Pieczone rzodkiewki jadłam już wcześniej, chociaż długo nie mogłam przekonać się do tego pomysłu, by wrzucić do piekarnika te chrupiące, różowe warzywa. Efekt jednak pozytywnie mnie zaskoczył wciąż jędrnymi i chrupiącymi warzywami z dodatkową porcją soczystości. Dzielę się dziś zatem pomysłem na rzodkiewki pieczone na azjatycką nutę, bo w maśle z miso. Jeśli lubicie tę pastę z soi i jej słony posmak, koniecznie spróbujcie tej wiosennej przekąski! Pieczone rzodkiewki będą świetną przystawką do obiadu, do śniadaniowyc... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)