pasta - 16803 przepisów (strona:216/1121)

Zupa-krem z białych szparagów 57

kurczaka 10-20 dag wędzonego boczku 1-2 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki 1 cebula kawałek włoskiej kapusty 3-4 średnie ziemniaki pęczek białych szparagów 1 łyżka pasty miso lub 2 saszetki (saszetek nie polecam – użyłam ich kiedyś, ponieważ tylko takie miso było dostępne w lokalnym sklepie i… no cóż – to nie to) Kilka plastrów cieniutko pokrojonego wędzonego boczku(...)gładziutki krem. Następnie, jeśli zupa wyda nam się zbyt rzadka, delikatnie i powoli redukujemy dosyć często mieszając, ponieważ ten krem lubi przywierać do garnka. Po odrobinie doprawiamy naszą zupę pastą miso. Smak, o jaki nam chodzi do delikatnie słony z wyraźnie wyczuwalnym smakiem szparagów oraz lekkim posmakiem wędzonki. Zauważyliście, że tym razem gotowaliśmy bulion bez dodatku żadnych przypraw

Kate's Kitchen
Faszerowane jajka z curry 58

text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=436993&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3187&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym różni się pasta curry od przyprawy curry? Aromatyczna przyprawa curry to zeuropeizowana wariacja na temat orientalnych smaków. Podróżnicy (zwłaszcza Brytyjczycy) starali się odtworzyć aromat dań, które jadali w trakcie wypraw do Indii(...)właśnie sposób postała przyprawa curry, która raczej nie cieszy się popularnością w Azji i nieszczególnie ma wiele wspólnego z prawdziwym curry, która zwykle ma postać gęstej i aromatycznej pasty. Jeden z przepisów na pastę curry znajdziesz tutaj . Mimo że przyprawa curry nie do końca odzwierciedla oryginalne, azjatyckie smaki, nie zmienia to faktu, że wciąż jest pyszną i aromatyczną przyprawą, która

okolicepalnika.pl
Tarta a’la Snickers Creamy 68

rzepakowego -110- 130 g napoju roślinnego lub wody -2 łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Karmel z orzechami -60g prażonych fistaszków Nutura -150g syropu ryżowego -80g pasty orzechowej Nutura -40g płynnego oleju kokosowego - 1/2 łyżeczki soli (jeśli pasta orzechowa nie jest słone) Krem orzechowy -250g serka ricotty -90g pasty orzechowej Nutura -20g cukru

Candy Pandas
Co dodaje energii? 5 sprawdzonych przepisów na przesilenie 62

skutecznie odżywić. Dodatkowo można polać takie batony po upieczeniu gorzką czekoladą, która również jest bogata w magnez i mamy przekąskę idealną! Oto mój sprawdzony przepis na batony granola. 4. Pasta z jajkiem i tuńczykiem Tuńczyk to źródło witaminy D, podobnie jak jajka. Często robię taką pastę do domowego chleba, zwłaszcza jeśli mogę posypać ją szczypiorkiem zerwanym z mojej doniczki(...)kuchni Dzieci ją uwielbiają! Tu znajdziesz przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem . 5. Włoskie ciasto mocno czekoladowe To ciasto nie ma w sobie ani grama mąki! Za to ma sporo czekolady i jajek. Robię je bez wyrzutów sumienia i zajadamy się nim wszyscy z bezczelną przyjemnością Oto przepis na mocno czekoladowe ciasto. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś

Wiszniówka
ŚWIĄTECZNY MAZUREK NA KRUCHYM, KAKAOWYM SPODZIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I OWOCAMI 46

jest unikalny, intensywnie czarny, nie zawiera żadnych barwników. Posiada obniżoną zawartość tłuszczu (10-12%) oraz certyfikat UTZ świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Natomiast Pasta waniliowa Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii to dodatek, który powstaje z najbardziej szlachetnej wanilii Bourbon. Ma postać gładkiego żelu, dzięki czemu świetnie się rozprowadza w ciastach(...)Dr.Oetker – 40 g * Ciemne Kakao Dr. Oetker – 40 g * jajko L – 2 szt MASA: * biała czekolada ( najlepiej pastylki ) – 300 g * śmietana 30% – 150 ml * Pasta waniliowa Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii – 0,5 tubki DODATKOWO: * wiśnie – ok. 200 g * mąka ziemniaczana – 1,5 łyżki * cukier

Ostra na Słodko
15 pomysłów na jajka faszerowane 73

najlepszych pomysłów na faszerowane jajka , które sprawdzą się nie tylko podczas świąt, ale i przy wielu innych okazjach, na przykład podczas domowej imprezy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 Jajka faszerowane pastą z tuńczyka przepis na: Alle Dobre 2. Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem przepis na: Kulinarne Przygody 3. Jajka faszerowane pastą z łososia przepis na: Kuchnia na Wypasie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Jajka faszerowane pastą z pora przepis na: Blog Mydło i Powidło 5. Jajka faszerowane z cebulką i suszonymi pomidorami przepis na: Prosto z kotła 6. Jajka faszerowane serem feta i pesto przepis na: Via Gusto 7. Jajka faszerowane kabanosem i rzodkiewką przepis na: Słodkie Okruszki 8. Jajka faszerowane ćwikłą przepis na: To Co Lubię Gotuję 9. Jajka faszerowane szpinakiem

BabskiePorady.pl - Przepisy
Domowe sushi + film 47

sztuki ) 150 g wędzonych plastrów łososia 100 g serka śmietankowego kanapkowego 1/2 zielonego ogórka 1/2 czerwonej papryki opcjonalnie 1/2 dojrzałego awokado, 3-4 sztuki paluszków surimi sos sojowy jasny pasta wasabi dodatkowo mata bambusowa, folia spożywcza, miseczka z wodą oraz ostry nóż przepis Przygotowanie sushi zaczynamy od ugotowania ryżu, który jest podstawą sushi – ryż należy dokładnie wypłukać, ugotować, przyprawić(...)błyszczącą stroną do dołu, następnie na matowej stronie, zwilżonymi dłońmi, równomiernie i delikatnie rozprowadzamy ryż, pozostawiając u góry 2 cm marginesu. Na warstwie ryżu, na środku rozsmarowujemy palcem odrobinę pasty wasabi oraz 2-3 łyżeczki serka śmietankowego ( oczywiście nie jest to konieczne, można pominąć ten krok ). Na serku umieszczamy pokrojone składniki paski papryki, ogórka, łososia lub pokrojone paluszki surimi

Smakowite Dania
Curry z batatem 63

kalafiora – makaron curry z cukinią CURRY Z BATATEM PRZYGOTOWANIE: 40 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 2-3 bataty – 1 papryka żółta lub czerwona – 2 łyżki gotowej pasty Tikka Masala lub Mild Curry (w supermarketach kupisz gotowe marki Patak’s) – 400 ml mleka kokosowego – 300 ml passaty pomidorowej – 1 łyżka oliwy z oliwek – 2 ząbki czosnku(...)niewielką kostkę. Paprykę pokrój w podobnej wielkości kawałki Czosnek i imbir drobno posiekaj. W wysokiej patelni lub woku rozgrzej oliwę i krótko podsmaż czosnek i imbir. Dodaj całość pasty przyprawowej i krótko podsmaż. Do woka wrzuć bataty i paprykę i smaż 3-4 minuty mieszając aby pasta otoczyła warzywa. Dodaj pasattę pomidorową, mleczko kokosowe, wymieszaj i rozpocznij duszenie przykrywając naczynie

nietylkopasta.pl
Cacio e pepe 66

Cacio e pepe… nie wiem ile razy zabierałam się za ugotowanie tej pasty. Milion. Poważnie. Tyle razy już ją planowałam, że stwierdziłam, że nie będę jej zapisywać w swoich notatkach, bo przecież już za chwilę ją zrobię. Właśnie jutro, ewentualnie we wtorek. I tak mijały wtorki, piątki, listopady, a ja ciągle jej nie zrobiłam. Parę tygodni temu powiedziałam sobie(...)później My wysłał mi zdjęcie ze sklepu, że jest i czy ma brać. No ma, ma. Więc wziął. Teraz nie było już odwrotu. W końcu. Przepisów na tę pastę jest milion w internecie, na szczęście wszystkie są w sumie prawie identyczne. Dacie wiarę, że do przygotowania tej potrawy potrzebny jest tylko makaron, ser i pieprz? Nawet soli nie dodawałam

Kardamonovy
Wegański ramen grzybowy 70

głowa mała, ale przyznam, że mój domowy też był pyszny, mimo, że zdecydowanie uboższy. Postawiłam w nim na mocno grzybowy bulion z suszonych grzybach shiitake oraz odważny akcent pasty miso. Dodatki to trochę na zasadzie ,,co się nawinęło”, ale bardzo pasują i tworzą super całość. Składniki (na 2 porcje): 8 suszonych grzybów shiitake moczonych przez noc 100g naturalnego tofu(...)łyżki pasty miso 2 łyżki sosu sojowego połowa arkusza nori – takiego do sushi 100g makaronu ryżowego – użyłam szerokich tasiemek garść liści szpinaku 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta mielonego chili łyżka oleju sezamowego   Zaczynamy od przygotowania bazy bulionu – namoczone grzyby shiitake wyciągamy z wody po moczeniu, której nie wylewamy tylko przelewamy do garnka. Same grzyby kroimy

Smaczna Strona
Węgry - Naleśniki z makiem i wiśniami (Meggyes-mákos palacsinta) 90

naprawdę uwielbiają swoje   palacsinty.  Zasadniczo nie ma w tamtejszych naleśnikach nic nadzwyczajnego, ale Madziarzy zwykli jeść je z wieloma ciekawymi nadzieniami. Jedne z ciekawszych propozycji to pasta z mielonych orzechów włoskich, krem z kasztanów jadalnych czy pasta z mielonego maku. My tym razem proponujemy je w wersji meggyes-mákos z pastą z maku i wiśniami. Takimi palacsintami

Roślinożerni urlopowicze
Curry z zielonej soczewicy 65

Curry z zielonej soczewicy Połączenie pikantnej pasty curry, kremowego mleczka kokosowego oraz słodkiego ziemniaka i marchewki, dało początek dzisiejszemu daniu wywodzącego się z kuchni indyjskiej. Do tego wszystkiego wmieszałem zieloną soczewicę, żeby danie było bardziej sycące. Z tych składników, przygotowałem dla Was bardzo proste, ale jednocześnie PRZEPYSZNE curry z soczewicy . Dla mnie nieodłączną częścią tego dania, jest czerwona pasta curry(...)Nadaje ona niepowtarzalnego smaku. Oczywiście jeśli jej nie masz, to możesz śmiało użyć innej pasty, ale… naprawdę warto sięgnąć po tą konkretną! Znajdziesz ją bez problemu w sklepach stacjonarnych oraz internetowych. Zobacz gdzie możesz ją kupić -> KLIKNIJ Z czym podawać curry z soczewicy? Polecam Ci ugotować ryż jaśminowy, basmati lub ukręcić domowe podpłomyki z patelni lub chlebki naan

Blendman
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 368

zastąpić je połamanymi rurkami waflowymi), czekoladę ruby (to moja ulubiona! nie jest łatwo dostępna, dlatego lepiej zaopatrzyć się wcześniej lub użyć w zastępstwie białej). Do mojego tortu kupiłam też pasty – migdałową i pistacjową. Do chrupiącej warstwy potrzebna jest dowolna pasta orzechowa (czyli masło orzechowe 100%) – zamiast migdałowej można użyć np. takiej z orzechów laskowych. Jeśli nie dostaniecie pistacjowej(...)można pominąć uzyskując krem z białej czekolady. Pasty orzechowe można też zrobić samemu – wystarczą podprażone orzechy i mocny blender, który zmiksuje je na gładką, lekko płynną konsystencję. Zamawiając to wszystko już wiedziałam czemu torty te są tak drogie. Ale warto. Oprócz tego zaopatrzmy się w dużo cierpliwości. Prace rozkładamy na kilka dni – nie jest wcale ciężko, choć

Poezja smaku