stole. Jej piękny wygląd i smak będzie wzbudzać zachwyt gości. Rolada z chleba z szynką i pastą jajeczną ma kilku warstw
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGuacamole Przepis na meksykańską pasta z awokado. Guacamole, pasta z awokado doprawiona sokiem z cytryny lub limonki należy do najpopularniejszych meksykańskich dań. Ta prosta pasta z awokado jest świetnym dodatkiem do imprezowych przekąsek na Sylwestra czy imieniny. Guacamole możesz posmarować krakersy lub pokrojoną na kromki bagietę i przybrać gałązką natki z pietruszki lub kolendry. Jeśli nie masz czasu(...)nałóż pastę do miseczki, a obok połóż meksykańskie nachos (chrupiące trójkąciki z mąki kukurydzianej) lub krakersy. Wszyscy będą zachwyceni tym przepisem na guacamole. Jeśli pastę guacamole zamierzasz przechowywać przez kilka dni, to połóż na wierzchu plastry cebuli i zamknij pojemnik pokrywką, dzięki temu nie ściemnieje. Meksykańska pasta z awokado czyli guacamole Guacamole pasta z dojrzałych awokado 3 dojrzałe
Cztery FajeryPikantna pasta z ciecierzycy do pieczywa, którą specjalnie przygotowałam do domowych chlebków naan . Pikantny hummus. Cieciorka, znana jest także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi z Bliskiego Wschodu. Cieciorka trafiła na talerze całego świata dzięki odkrywcom z Hiszpanii i Portugalii. Dzisiaj uprawia się cieciorkę głównie w Indiach, Turcji, Pakistanie i Chinach. Cieciorka jest dostępna wszędzie, dla wygody pakuje się(...)nasion ciecierzycy wyrabia się także mąkę, którą wykorzystuje się do wypieku placków, miałam okazję zapoznać się z tym produktem na warsztatach kulinarnych, gdzie piekliśmy różne pieczywa. Składniki na pikantną pastę z ciecierzycy, pasta z cieciorki: 1 puszka cieciorki ja przeważnie mam z Bonduelle z serii „Gotowane na parze” poj. ok.260 g po odsączeniu 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOpis Pasta z makreli: Pasta z makreli to jedna z najczęściej robionych past kanapkowych w niejednym polskim domu. Oczywiście głównym składnikiem tej pasty jest wędzona makrela. Jest to super dodatek do świeżego pieczywa, czy to na śniadanie, czy kolację. Pyszne chrupiące bułeczki z dodatkiem takiej pasty to prawdziwe niebo w gębie. W internecie możemy natrafić na wiele różnorodnych przepisów(...)pasty. Ja np. napotkałam również na takie przepisy jak pasta pomidorowa czy pasta jajeczna z makrelą. Dzisiaj zapraszam Was na podstawową wersję pasty. Oczywiście nawet do mojego przepisu możecie dodać swoje ulubione dodatki i już powstanie Wam wasza ulubiona pasta. Sam przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki: 1 makrela
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneDomowa kostka rosołowa / pasta bulionowa to zdrowa alternatywa, tego co najczęściej spotykamy na sklepowych półkach. Czytaliście kiedyś skład kostek rosołowych albo sosów " w torebce " ? To przeczytajcie ! Możecie się mocno zdziwić, kiedy dowiecie się, że kostka rosołowa składa głównie z.... soli, maltodekstryny, tłuszczu palmowego, a suszone warzywa i mięso to tylko niewielki procentowo dodatek. Przestaliśmy więc jakiś czas temu(...)kostek rosołowych nie będzie idealnie klarowny, będę w nim drobinki prawdziwych warzyw i ewentualnie mięsa, zamiast wszelkiego typu chemicznych ulepszaczy, ale wolę taki, niż ten ze sklepowych półek. Domową pastę bulionową można zmielić na gładki krem lub zostawić nieco większe drobinki warzyw. Jedna łyżeczka takiej pasty to mniej więcej tyle samo, co jedna " sklepowa " kostka rosołowa. Przechowywanie Mięsną kostkę (pastę
Cztery FajeryPasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą zagościła u mnie wczoraj na śniadanie. Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą Pasty można przygotować z jajek, sera białego, warzyw pieczonych, warzyw surowych, ryb i całej masy innych produktów jarskich jak i mięsnych. Na śniadanie idealnie sprawdzą się pasty, które są sycące i zapewnią nam energię przez co najmniej kilka godzin. Jak dla mnie(...)pasty na bazie jajek oraz na bazie sera białego sprawdzają się tutaj najlepiej. Guacamole, pesto, ajvar, humus wszystkie są pyszne ale bardziej do przekąszenia w ciągu dnia. Na drugie śniadanie jak znalazł Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 3 jajka
mecooksproblemu kupicie je przez internet, w dużych supermarketach czy wietnamskich sklepach, których jest coraz więcej na naszym rynku. Jeśli się Wam nie uda, ostatecznie możecie je ominąć, bo pasta curry jest bardzo aromatyczna. Parę słów o curry Z czym nam się kojarzy słowo curry ? W pierwszej kolejności oczywiście z indyjską żółtą nieco pikantną mieszanką przypraw, którą używamy do przygotowania dań(...)głównie z drobiem i z dodatkiem jogurtu. Natomiast słowo to oznacza też rodzaj potrawy bardzo popularnej w kuchni tajskiej. Do jego przygotowania używa się pasty curry, która występuje w trzech odmianach: czerwonej, żółtej i zielonej. Czerwona pasta jest przygotowana na bazie czerwonych papryczek chili, żółta z dodatkiem kurkumy i mieszanki curry, a zielona jest z nich najostrzejsza i przygotowana
Kulinarne przygody GatityPasta jajeczna z mascarpone – to pyszna, delikatna, kremowa pasta na kanapki, która równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do faszerowanych jajek. Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (np. rzodkiewkę, ogórka itd.). Jeśli spodobał się Wam ten przepis, to może również zechcecie wypróbować taką pastę: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – przepis @media(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta jajeczna z mascarpone – Składniki: 6 jajek (u mnie klasa M) 2 czubate łyżki serka mascarpone (ok. 110g) 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny sól i pieprz
Kulinarne Przebojeozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej lniany(...)wędzona papryka. Czasami do pasty dorzucam również surowego kalafiora, zieloną pietruszkę, kapary, czarnuszkę, suszone drożdże, nadający serowy smak, czy płatki nori (wtedy smak tuńczyka jest już bardzo intensywny). Przedstawiona w przepisie wersja jest chyba najprzyjemniejsza i mi smakuje najbardziej. Czasami jedynie zastępuję olej lniany oliwą z oliwek. Wtedy automatycznie pasta ze słonecznika staje się bardziej śródziemnomorska i przypomina mi smaki
Food SquareCzekoladowa pasta sezamowa Przedwczoraj popołudniu dostałem niezwykle wzruszający list od Pani Darii. Nie przytoczę Wam teraz jego treści, ponieważ nie wiem czy autorka by sobie tego życzyła, ale naprawdę, łza się w oku zakręciła. Żadna inna wiadomość aż tak na mnie nie wpłynęła. Dostawałem już od Was nie raz oznaki szacunku, informacje, że motywuję Was lub, że przepisy umieszczane(...)wspólnego chore dziecko z dzisiejszym przepisem? Otóż ja zawsze (w szczególności w dzieciństwie), gdy jest mi źle, sięgam po słodkości. Hiciorem była nutella. Nie powiem, żeby ta pasta ją bardzo przypominała, ale na pewno ma w sobie coś z niej. Pani Daria wspominała, że jej jak i córeczce bardzo smakują m.in. moje pasty (w tym się zresztą najlepiej czuję
BlendmanSkładniki:6 dużych pieczarek3 jajka ugotowane na twardo1 cebulkazielona cebulka1 łyżka majonezusól, pieprzSposób przygotowania:1. Obrane pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy.2. Na patelni
Kuchnia domowa AniPyszna propozycja smarowidła do pieczywa. Przepis znalazłam u Izabelki.Składniki:250 g serka mascarpone3 ugotowane jajka3 łyżki zielonych oliwek (w oryginale z papryką)sólSposób przygotowania:1
Kuchnia domowa AniSkładniki:250 g sera białego3 łyżki jogurtu naturalnegokawałek świeżego ogórkakawałek świeżej czerwonej paprykisól, pieprzsiekany szczypiorekSposób przygotowania:1. Obranego ogórka i paprykę pokroić w kosteczkę.2. Ser
Kuchnia domowa AniSkładniki:2 jajka ugotowane na twardo1 dojrzałe awokado1 łyżeczka majonezu1-2 łyżeczki jogurtu naturalnegosól, pieprz do smakuSposób wykonania:1. Jajka ścieramy na tarce jarzynowej.2. Awokado obieramy
Kuchnia domowa AniSkładniki:4 ugotowane na twardo jajka1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym)pół cebulkimajonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce)sól, pieprzSposób wykonania:1. Tuńczyka
Kuchnia domowa AniSzybka twórczość kolacyjna, czyli czegoś do chleba nam trzeba, bo w lodówce pusto. Składniki:Puszka sardynek w oliwie2 - 3 łyżki majonezu1 duża szalotka lub
Stare GaryJak część Was wie, że unikam mąki pszennej. Jedyną jej odmianę jaką używam w swoich przepisach to orkisz Przed Wami wersja na naleślniki z mąki orkiszowej
Głodni Wrażeń - fit przepisyDzisiaj serwuję Wam przepyszny obiad :) Przepis jest autorstwa mojej cioci którą ostatnio odwiedzałam. Zrobił na mnie ogromne wrażenie i sądzę, że smakiem zadziwi na pewno nie
Niezły MłynekAwokado- może samo w sobie nie jest smaczne , ale odpowiednio przyrządzone zmienia swój mało wyrazisty smak. Kwas oleinowy obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi. Jedno
W kuchennym oknie EwySkładniki: makrela wędzona 2 sztuki, kurki marynowane 1/2 szklanki, majonez 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek z makreli dokładnie usunąć wszystkie ości
W Mojej Kuchni Lubię