pasta - 16303 przepisów (strona:25/1087)

Pasta z pieczonych buraków z serem feta 161

Pasta z pieczonych buraków z serem feta Ostatnio przejadły nam się wszystkie możliwe wędliny sklepowe, tak więc na blogu powstaje nowa kategoria. Pasta z pieczonych buraków z serem feta, w tej właśnie nowej kategorii jako pierwsza.     Pasty do chleba mogą być różne, w najbliższym czasie zarzucę Was kilkoma nowymi przepisami na nie. Pomysł na zmianę składników śniadania wziął(...)się w krakowskim nowym miejscu śniadaniowym czyli Handelku, gdzie pasty są głównym składnikiem. Po wyjściu stamtąd stwierdziliśmy zgodnie, czas przyszedł na zmiany i u nas w domu.. próbujemy ? Tak, próbujemy. I tak od kilku dni kłębią mi się w głowie pomysły na pasty, żeby było ciekawiej na pasty wege w większości przypadków. I tak mieszam, próbuję, kombinuję daję

Kuchnia na wzgórzu
Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią 138

inaczej, niż próbując. Wiele z tych eksperymentów zgarniam teraz regularnie ze sklepowych półek ;) Tofu przewijało mi się podczas zakupów często, jednak dopiero niedawno postanowiłam spróbować. Zaczęłam od gotowej pasty z tofu, bo dowiedziałam się, że samo w sobie ma bardzo neutralny smak. Wręcz jest bezsmakowe ;) pasta posmakowała mi (i dziewczynkom!) tak bardzo, że tofu zaczęło pojawiać się w moim zakupowym(...)koszyku, częściej już jednak to naturalne, bo zdecydowanie jestem zwolenniczką domowych past - może to mniej wygodne, ale wszelkie zakupy robię świadomie i wiem co dodaję, czyli że nie ma w tym konserwantów, i innych poprawiaczy smaku. Zresztą - czy przygotowanie pasty w 5 minut to dużo? Bo maksymalnie tyle to trwa - wrzucić i zmiksować. Przepis, który dziś prezentuję, czyli pasta

Kolorowy Przepisownik
Pasta warzywna z newellą z nutą orzecha włoskiego i sera cheddar 163

Czas na konkrety czyli pyszną pastę, w której skład wejdą: makaron z pszenicy durum, marchew, newella, cukinia, czerwona cebula, olej z orzecha włoskiego, prażony słonecznik, olej sezamowy i wspaniały ser cheddar. Skorzystam z klasycznej newelli , którą obtoczę w oleju sezamowym a następnie pokroję, chrupka cukinia i cebula świetnie z nią zagrają a makaron al dente zamknie wszystko wraz z prażonym

Kuchnia PROzdrowotna
Pasta z serka wiejskiego i tuńczyka 162

Jeśli lubicie serek wiejski to taka a'la sałatka śniadaniowa powinna Wam przypaść do gustu. Pierwotnie pasta miała wyglądać tak, ale zmieniłam ją po swojemu.Składniki:1 serek wiejskipół papryki czerwonej2 ogórki kiszone1 puszka tuńczyka w sosie własnymSposób przygotowania:1. Ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę.2. Tuńczyka odsączamy z zalewy.3. Serek mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami.4. Podajemy

Kuchnia domowa Ani
Pasta serowa z mieloną papryką 162

pasta to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama często nam taką robiła do kanapek.Składniki:200 g twarogu2-4 łyżki jogurtu naturalnegosólmielona słodka paprykaSposób przygotowania:1. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystejcji.2. Doprawiamy solą i mieloną słodką papryką.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pasta z tuńczyka i fety 203

Lubię od czasu do czasu urozmaicić sobie kanapkę ciekawą pastą.Składniki:1 puszka tuńczyka w sosie własnym120-150 g sera typu feta1/2 małej cebulkipieprzewentualnie siekana zielenina Sposób wykonania:1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.2. Cebulkę drobno posiekać.3. Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z tuńczykiem i cebulką, doprawić do smaku pieprzem. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.Smacznego!!!Źródło: Kuchenne wzloty

Kuchnia domowa Ani
PASTA ŚLEDZIOWA 183

PASTA ŚLEDZIOWASkładniki:- 170g śledzia w sosie pomidorowym (konserwa)- 4 łyżeczki musztardy delikatesowej- 3 łyżki Delmy z masłem- pieprz czarny- cukier- przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Do miseczki wkładamy śledzia (bez ości) z całym sosem pomidorowym z konserwy. DOdajemy musztardę oraz Delme z masłem. Wszystko dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Doprawiamy pieprzem, cukrem oraz "Kucharkiem" do smaku i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
Pasta z zielonego grochu 107

ładnikiszklanka puree z grochu2 ząbki czosnku, starteoliwazielony szczypior dymkapłatki chilipieprz1/2 zielonej papryczki chili przygotowanieSzczypior drobno pokroić, papryczkę pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, tak aby powstała niezbyt gęsta pasta do smarowania. Ilość poszczególnych dodatków zależy od naszych upodobań. Smacznego

Stare Gary
pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami 155

Kolejne smaczne smarowidło do chleba. Wędzone śliwki powodują że pasta jest lekko słodkawa, i pachnie wędzeniem. Z tej ilości składników wychodzi całkiem spora porcja. Tym razem pomysł zawdzięczam Beacie M. z forum na Fb. Przepis przez nią podany odrobinę zmieniłam.składniki250 g wątróbki drobiowej1 jabłko typu szara reneta3-5 śliwek wędzonych ( ważne, żeby były dobre wędzone śliwki

Stare Gary
Pasta jajeczna na śniadanie 146

Brak pomysłu na coś do śniadaniowego chleba? Pasta z jaja jest w sam raz. Ta jest wyjątkowo prosta i szybka do zrobienia. Składników jest mało,  dodałam trochę kurkumy żeby kolor był ładniejszy i smak nieco ostrzejszy. Smacznego!składniki2 jajka1 łyżeczka kurkumy2 łyżki szczypiorku1 łyżeczka musztardy 1 łyżka kaparów3 łyżeczki majonezusól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, oddzielić białko

Stare Gary
Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami 95

czasu do czasu lubimy zjeść na śniadanie lub kolację pastę jajeczną. Robi się ją szybko i możemy dodać dodatkowo składniki na jakie w tej chwili mamy ochotę.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka-pasta z wędzonej makreli 267

miejscu dla osób na rygorystycznych dietach - ja nie mam tak silnej woli.Wędzona makrela to ryba tłusta, a więc i kaloryczna. Jest jednak smaczna i idealna na wszelkiego rodzaju pasty czy sałatki. Na jedną z takich sałatek zapraszam Was dzisiaj.Potrzebujemy:średnią wędzoną makrelę,średnią cebulę,pół papryki,2 jajka,sól, pieprz, majonez.Rybę obrać ze skóry, usunąć ości i lekko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta alla bolognese dla dorosłych 253

jednak inny. Do tego białe wino i kochani mężczyźni możecie się popisać z wieczorną kolacją. Porcja dla 4 osób.Składniki:500 g mielonego mięsa wołowego680 g pasty pomidorowej  - Passata Rustica firmy CIRIO50 ml koniaku200 ml piwa pszenicznego500 g makaronu casarece 1 cebula czerwona3 ząbki czosnkugarść świeżej bazyliiszczypta tymiankuszczypta oreganokilka kropli tabasco1 łyżeczka papryki czerwonejłyżka oliwy(...)rozgrzanej patelni z oliwą smażymy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, wszystko podsmażamy, doprawiamy i dodajemy piwo z koniakiem, dusimy aż większość wody wyparuje. Dodajemy pastę pomidorową, sos tabasco i świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.  Podajemy makaron z sosem i starkowany serem Lazur

Niezły Młynek
Pasta z bobu i mięty 143

lubi bób ? Łapka do góry! Przyznam się Wam szczerze, że ja jeszcze nigdy nie jadłam więc postanowiłam wypróbować. Na sucho taki se, także trzeba coś wymyślić...Będzie pasta do chleba.Składniki:400 g bobu3 łyżki oliwy 1-2 ząbki czosnku garść posiekanej mięty sól, pieprzSposób przyrządzenia: Bób gotować w osolonej wodzie ok. 6 minut

pieprzny smaczek
PASTA JAJECZNA 132

PASTA JAJECZNASkładniki:- 8 jajek- 800g ogórków konserwowych- 2 cebule- 5 łyżki majonezu- 3 łyżki musztardy- 2 łyżki "Delma z masłem"- przyprawa kucharek- pieprz do smakuSposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu blendujemy i wrzucamy do miski. Ogórki i cebule również blendujemy i dodajemy do miski. Całość mieszamy dodając kolejno delmę, majonez i musztardę. Dodajemy przyprawy kucharek i pieprzu

Mentor Smaku