pasta - 17303 przepisów (strona:198/1154)

Pasta z zielonego groszku 128

Zielona pasta na pieczywo to fajna odmiana zwykłych kanapek. Groszek w połączeniu z limonką, czosnkiem i pietruszką tworzy coś niesamowitego. Uwielbiamy smak świeżego pieczywa z groszkową pastą. Składniki: 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki, 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. Groszek należy odsączyć(...)zalewy. Wrzucamy go do blendera, dodajemy zioła, pestki, oliwę z oliwek, sok z cytryny. Gdy wszystko jest już rozdrobnione dodajemy pieprz i sól do smaku. Miksujemy dalej. Pasta musi mieć kremową konsystencję

Słodki Zakątek
Kanapka idealna #1 – bagietka z pastą z sardynek, rzodkiewką i sezamem 124

tracimy radość z jedzenia. Prawdziwa kanapka idealna powinna być szybka w przygotowaniu, pożywna, zdrowa no i przede wszystkim smaczna. Dlatego właśnie zachęcam do eksperymentowania z kanapami, przygotowujcie rożnego rodzaju pasty, smarowidła, łączcie smaki i składniki a wyjdzie coś na pewno smacznego! Dziś przedstawiam przepis na pyszną bagietkę z pastą z sardynek, rzodkiewką i kolorowym sezamem. Do jej przygotowania wystarczy puszka(...)oleju zostawiając w puszce około jego 1 łyżki. Rybki przekładamy do miski, dodajemy koperek, cebulkę, sól, pieprz oraz majeranek. Całość rozgniatamy widelcem i mieszamy by składniki się połączyły. Pastę wykładamy na bagietkę, na niej układamy plastry rzodkiewki i posypujemy sezamem. Smacznego

Życie ze smakiem
Tarta czekoladowa z orzechami włoskimi 174

Kruche czekoladowe ciasto wypełnione czekoladowym ganache z dodatkiem pasty z orzechów włoskich i udekorowane uprażonymi i posiekanymi orzechami włoskimi. Tarta jest prosta do wykonania i pyszna. Istna czekoladowa rozpusta! Każdy łasuch będzie zadowolony Polecam! Składniki: Kruche ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 3 żółtka 120 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Ganache(...)czekolady mlecznej 175 g czekolady gorzkiej 200 g śmietany kremówki 30 % 5 łyżek pasty z orzechów włoskich Dodatkowo: 4 łyżki uprażonych i posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy sól, cukier puder i żółtka. Dokładamy masło i siekamy na malutkie kawałeczki (wszystkie składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Delikatnie zagniatamy ciasto

Oryginalny smak
Pełnoziarniste scones z orzechami laskowymi i pomidorowa pasta z soczewicy 103

mogła przypłynąć nowa, inna, lepsza.  Kocham wszystko co jest fit (i nie fit, też). Ostatnio wkręciłam się bez reszty w domowe pieczywo i już nie kupuję. I w pasty się wkręciłam i w strączki. I teraz z tym mam największe flow.  Stąd przepis poniżej. Jako inspiracja. Dla Was.  Pełnoziarniste scones: 50 g orzechów laskowych 220 g mąki(...)orkiszowej lub pszennej typ 2000  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki soli  50 g masła 130 ml wody  Pomidorowa pasta z soczewicy: 2/3 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy  1/2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej  łyżeczka soli i pieprzu  2 łyżki koncentratu pomidorowego  6-7 suszonych pomidorów  1/3 szklanki oleju z suszonych pomidorów

Mango Papaja
Pasta z orzechów włoskich 111

Pasta z uprażonych orzechów włoskich to świetny dodatek do ciast, deserów, owsianek, napojów, sosów i dressingów. Zastosowań jest mnóstwo! I na dodatek banalnie prosta do przygotowania, tak jak Tahini . Pasta jest aromatyczna, zdrowa i nie znajdziemy w niej żadnych sztucznych dodatków. Do jej przygotowania najlepiej użyć mocny blender kielichowy, przy ręcznym będzie potrzeba trochę cierpliwości Składniki: 3 szklanki orzechów włoskich(...)zeszła skórka (całkiem nie zejdzie). Następnie przełożyć do kielicha blendera i mocno zmielić, aż konsystencja stanie się lejąca. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tahini → Pasta figowa z orzechami włoskimi → Kawa z białą czekoladą i tahini → Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi → Mleko migdałowe

Oryginalny smak
Bakłażan z warzywami 93

Bakłażan z warzywami Składniki: bakłażan 2 duże ziemniaki 3 średnie marchewki cebula 2 ząbki czosnki suszony koperek szklanka bulionu 5 łyżek oleju 3 łyżki pasty pomidorowej z suszonymi pomidorami i lubczykiem (można zastąpić pastom pomidorową i dodać pokrojone drobno 2-3 pomidory suszone i odrobinę lubczyku) Bakłażan z warzywami Wykonanie: Bakłażany umyć i pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć do zarumienienia(...)będzie już zeszklona dodać warzywa lekko obsmażyć, po obsmażeniu podlać bulionem i przykryć, dusić aż warzywa będą miękkie ok 20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie dodać bakłażana i pastę pomidorową, suszony koperek. Można doprawić ziłami do smaku. Artykuł Bakłażan z warzywami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Pasta Salerno, makaron na czerwono 97

votes ) Pasta Salerno, makaron na czerwono Pasta Salerno, to luźna inspiracja kuchnią włoską, hołd złożony pomidorom i bazylii A tak poważnie, to idealny poniedziałkowy obiad, który nie wymaga wysiłku, ani zbyt wiele czasu. Idealnie nada się na dzień, kiedy ciężko wyrobić się po zakrętach, bo spraw jest więcej niż minut na zegarze. Cóż jeść jednak trzeba, a takie propozycje(...)opakowaniu, tak jest najbezpieczniej Gorący makaron, mieszamy z sosem , porwanymi liśćmi bazylii i wykładamy na talerze, obficie posypując startym parmezanem. Serwujemy na gorąco . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta Salerno, makaron na czerwono pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 139

Jedna z moich ulubionych, dyżurnych past na kanapki - pasta z wędzonej makreli, z czerwoną fasolą, jogurtem i szczypiorkiem. Kilka składników, ale doskonale do siebie pasujących. Szybka w wykonaniu, tania i pyszna - czego chcieć więcej. Alternatywa do szynki i żółtego sera do szkolnej śniadaniówki. Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 1 wędzona makrela 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki

Smaczny zeszyt
Curry z dynią i łososiem 113

Przepyszne i proste w przygotowaniu, rozgrzewające “ Curry z dynią i łososiem “. Do przygotowania curry używam gotowej czerwonej pasty curry (Red Curry) w słoiczku o dobrym składzie. Jeśli lubicie bardzo pikantne dania dajcie 2 czubate łyżki pasty curry (będzie ogień :) ). Ja daję 2 płaskie łyżki i dla nas ostrość dania jest w sam raz. Jeżeli wolicie wersję łagodniejszą polecam(...)dać 1-1.5 płaskiej łyżki pasty. Curry jest wegeteriańskie (dla tych wegetarian, którzy ryby jadają). Jeśli pominiecie łososia otrzymacie wersję wegańską. Można także łososia zamienić na tofu. “ Curry z dynią i łososiem ” to moje ulubione jesienne danie na obiad lub kolację. Świetnie rozgrzewa i syci na długo. Inne przepisy na “ Curry ” znajdziecie tutaj . Polecam również przepisy

Moja Delicja
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów 116

Najczęściej sięgam po te sklepowe, bo zawsze wydaje mi się, że to takie czasochłonne zrobić je samemu ale tym razem specjalnie ugotowałam więcej cieciorki niż potrzebowałam i zrobiłam swoją pastę. I wiecie co wyszła genialnie, z trudem powstrzymywałam się, by jej nie wyjeść całej łyżeczką. Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (może być też z puszki) 4-5 suszonych pomidorów pół(...)Jeśli Wasz blender sobie nie radzi, albo sami uznanie, że masa jest zbyt gęsta proponuję dodać trochę wody w której wcześniej gotowała się ciecierzyca, lub zalewy z puszki. Przyprawiamy pastę do smaku i gotowe

Cynamonowe szczęście
Pasta grzybowa z nóżek grzybowych , przetwory 113

Pasta grzybowa z nóżek grzybowych, przetwory Pasta grzybowa z nóżek grzybowych jest dobrym rozwiązaniem jeśli tak jak ja lubicie marynować same kapelusze . Szkoda pozbywać się nadmiaru nóżek , które także są bardzo aromatyczne i pyszne . Fakt, że są delikatnie twardawe , ale to właśnie tworzy farsz niepowtarzalnym . Jest banalnie prosty , doskonale nadaje się do nadziewania , faszerowania lub na swojskie zapiekanki czy bruschetty(...)przygotowane nóżki , po doprawieniu dowolnymi przyprawami są świetne jako nadzienie pierogów, krokietów . Doskonale smakują z bruschettą , zapiekanką , a nawet jako pasztet grzybowy na kanapkach . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta grzybowa z nóżek grzybowych , przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta z wędzonej makreli 130

Pasta rybna z wędzonej makreli - śniadaniowy hit! Pasta z makreli jest świetną formą serwowania ryb. Ta mieszanka delikatnego mięsa ryby z ostrym smakiem korniszonów oraz musztardy doprawiona majonezem jest naprawdę warta spróbowania. Może z powodzeniem konkurować z tradycyjną awanturką z makreli. Przygotowanie pasty rybnej jest naprawdę proste, jedynym wyzwaniem jest umycie rąk po oczyszczeniu wędzonej ryby z ości

Gotujemy i jemy
Pasta z oliwkami i twarogiem 105

Szybką, pyszną i aromatyczną pastę zrobiłam dziś na śniadanie i Wam polecam. Twaróg, oliwki, czosnek i pasta gotowa, idealnie nada się do kanapek czy jako dip do warzyw, czy na placuszki np.: te kukurydziane z płatkami orkiszowymi. Oliwkowa pasta serowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta jajeczna z fetą 156

Dziś kolejny przepis na pastę do chleba.  Ponieważ nie lubię gotowych wędlin, a ile można jeść zwykły ser czy jajka,  dla odmiany staram się przygotowywać różne pasty.  Są one proste w wykonaniu, smaczne  i można je przygotować na wiele sposobów, z przeróżnych składników.  Tym razem pasta z jajek z dodatkiem sera feta. Składniki: pół opakowania

Moja kraina smaków
Szparagi w owijce pieczarkowo bekonowej 122

Szparagi najlepiej smakują w sezonie , ten się jednak już powoli kończy więc trzeba korzystać puki się da Prosty przepis na smakowitą przystawkę ze szparagów owijanych bekonem , który najpierw smarujemy pastą pieczarkową . Doskonała ciepła przekąska lub przystawka . Polecam to danie każdemu , jest proste w przygotowaniu , efektowne , a nade wszystko smaczne Oczywiście najlepiej serwować je z sosem holenderski , wtedy taki zestaw jest(...)Pieczarki kroimy i smażymy na maśle , razem z pokrojoną cebulą . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Jak już będą gotowe , czyli złociste i pachnące Studzimy i blendujemy na gładką pastę . Szparagi gotujemy al’ dente . Każdy plaster boczku smarujemy pastą pieczarkową , cienko , żeby nie wyłaziła bokami . Po czym owijamy szparagi bekonem , jeden plaster na jednego szparaga . Rozgrzewamy patelnię i układamy

Ogrodnik w podróży