pasta - 17303 przepisów (strona:214/1154)

Co można przygotować w blenderze? 107

przełożyć masę do miski i posypać ulubionymi dodatkami (np. granolą, płatkami owsianymi, nasionami chia, orzechami). Smoothie bowl to pożywny i kolorowy posiłek pełen witamin i błonnika. Hummus – to pasta z ciecierzycy podawana z pieczywem lub warzywami. Wystarczy wrzucić do blendera ugotowaną ciecierzycę (około 1 szklanki), dodać pastę tahini (około 1/4 szklanki), sok z cytryny (około 2 łyżki), czosnek (około(...)lodów jogurt naturalny lub mleko roślinne dla kremowości i białka. Lody z blendera to zdrowa i niskokaloryczna alternatywa dla sklepowych lodów pełnych cukru i tłuszczu. Masło orzechowe – to pasta z orzechów podawana z pieczywem lub owocami. Wystarczy wrzucić do blendera orzechy (np. arachidowe, włoskie, nerkowca) i zmiksować na gładko. Można także dodać do masła orzechowego odrobinę oleju roślinnego

ProstePesto.pl
Hummus z bobu 91

Hummus z bobu jest doskonałym urozmaiceniem klasycznej wersji hummusu na bazie ciecierzycy. To sezonowe i jakże ciekawe spojrzenie na tę popularną pastę, okazało się zdecydowanym strzałem w dziesiątkę! Hummus jest daniem, a w zasadzie pastą lub też dipem, wywodzącą się z krajów arabskich. Klasycznie przyrządzany jest z gotowanych nasion ciecierzycy, zmiskowanych najczęściej z charakterystyczną pastą tahini, przygotowywaną ... Artykuł

Pogotujmy.pl
Pożywne śniadania dla dzieci – co zaplanować, aby dodać energii na cały dzień? 101

każdego, kto nie toleruje obfitych śniadań. Sporym plusem jest wysoka swoboda w doborze składników. Sprawdzą się tutaj niemal wszystkie owoce! Smoothie można przygotować na bazie jogurtu lub mleka. Pasty kanapkowe – dzięki nim kanapki przestaną być przewidywalne! To fantastyczna alternatywa dla wędlin. Przykładem jest pasta słonecznikowa, hummus, pasta jajeczna czy samodzielnie wykonany krem czekoladowy. Placki z kaszy jaglanej – wbrew pozorom

Dorota Smakuje
Bakłażany z pomidorami i serem 101

Indii. Ja zakochałam się w tym warzywie po przeprowadzce do Niemiec, tutaj nazywa się aubergine. Często grilluję bakłażana na patelni, ale najczęściej przygotowuję bakłażany faszerowane lub robię z nich pasty do chleba. Uwielbiam grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . A pasta z bakłażana i wszelkie pasty z ciecierzycy: hummus

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybka pasta z jajek 73

Bardzo prosta, ale smaczna i pożywna pasta na kanapki z jajek z dodatkiem rzodkiewki. Idealna na śniadanie lub kolację. Składniki 7 jajek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie Ugotowałam 7 jajek na twardo. Pokroiłam szczypior, rzodkiewkę starłam na tarce. Dodałam pokrojone jajka, sól, pieprz i majonez. Wymieszałam i pasta gotowa. Autor przepisu: Urszula Artykuł Szybka pasta

Wasze Przepisy
Szybki makaron z bobem 108

ugotowanie makaronu. Póki trwa sezon na bób, to staram się korzystać z tych pysznych i zdrowych zielonych ziarenek na maksa. Podaje je na różne sposoby, czyli w sałatkach, w pastach, w zupach czy też z ryżem lub właśnie makaronem. Jak gotować bób Serdecznie polecam Ci gotowanie bobu na parze. Dlaczego? Najważniejsze powody są dwa: warzywa gotowane na parze zachowują więcej(...)zainwestować i mieć je na wyposażeniu. Pyszne przepisy z bobem Na blogu znajdziesz też inne przepisy na bób w roli głównej: sałatka z bobu w orientalnym stylu pasta z bobu z sezamem ziemniaczana sałatka z bobem ziemniaczana sałatka z bobem i fetą pierogi z bobem i serem zielony hummus pasta z bobu A po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię

Kulinarne przygody Gatity
Cacio e pepe 98

Cacio e pepe… nie wiem ile razy zabierałam się za ugotowanie tej pasty. Milion. Poważnie. Tyle razy już ją planowałam, że stwierdziłam, że nie będę jej zapisywać w swoich notatkach, bo przecież już za chwilę ją zrobię. Właśnie jutro, ewentualnie we wtorek. I tak mijały wtorki, piątki, listopady, a ja ciągle jej nie zrobiłam. Parę tygodni temu powiedziałam sobie(...)później My wysłał mi zdjęcie ze sklepu, że jest i czy ma brać. No ma, ma. Więc wziął. Teraz nie było już odwrotu. W końcu. Przepisów na tę pastę jest milion w internecie, na szczęście wszystkie są w sumie prawie identyczne. Dacie wiarę, że do przygotowania tej potrawy potrzebny jest tylko makaron, ser i pieprz? Nawet soli nie dodawałam

Kardamonovy
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 152

Uwielbiam i już. Pasty mogę jeść na zimno, na ciepło, z takim makaronem i siakim. Z mięsem, rybami, warzywami – każde. Na dodatek mam manię kupowania różnego rodzaju makaronu, więc tego w domu nigdy nie zabraknie. I nie piszę tutaj o makaronach kolorowych i takich mega dziwacznych. Rozglądam się najczęściej po prostu za fajnymi kształtami i za klasyką. Kupuję makarony(...)ostatnio użyłam naszego polskiego bursztynu. Używam go w sumie na zmianę z parmezanem. Chociaż smak parmezanu ciężko jest zastąpić, taka prawda. Ten ser idealnie dopełnia smak każdej włoskiej pasty. Tak sobie teraz pomyślałam, że spokojnie można także zamienić śmietanę 30% na 18% w kartoniku. Z niej też czasami robię włoskie pasty, sprawdza się równie dobrze. Składniki: 300 g makaronu

Kardamonovy
Tapenada z zielonych oliwek 79

mnie sosny, pogoda była raczej do bani, no nie składało się. Postanowiłam jednak opublikować ten post, bo zdjęcie jakby nie było jest klimatyczne. Przynajmniej dla mnie. Tapenada to pasta z oliwek. Z reguły spotyka się tę z czarnych. Ja jednak jestem fanką bardziej tych zielonych, postanowiłam więc iść w tę stronę. Żeby całość była jeszcze bardziej smaczna, postanowiłam dorzucić(...)prawie do wszystkiego. Najbardziej lubię te mętne, bardziej zielone. I taka też wylądowała w tapenadzie (bo oczywiście oliwę też zabrałam ze sobą na wakacje). Jeżeli macie ochotę spróbować pastę z dodatkiem czarnych oliwek, zapraszam tu – tapenada z czarnych oliwek i suszonych pomidorów . Możecie też po prostu zamienić zielone oliwki z dzisiejszego przepisu na czarne. Smacznego. To jest naprawdę pyszne

Kardamonovy
Makaron razowy z tuńczykiem, groszkiem i suszonymi pomidorami 94

chili. Myślałam jeszcze nad papryką, pesto, nad kaparami, ale ostatecznie z nich zrezygnowałam. Skąd pomysł na groszek? Brakowało mi zielonego akcentu. Natki pietruszki nie miałam, bazylii też nie, pastę robiłam w niedzielę, więc sami rozumiecie. Pomyślałam więc, że groszek ożywi całość, doda odrobinę innego smaku, jest zdrowy – no wiecie. Wyszło super, My zabrał pastę ze sobą na obiad(...)paski, tuńczyka i groszek, mieszamy, smażymy dosłownie minutę. Doprawiamy to wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy (nie za dokładnie) i mieszamy z sosem. Pastę wykładamy na talerze, posypujemy ją startym serem i płatkami chili. Ja jeszcze dorzuciłam parę świeżych liści rozmarynu. Artykuł Makaron razowy z tuńczykiem, groszkiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ten obiad zrobisz w 15 minut! Makaron z ajvarem | DIETA 1800 KCAL 115

Ugotowany makaron wymieszaj z ajvarem i masłem orzechowym. Dopraw solą i pieprzem. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ W EBOOKU Co to jest ajvar? Ajvar to pasta o pochodzeniu bałkańskim, popularny w kuchni serbskiej, chorwackiej i macedońskiej. Jest wykonany głównie z papryki, bakłażana , oliwy z oliwek, czosnku, octu i przypraw. Papryka jest głównym składnikiem ajvaru, nadając(...)charakterystyczny kolor. Proces przygotowania ajvaru polega na pieczeniu lub grillowaniu papryki i bakłażana, a następnie obieraniu skórki i usuwaniu nasion. Upieczone warzywa są następnie mielone lub blendowane na gładką pastę. Dodaje się do nich oliwę z oliwek, czosnek, ocet i przyprawy, takie jak sól i pieprz, aby wzbogacić smak. Ajvar ma bogaty smak i aromat, jest lekko pikantny

Via Gusto
Pieczone rzodkiewki w maśle miso 94

zaskoczył wciąż jędrnymi i chrupiącymi warzywami z dodatkową porcją soczystości. Dzielę się dziś zatem pomysłem na rzodkiewki pieczone na azjatycką nutę, bo w maśle z miso. Jeśli lubicie tę pastę z soi i jej słony posmak, koniecznie spróbujcie tej wiosennej przekąski! Pieczone rzodkiewki będą świetną przystawką do obiadu, do śniadaniowych grzanek z jajkiem na miękko lub twarożkiem lub jako ciekawostka(...)podszytej maślanym zapachem, zapraszam do krojenia rzodkiewek! :D  Pieczone rzodkiewki w maśle miso Potrzebujesz: 2 pęczki rzodkiewek 1 łyżka oleju pieprz mielony 1 łyżka masła 1 łyżka jasnej pasty miso Sposób przyrządzenia: 1. Rzodkiewki umyj i przekrój na pół. 2. Skrop olejem i obficie oprósz pieprzem. 3. Ułóż rzodkiewki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia białą stroną do dołu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czym jest masło orzechowe w proszku? 103

jest masło orzechowe w proszku? Gdzie można je kupić? Do czego można je wykorzystać? Masło orzechowe w proszku – co to za produkt? Tradycyjne masło orzechowe to, najprościej mówiąc, pasta z prażonych orzechów. Pasta, która zawiera wiele cennych składników, ale też i sporo tłuszczu. Czym jest masło orzechowe w proszku? To alternatywa dla tradycyjnego produktu, która(...)mniej tłuszczu. Produkt taki powstaje podczas powolnego tłoczenia orzechów. Pozbawiając miazgę orzechową większości tłuszczu zmienia się formę z tłustej pasty na sypki proszek. Dobrej jakości odtłuszczony proszek smakuje w zasadzie tak jak tradycyjne masło orzechowe. Takie masło orzechowe w proszku można znaleźć w ofercie Nustino . Obok tradycyjnych smaków, producent oferuje też wersję z dodatkami owoców liofilizowanych, czekolady itd. Jak spożywać

Słodkie okruszki
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami 110

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Czas przygotowania:  30 minut Ilość porcji:  1-4 osób Trudność przygotowania:  średnie SKŁADNIKI : 1 wędzona makrela 100g twarogu półtłustego 8 suszonych pomidorów 10 czarnych oliwek 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu słodka papryka sól pieprz 1. Makrelę(...)solą i pieprzem do smaku. Gotowe… Smacznego Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój  Instagram ,   Facebook ,  Tik Tok  oraz  YouTube . Artykuł Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami pochodzi z serwisu

karolgotuje
Naczos z guacamole, salsą pomidorową i pastą fasolową 102

wzorowałam się na nim. Bardzo smaczna przekąska, szczególnie dla osób lubiących wyraziste i ostre smaki. Składniki: ? 2 paczki naczosów paprykowych ? 150 g sera żółtego ? 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany Pasta fasolowa ? 2 puszki fasoli ? 2 łyżki pikantnego keczupu ? 1 łyżka soku z cytryny ? sól, pieprz do smaku Guacamole ? 2 miękkie awokado ? 2 łyżki soku z cytryny ? 2 ząbki czosnku(...)dodać sok z cytryny i posiekaną papryczkę oraz kolendrę. ? Naczosy ułozyć na blaszce, posypać startym serem żółtym i zapiec w 200 st.C przez 3 minuty. ? Na talerzu ułożyć warstwami pastę fasolową, guacamole i salsę pomidorową. Udekorować śmietaną. ? Podawać z naczosami, które traktować jak łyżeczki do nabierania past

To co kocham