Dynia w Tajskim Curry Faceta w Kuchni

Dynia w Tajskim Curry Faceta w Kuchni

Dynia w Tajskim Curry Faceta w Kuchni

Dynia w Tajskim Curry z fantastycznymi aromatami i przyprawami, takimi jak liście Kaffiru. Liście kaffiru mają charakterystyczny cytrusowy zapach i smak z kwiatowym akcentem. Smak i aromat liści różni się znacznie od tych dostarczanych przez inne rośliny cytrusowe. Można go opisać jako połączenie cytryny, limonki i mandarynki. Liście Kaffiru są często sprzedawane jako „liście Makrut”, aby uniknąć rasistowskich konotacji słowa „Kaffir”. Lipa, która wytwarza liście, ma swoje korzenie w południowej Azji. Pochodze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.