sklepie www.smakorientu.com . Zapraszam i Polecam :) SKŁADNIKI: dla 2 osób Zapiekanka: 1 Woreczek kaszy orkiszowej 1 Filet z kurczaka 10 Pieczarek 1/2 Por 1 Czerwona papryka przyprawy: 2 Łyżki EVITA Shoarma Biała 2 Łyżki EVITA Sól Cebulowa 1 Łyżka EVITA Kozieradka 1 Łyżka EVITA Pieprz Seczuański Mielony Olej do smażenia(...)EVITA Estragon PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję a następnie kroję w kostkę. Następnie dodaję EVITA Shoarma Biała i mieszam dokładnie. Pora obieram i kroję bardzo drobno. Następnie paprykę czerwoną myję i drobno kroję. W garnku rozgrzewam olej a następnie smażę filet z kurczaka na rumiano. Następni dodaję pora i paprykę oraz pozostałe przyprawy EVITA. Mieszam i duszę
Gotowanie PatkiPiegowata kasza gryczana prażona z kurczakiem i warzywami 1 torebka kaszy gryczanej prażonej Kupiec 1 czerwona papryka 1 niewielka cukinia 1 szklanka młodego groszku 1 czerwona cebula 1 duża pierś z kurczaka Olej roślinny Sos sojowy Sól i pieprz do smaku Liście szpinaku do dekoracji Oczyść pierś z kurczaka i pokrój ja w plasterki (1/2 cm). Skrop je niewielką(...)ilością sosu sojowego. Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu. Oczysc warzywa i pokrój je. Cukinię ponacinaj wzdłuż wycinając paseczki. Pokrój ją w plasterki. Część papryki pokrój drobno a część w podłużne trójkąty. Część cebuli pokrój drobno a część w spore piórka. Na oleju przesmaż duże części warzyw, posyp je odrobiną pieprzu i soli. Zdejmij z patelni. Paprykę
Gotuj Sam!szybki i zdrowy posiłek z rybką w roli głównej. Jesiena rybka duszona na warzywnej parze. 4 - 6 filetów makreli około 1/2 kg miąższu dyni 1 czerwona papryka 1 duża cebula pęczek koperku sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku 1 łyżeczka oleju rzepakowego 100 g ryżu ugotowanego na sypku Obierz warzywa, pokrój je odpowiednio - brokuły w różyczki, cebulę(...)drobną kosteczkę, dynie w większą a paprykę w paseczki. Ugotuj brokuła w lekko osolonej wodzie. Na oleju na patelni zeszklij cebulkę, dodaj paseczki papryki podlewają odrobiną wody z gotowania brokuła. Poduś chwilę, dodaj dynię. Posól i popieprz do smaku warzywa. Gdy będą prawie miękkie ułóż płaty ryby skórą do dołu. nakryj pokrywką. Po kilku minutach, g dy mięso ryby zbieleje
Gotuj Sam!kiełbasy chorizo 200 g ryżu do paell'i 1 cebula 2 łyżki oleju roślinnego 250 g brukselki 100 g pomidorów 1 mała ostra papryczka 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta szafranu sól i pieprz do smaku 400 ml wody Obierz cebulę i brukselkę. Cebulę posiekaj drobno, większe brukselki pokrój na połówki lub nawet ćwiartki, by były mniej więcej równej wielkości(...)patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulkę. Gdy się zeszkli dodaj kiełbasę i brukselkę. Smaż 3 minuty po czym dodawaj kolejno pomidory, ostrą paprykę, słodka paprykę i ryż. Wymieszaj wszystko. Dolej wodę, dodaj szafran, dopraw solą i pieprzem. Doprowadź potrawę do wrzenia. Zestaw na niewielki ogień i gotuj pod przykryciem 18- 20 minut
Gotuj Sam!produktu. SKŁADNIKI: 2 l bulionu drobiowego lub warzywnego (może być to przecedzony rosół) 1 puszka pomidorów 200 ml przecieru lub pasaty pomidorowej (ewentualnie 1 łyżka koncentratu) 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego chilli bazylia oregano sól pieprz DODATKI: Śmietanka lub jogurt Makaron orzo lub inny drobny Bulion zagotować. Dodać do niego pomidory w puszcze i pasatę(...)przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Nie można doprowadzić do zbrązowienia, bo czosnek stanie się gorzki. Razem z oliwą wlać do garnka z zupą. Dodajemy chilli. Na gazie opalić paprykę, tak aby skórka stała się czarna. Następnie zawinąć w folię aluminiową. Pamiętajmy, aby błyszcząca strona szła do... Zostawić na 10 min. Po tym czasie skórka będzie się ładnie oddzielała. Zdjąć
Kuchnia od dwojgadrożdży szczypta cukru ½ łyżeczki Soli Cebulowej EVITA ½ łyżeczki Pieprzu Seczuańskiego (mielonego) EVITA ½ łyżki oleju rzepakowego Farsz: 20 dag pieczarek ½ pora 1 szalotka 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ łyżeczki Soli Cebulowej EVITA ½ łyżeczki Kozieradki mielonej EVITA ½ łyżeczki Czubricy czerwonej EVITA 1 łyżeczka Papryki Czerwonej Płatki EVITA(...)Międzyczasie robię farsz. Pieczarki myję, obieram, kroję w drobną kostkę. Pora myję, obieram i kroję drobno. Szalotkę obieram i kroję drobno. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję wszystkie składniki farszu. Przyprawiam. Smażę, co jakiś czas mieszam aż pieczarki będą złote. Dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam
Gotowanie Patkisklepie, to się nawet nie zastanawiałam. Wołowe jest lepsze od wieprzowiny i dobre dla osób, które dbają o sylwetkę. Składniki: 1,2 kg mięsa wołowego gulaszowego 1 czerwona papryka 1 cebula 1 cukinia 2 pomidory 10 pieczarek 2 ząbki czosnku 1 garść posiekanej świeżo pietruszki 1 garść posiekanej wieżo bazylii 3 łyżki oleju kokosowego kardamon pieprz biały mielony mielona(...)czerwona papryka tymianek majeranek sól - doprawiamy dopiero na talerzu Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam w małą kostkę Cebulę i czosnek posiekałam Cukinię pokroiłam w długie, cienkie paski obieraczką do ziemniaków, środek z pestkami - wyrzuciłam Paprykę - w paski Pieczarki - w półplasterki Zagotowałam wodę Rozgrzałam bardzo mocno olej kokosowy i wrzuciłam mięso. Podsmażyłam chwilę, na mocnym ogniu, żeby szybko
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comŚmiało mogę stwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5 łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście(...)lubczyka/ magi 4-5 szt. bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżeczka ). Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku, po chwili dodajemy posiekaną cebule i smażymy, aż się zarumieni. W tym czasie kurczaka kroimy w średnią kostkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżka ) i solą. Wrzucamy
Kuchnia PaulettesŚmiało mogę stwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5 łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście(...)lubczyka/ magi 4-5 szt. bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżeczka ). Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku, po chwili dodajemy posiekaną cebule i smażymy, aż się zarumieni. W tym czasie kurczaka kroimy w średnią kostkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżka ) i solą. Wrzucamy
Kuchnia Paulettesmięso mielone drobiowe 200 g. cebula 1 szt. oliwa z oliwek 2 łyżki pomidory z zalewy 5-6 szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/3 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka papryka wędzona mielona 1 łyżeczka jajko 1 szt. mąka ziemniaczana 2 łyżki Farsz II: brokuł 250 g. jaja ugotowane na twardo 5 szt. majonez 3 łyżki(...)lodówki na czas przygotowania farszu. Farsz I: Cebulę obrać i pokroić w kostkę zeszklić na oliwie. Mięso mielone wymieszać ze sobą. Dodać cebulę, posiekane pomidory, sól, pieprz, papryki, mąkę, wbić jajko, Wszystko dokładnie wymieszać. Farsz II: Brokuła podzielić na różyczki. Wrzucić do garnka z gotującą się wodą na 5 minut. Przelać zimną wodą. Nożyczkami posiekać różyczki na jeszcze
Kuchnia PaulettesJest to popularna sałatka, która gości na każdej domowej imprezie jak i świętach. Sprawdza się na każdą okazję. Jest syta i smaczna. Składa się z kapusty pekinki, kurczaka, papryki, ogórków, kukurydzy i makaronu z zupek chińskich. Całość wymieszana z sosem czosnkowym. Gdy makaron przejdzie sokami i sosem, pęcznieje i jest na prawdę bardzo smaczny. SKŁADNIKI: filet z kurczaka(...)makaron z 2 zupek chińskich przyprawa gyros 2 łyżki papryka konserwowa 2 połówki ogórek konserwowy 3 szt. kapusta pekinka 1 szt. kukurydza 1 puszka olej do smażenia majonez 5 łyżek ketchup łagodny 3 łyżki czosnek 2 małe ząbki METODA: Do miski pokruszyć drobno makaron. Poszatkować kapustę pekinkę. Ogórki i paprykę dobrze odsączyć z soków,pokroić
Kuchnia Paulettessklepie StrefaUlubiona.pl , konkretnie tu: (klik) Składniki: 400 g małych pieczarek 2 filety z kurczaka 4 jajka szklanka mąki 2 szklanki bułki tartej litr oleju 2 łyżeczki ostrej papryki 100 g żółtego sera 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych sok z połowy cytryny sól, pieprz na sos: duży kubek jogurtu greckiego ząbek czosnku (lub dwa jeśli wolicie ostro) sól(...)pieprz szczypta cukru łyżka suszonych pomidorów z bazylią (przyprawa ze słoiczka) Sok z cytryny wymieszać z połową ostrej papryki, odrobiną soli i pieprzu. Kurczaka pokroić w niewielkie kawałki, zalać marynatą cytrynową, owinąć w folię i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia odsączyć. Pieczarki oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Jajka rozbełtać ze szczyptą soli
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSzakszuka to pomysł na ciepłe i szybkie do przygotowania śniadanie. W dosłownym tłumaczeniu oznacza "wielki bałagan". Tradycyjna szakszuka składa się z pomidorów, papryki oraz cebuli. Dzisiaj zachęcam do przygotowania jej najbardziej podstawowej wersji, czyli z dodatkiem zasmażanych pomidorów i czosnku. Jajka przygotowane w ten sposób będą miały ścięte białko i miękkie żółtko. Takie danie jest bardzo smaczne(...)idealnie smakuje podane ze świeżym pieczywem :) Składniki na porcję dla 2 osób: 2 średniej wielkości pomidory 2 duże jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz ostra papryka ewentualnie odrobina posiekanego szczypiorku Pomidory umyć, nakroić na krzyż i zalać wrzącą wodą. Następnie obrać ze skórki. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na małej patelni roztopić masło
UgotowaćSzybkie danie makaronowe, bo gotowe w 10 minut. Ten przepis może się przydać zwłaszcza w tygodniu. Syte danie, z dodatkiem suszonych i świeżych ziół i ostrej papryki, rozgrzeje w mroźne dni. Bardzo lubię podsmażone pieczarki z posiekaną natką z pietruszki, smakują wybornie! Penne z pieczarkami i czarnymi oliwkami Składniki: 150 g makaronu penne kilka małych pieczarek kilka czarnych, drylowanych(...)oliwek 1 mała cebula 1/4 pęczka natki z pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano 1 szczypta ostrej papryki oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę razem z pieczarkami. Dodajemy suszone oregano, ostrą paprykę w proszku oraz plasterki czarnych oliwek. Makaron odcedzamy i przekładamy
Moja smaczna kuchniasobotnie, powolne śniadanie! Pełen witamin talerz doda energii na cały dzień! Kocham takie sałatki, nawet o tej porze roku, nie ma nic lepszego! Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 150 g ugotowanego al dente, zimnego makaronu penne (piórka) 1/4 małego, zielonego ogórka 1/4 czerwonej papryki 1/2 małej, czerwonej cebuli 1/4 pęczka natki z pietruszki kilka(...)kilka czarnych, drylowanych oliwek 1 łyżeczka suszonego oregano oliwa z oliwek do skropienia sałatki sól do smaku Przygotowanie: Makaron rozkładamy na talerzu razem z odsączonymi czarnymi oliwkami. Ogórek i paprykę kroimy w kostkę i układamy na makaronie. Obraną cebulę kroimy w półplasterki, pomidorki koktajlowe na ćwiartki i układamy na makaronie z warzywami. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy posiekaną
Moja smaczna kuchnia