dzikie ogórki -achocha papryka papryczka chili czosnek zalewa 4,5 szkl wody 1 szkl octu 200 g cukru 20 g soli ziele angielskie gorczyca biała Przygotowujemy ogórki achocha; należy odciąć ogonki, patyczkiem wykonać otworek i wetknąć pasek papryki , tak wykonujemy całą partię do marynowania. Do każdego słoiczka ok 300 ml wkładamy ząbek czosnku, 2-3 plasterki papryczki chili i łyżkę pokrojonej w kostkę papryki. następnie układamy nadziane ogóreczki i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 10 min. ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...