pasta - 17303 przepisów (strona:224/1154)

Humus orzechowy 83

się dobrać odpowiednie proporcję i jest pyszny. Polecam. Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: około 500 g Składniki: 100 g ciecierzycy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki pasty Tahini ½ łyżeczki soli 4 łyżki soku z limonki (½ sztuki) 1/3 łyżki kminu rzymskiego (kuminy) 1 ząbek czosnku 6 łyżek domowego masła orzechowego (200 g) ( Przepis ) 4 – 6 łyżek oleju arachidowego(...)wody i gotować 1 h 30 minut (do czasu, aż ciecierzyca będzie na tyle miękka, że z łatwością można rozgnieść ją w palcach). Ciecierzycę odcedzić i zmiksować dodając kolejno pastę Tahiti, zmielony kumin, sok z limonki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól. Miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodać masło orzechowe i olej i ponownie zmiksować. Rada: Ilość oleju zależy

KuchniaWeDwoje.pl
Croissant z migdałami. Pyszny krakowski Lagun 107

Złożoną kostkę ciasta owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na jeszcze 1 godzinę. MIGDAŁOWE NADZIENIE Mielone migdały, jajka, słodką śmietankę, cukier oraz olejek migdałowy zmiksuj aż otrzymasz gładką pastę. Zimne ciasto rozwałkuj na blacie kuchennym na grubość 6 mm. Płat ciasta pokrój na 16 trójkątów, na każdym rozsmaruj migdałowy krem, zwiń od nasady w kierunku wierzchołka trójkąta. Rogaliki ułóż(...)name":"MIGDA\u0141OWE NADZIENIE","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Mielone migda\u0142y, jajka, s\u0142odk\u0105 \u015bmietank\u0119, cukier oraz olejek migda\u0142owy zmiksuj a\u017c otrzymasz g\u0142adk\u0105 past\u0119.","text":"Mielone migda\u0142y, jajka, s\u0142odk\u0105 \u015bmietank\u0119, cukier oraz olejek migda\u0142owy zmiksuj a\u017c otrzymasz g\u0142adk\u0105 past\u0119.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/croissant-z-migdalami-pyszny-krakowski-lagun\/#wpzoom

ProstePesto.pl
Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa 97

świetny pomysł na wykorzystanie ryżu z dnia poprzedniego. Ilość składników jest tylko propozycją, w przypadku tej zupy proporcje i dodatki zależą tylko od nas. Ryż do sushi, zieloną herbatę, pastę wasabi, arkusze nori, sezam możemy kupić w większych sklepach lub przez internet np. w Kuchnie świata Składniki 350 g ugotowanego ryżu – ryż do sushi 700 ml gorącej, świeżo zaparzonej(...)zielonej herbaty 2 łyżki prażonego sezamu 2 łyżki cienko pokrojonych cebulek dumek (białe i zielone części) pasty wasabi (opcjonalnie i tyle ile lubimy) sos sojowy (opcjonalnie) arkusz nori pociętego nożyczkami na cieniutkie paski 150 – 200 g łososia lub filetu z łososia wędzonego ( u mnie łosoś wędzony, ale w plastrach) 1 łyżka oleju roślinnego, sól i pieprz (do pieczenia świeżego

Tajemnice Smaku
Zupa tajska 5278

tajska zachwyci swoim smakiem miłośników kuchni orientalnej i nie tylko. Ostrość tej zupy możemy dostosować do własnych gustów smakowych dodając więcej lub mniej pikantnych przypraw, takich jak chili czy pasta curry. Zupa tajska jest prosta i szybka w przygotowaniu, więc gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Zupę tajską: 300 g filetu z piersi kurczaka(...)litra bulionu drobiowego 200 ml mleczka kokosowego 150 g pieczarek 1 marchew 1 średniej wielkości cebula 1 czerwona papryka kawałek papryczki chili 1 łyżka czerwonej pasty curry 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry sól, pieprz do smaku świeża kolendra do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Zupy tajskiej: Filet z kurczaka umyć, osuszyć

Danka Pichci
Smalec z fasoli 85

Smalec z fasoli lub pasta z fasoli to proste i pyszne smarowidło na kanapki. Podasz ją na kanapki z dodatkiem świeżych lub marynowanych warzyw (ogórki kiszone, papryka marynowana), jako przekąskę na imprezowym stole lub pomysł na szybki wege podwieczorek. Jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam mój sprawdzony i najlepszy przepis na smalec z fasoli. SKŁADNIKI: 400 g fasoli(...)smalcu z fasoli możesz dodać tarte, kwaskowate jabłko oraz takie przyprawy jak większa szczypta suszonego majeranku, lubczyku lub oregano. Łyżeczka sosu sojowego też w ciekawy sposób podkreśli smak pasty. Smalec z fasoli smakować będzie także z dodatkiem suszonych, posiekanych śliwek lub suszonej żurawiny (uprzednio wymoczonych przez 5 minut we wrzątku). Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Co jeść w kwietniu? Nowalijki wiosenne 80

niej zieloną cebulkę. Proponuję Wam przepis na sałatkę grecką bez fety – dla tych, którzy nie mogą laktozy. Można oczywiście też użyć klasycznej fety, jeśli ktoś lubi i może Pasta z awokado, tuńczykiem, jajkiem i szczypiorkiem W tej paście możemy użyć świeżo ściętego szczypiorku lub zielonej cebulki dymki. Pyszna pasta z awokado, tuńczykiem i jajkiem to idealne smarowidło na wiosenne

Wiszniówka
Jajka faszerowane tuńczykiem 116

kosteczkę, dałam plasterek odkrojony z samego czubka papryki. Pokrojoną paprykę dodać do miski z żółtkami i tuńczykiem, wymieszać. Do farszu dodać majonez i ponownie wymieszać, farsz ma mieć konsystencję pasty do smarowania. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki jajek. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Polecam też: Jajka z pastą chrzanową Jajka faszerowane wędzonym łososiem Jajka z pastą z awokado

Monia miesza i gotuje
Chrzanowa pasta jajeczna 100

Pasty jajeczne to jedne z najprostszych smarowideł do chleba. Dodatek chrzanu bardzo podnosi smakowitość dzisiejszej pasty. Tradycyjny dodatek majonezu podmieniłam jogurtem, dzięki temu pasta jest odrobinę mniej kaloryczna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiosenna z kiełkami 110

Wiosna na talerzu chociaż za oknem jeszcze na wiosnę musimy poczekać. Taka lekka sałatka z jajkiem, szynką i pastą z awokado. Polecam zrobić ją na święta Wielkanocne.     50 g roszponki 3 jajka 1 awokado 1/2 cytryny 1 garść kiełków mix 1/2 papryki czerwonej 70 g kiełbasy żywieckiej 1 kawałek sera feta sos: 4 łyżki oliwy z oliwek(...)słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam aż zrobi się gęsty. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Awokado, sok z cytryny przekładam do miseczki i miksuję blenderem na pastę. Doprawiam solą, pieprzem. Na talerzu układam roszponkę, dodaję połówki jajek. Dekoruję je pastą. Plastry kiełbasy zwijam w rulon i robię kwiatki. Dodaję do sałatki. Paprykę kroję w kostkę, układam kiełki

wesoła kuchnia
Feta Pasta – makaron z fetą i pomidorkami 97

Feta Pasta czyli Makaron z fetą to ugotowany makaron, wymieszany z upieczoną fetą, pomidorkami i przyprawami. Proste i pyszne danie, które zawładnęło mediami społecznościowymi. Aby przygotować Makaron z Fetą (Feta Pasta) wystarczy poukładać w naczyniu do zapiekania pomidorki koktajlowe, oryginalny ser feta w całości, ząbki czosnku, posypać suszonymi ziołami i polać oliwą extra vergine. Wstawić do piekarnika i piec przez(...)około 35 minut. Następnie wszystko wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem. Czytaj dalej "Feta Pasta – makaron z fetą i pomidorkami" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto na zakwasie lievito madre z rodzynkami i cynamonem 98

następnie rulon połączyłam w wieniec i przeniosłam go na wyłożoną papierem do pieczenia dużą patelnię do paelli. Kiedy ciasto wyrosło i się upiekło wyszła wielka baba z … pępkiem. Pasta madre italiana czyli włoski zakwas pszenny. Jest mniej kwaśny od zakwasu na chleb i dlatego nadaje się idealnie do słodkich wypieków, takich jak np. panettone. “Lievito naturale, lievito acido(...)pasta acida, lievito madre, pasta madre lub crescente – to włoskie nazwy mieszaniny wody i mąki, w której rozwijają się dzikie drożdże i bakterie kwasu mlekowego.  Ten pszenny zakwas zrobiony jest z białej mąki  bez udziału drożdży piekarskich. Do rozpoczęcia fermentacji, pracy drożdży i bakterii kwasu mlekowego używa się  we Włoszech oliwy albo

Tajemnice Smaku
Zupa-krem z białych szparagów 82

kurczaka 10-20 dag wędzonego boczku 1-2 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki 1 cebula kawałek włoskiej kapusty 3-4 średnie ziemniaki pęczek białych szparagów 1 łyżka pasty miso lub 2 saszetki (saszetek nie polecam – użyłam ich kiedyś, ponieważ tylko takie miso było dostępne w lokalnym sklepie i… no cóż – to nie to) Kilka plastrów cieniutko pokrojonego wędzonego boczku(...)gładziutki krem. Następnie, jeśli zupa wyda nam się zbyt rzadka, delikatnie i powoli redukujemy dosyć często mieszając, ponieważ ten krem lubi przywierać do garnka. Po odrobinie doprawiamy naszą zupę pastą miso. Smak, o jaki nam chodzi do delikatnie słony z wyraźnie wyczuwalnym smakiem szparagów oraz lekkim posmakiem wędzonki. Zauważyliście, że tym razem gotowaliśmy bulion bez dodatku żadnych przypraw

Kate's Kitchen
Faszerowane jajka z curry 77

text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=436993&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3187&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym różni się pasta curry od przyprawy curry? Aromatyczna przyprawa curry to zeuropeizowana wariacja na temat orientalnych smaków. Podróżnicy (zwłaszcza Brytyjczycy) starali się odtworzyć aromat dań, które jadali w trakcie wypraw do Indii(...)właśnie sposób postała przyprawa curry, która raczej nie cieszy się popularnością w Azji i nieszczególnie ma wiele wspólnego z prawdziwym curry, która zwykle ma postać gęstej i aromatycznej pasty. Jeden z przepisów na pastę curry znajdziesz tutaj . Mimo że przyprawa curry nie do końca odzwierciedla oryginalne, azjatyckie smaki, nie zmienia to faktu, że wciąż jest pyszną i aromatyczną przyprawą, która

okolicepalnika.pl
Tarta a’la Snickers Creamy 92

rzepakowego -110- 130 g napoju roślinnego lub wody -2 łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Karmel z orzechami -60g prażonych fistaszków Nutura -150g syropu ryżowego -80g pasty orzechowej Nutura -40g płynnego oleju kokosowego - 1/2 łyżeczki soli (jeśli pasta orzechowa nie jest słone) Krem orzechowy -250g serka ricotty -90g pasty orzechowej Nutura -20g cukru

Candy Pandas
Co dodaje energii? 5 sprawdzonych przepisów na przesilenie 94

skutecznie odżywić. Dodatkowo można polać takie batony po upieczeniu gorzką czekoladą, która również jest bogata w magnez i mamy przekąskę idealną! Oto mój sprawdzony przepis na batony granola. 4. Pasta z jajkiem i tuńczykiem Tuńczyk to źródło witaminy D, podobnie jak jajka. Często robię taką pastę do domowego chleba, zwłaszcza jeśli mogę posypać ją szczypiorkiem zerwanym z mojej doniczki(...)kuchni Dzieci ją uwielbiają! Tu znajdziesz przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem . 5. Włoskie ciasto mocno czekoladowe To ciasto nie ma w sobie ani grama mąki! Za to ma sporo czekolady i jajek. Robię je bez wyrzutów sumienia i zajadamy się nim wszyscy z bezczelną przyjemnością Oto przepis na mocno czekoladowe ciasto. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś

Wiszniówka