papryka w occie - 3457 przepisów (strona:74/231)

Sałatka „Cote d`Azur” 111

warto spróbować w takiej odsłonie. Oryginalny przepis na sałatę lodową lub zwykłą zieloną.    Składniki 200 g wyłuskanego bobu 1 czerwona papryka miks sałat 150 g tuńczyka w naturalnej zalewie kilka czarnych oliwek 2 łyżki czerwonego octu winnego pół łyżeczki musztardy Dijon sól pieprz 6 łyżek oliwy z oliwek   Przygotowanie   Bób blanszowałem we wrzącej wodzie przez(...)minuty, zahartowałem zimną wodą, wycisnąłem z jasnej skórki. Paprykę umyłem, oczyściłem, pokroiłem w paski. Sałatę opłukałem, porwałem na mniejsze kawałki. Tuńczyka podzieliłem na cząstki. Oliwki drobno pokroiłem. Ocet wymieszałem z oliwą, musztardą, solą i pieprzem, sos wymieszałem z pozostałymi składnikami

R'n'G Kitchen
cukiniowe ziemniaczki z jajkiem 143

łyżeczki drobno posiekanej świeżej szałwii,lub bazylii 1 duży ząbek czosnku, w plasterkach 1 mały jalapeno 3 cukinie pokrojone w kostke 2 łyżeczki octu jabłkowego sól i świeżo zmielony pieprz 1,5 czerwonej  papryki pokrojonej w kostkę 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki lub kolendry 4 duże jajka Wykonanie Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę, smażyć(...)bazylie ,lub szałwie, czosnek  jalapenos, i dusić, mieszając, około 30 sekund. Dodać cukinię, octu, 3/4 łyżeczki soli i pieprz świeżo zmielony .Mieszać do połączenia smaków. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zacznie mięknąć, 6 do 8 minut. Odkryć i dodać paprykę i połowę natki pietruszki. Gotować do squasha jest całkowicie miękkie i lekko brązowy

w mojej kuchni
sałatka z czerwonych buraków i papryki 206

się chociażby spóźnialskim kucharzom ;) Jeśli za późno, to przypomnę o nim w przyszłym roku. Składniki: * 3 kg ugotowanych czerwonych buraków * 1 kg cebuli * 1 kg papryki Na zalewę: * 1 szklanka oleju * 1 szklanka octu * 1 szklanka cukru * 2 szklanki wody * 1 łyżeczka czubiasta soli Buraki ugotowałam do miękkości dzień wcześniej w łupince. Tak właśnie zachowują kolor i smak. Drugiego dnia

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z żółtym serem 269

łyżek majonezu; - 2 ogóreki konserwowy; - 2 szalotki; - 2 płaskie łyżeczki musztardy - spora szczypty czosnku w proszku; - 0,5 łyżeczki cukru; - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku; - 1 płaska łyżeczka ostrego ketchupu; - 1/2 łyżeczki octu jabłkowego Wykonanie: Sałatę włożyć do dużej salaterki dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki, pokrojone jajka oraz pokrojone w drobną kostkę ser, paprykę i ogórka. Przygotowanie sosu: Szalotki

dom-agi.pl
Kolorowe warzywa na zimę 109

Składniki: 1.5 kg papryki czerwonej 0.5 kg białej lub żółtej papryki 1 kg ogórków 500 g cebuli marynata: 1 L wody 200 ml octu 2 łyżki cukru  1 łyżka soli 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Paprykę pokroić w nieduże kawałki, ogórki w cieńkie plasterki, a cebule pokroić w plastry

magiczna kuchnia Kasi
Czwartek: Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 147

przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Włóż do misy miksera(...)piecz około 15 minut lub do czasu, aż brzegi „pizzy” zbrązowieją. Wyciągnij z pieca. Krok 3 Dobrze wymieszaj wszystkie składniki sosu. Posmaruj nim upieczony placek mięsny. Rozsyp posiekaną paprykę, rozłóż równomiernie kawałki mozzarelli, posyp parmezanem i wstaw do piekarnika na kilka minut, aż mozzarella ładnie się przyrumieni. Artykuł Czwartek: Pizza margheritta… na cieście z kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny

Niedzielny kucharz
Prosta surówka - w sam raz do obiadu :) 427

razem tworzyć inne wersje :) Są zdrowe, sycące, smaczne! Składniki (ok. 4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 ogórka długiego 1 papryka słodka, długa 1 cebulka szalotka 2 marchewki 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu winnego  przyprawy(...)sól morska, pieprz ziołowy, pieprz czarny Kapustę poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka pokroić w kostkę. Paprykę w cienkie paski. Cebulkę poszatkować. Wszystkie warzywa wymieszać w misce. Następnie dodać jogurt, olej, musztardę, ocet i przyprawy. Dokładnie wymieszać

Zdrowie na języku :P
Stir-fry z kurczakiem, brokułami i papryką 188

kawałek korzenia imbiru 2 łyżki oleju ryżowego, kokosowego lub masła klarowanego 3 łyżki sosu sojowego tamari 2 łyżeczki octu ryżowego przyprawy: 1 łyżeczka mielonej kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kurkumy, ziaren kopru włoskiego, po szczypcie pieprzu i ostrej papryki (dużej, jeśli preferujemy bardziej pikantne dania) sezam do posypania gotowego dania W miseczce połączyć 2 łyżki sosu sojowego z przyprawami(...)łyżeczką octu i startymi na tarce o drobnych oczkach imbirem oraz czosnkiem. Piersi kurczaka pokroić na cienkie paski, przełożyć do miseczki i starannie wymieszać całość – odstawić na minimum godzinę (najlepiej kurczaka zamarynować dzień wcześniej). Pozbawione gniazd nasiennych papryki pokroić w cienkie paseczki, brokuł podzielić na małe różyczki, łodygę brokuła obrać i pokroić w paseczki (broccolini podzielić na mniejsze części). Pora

Even Better Food
Piersi z kurczaka w miodowym sosie z warzywami 364

kurczaka 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 8-9 średnich pieczarek ½ marchewki 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu winnego 2 łyżki przyprawy gyros ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki ostrej papryki pieprz do smaku Przygotowanie: Kurczaka myjemy, czyścimy z błonek i przekrajamy każdą z piersi wzdłuż na dwie połówki. Przyprawiamy sosem sojowym, przyprawą gyros(...)ostrą papryką i czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. Możemy mięso również przygotować dzień wcześniej aby było bardziej aromatyczne. Warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy na odrobinie oliwy, do miękkości. Kurczaka  przekładamy do patelnię grillową i smażymy na oliwie. W misce mieszamy keczup, miód i ocet winny. Dodajemy do podsmażonych warzywa,  podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki

Mania Gotowania
Surówka z sałaty lodowej 576

mojej kuchni. Dzięki nim będę doprawiać i marynować dania a także mam w planach zrobić przetwory na zimę. Ocet winny 6% z czerwonego wina dodałam do surówki z sałaty lodowej i było pysznie. Składniki: 1 szt sałata lodowa 1 szt papryka czerwona 2 szt pomidory malinówki 2 szt ogórka zielonego gruntowego(...)rzodkiewek 100 g jasnych winogron 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz kolorowy, oliwa z oliwek,  ocet winny z czerwonego wina Jamar Przygotowanie:Sałatę lodową porwać na kawałki. Ogórki i rzodkiewki obrać z skórki pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kosteczkę. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Winogrona umyć ,jeśli są duże pokroić w mniejsze kawałki

Ala piecze i gotuje
Sałatka z buraków i papryki 163

buraków ćwikłowych 0.5 kg papryki 0,5 kg cebuli na zalewę; 1 szkl octu niecała szklanka cukru ziele angielskie liść laurowy trochę soli Buraki ugotować wcześniej, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w półtalarki , paprykę w paseczki. Przygotować zalewę, wrzucić cebule i paprykę , gotować pod przykryciem ok 5 min, dodać buraki, zagotować i nakładać do słoików

Gotowanie jest łatwe
Sałatka Grecka 144

czerwonej , żółtej 100 g fety Sos :  6 łyżek Oleju lnianego Olejowy Raj   1 ząbek czosnku  1/2 łyżeczki octu winnego sól , pieprz do smaku 1/2 łyżeczki miodu   Wykonanie : Sałatę myjemy i suszymy.Pomidorki , ogórek , paprykę  myjemy . Pomidorki kroimy w ósemki, ogórek w półplasterki, paprykę w paseczki . Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Oliwki przecinamy na pół

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z ziemniakami i cebulką 379

jest idealna na imprezy, zawsze znika w mgnieniu oka. Do tego jest sycąca i po prostu pyszna:) Składniki: 0,6 kg ziemniaków, 6 parówek, 2 papryki, 2 pomidory, 1 duża cebula, 3-4 łyżki octu, 250ml bulionu drobiowego, olej, przyprawa gyros, sos tzatziki: świeży ogórek, 2 duże ząbki czosnku, łyżka koperku, łyżka oliwy z oliwek, łyżka octu jabłkowego, sól, pieprz(...)kilku minutach dodajemy 3-4 łyżki octu. Smażymy do momentu aż trochę wody odparuje. 4. Cebulkę z powstałym sosem wlewamy do ziemniaków. 5. Kroimy parówki. Wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Po chwili dodajemy olej wymieszany z przyprawą gyros. Smażmy aż parówki bd zarumienione. Po wystudzeniu wrzucamy je do ziemniaków i cebuli. 6. Paprykę oraz pomidory myjemy, następnie kroimy w kostkę

Kuchnia Pełna Pasji
Marynowana papryka 97

papryce wg tej receptury w ogóle mi to nie przeszkadza. Wszystkich zwolenników goździków i papryki namawiam gorąco do zrobienia tego przetworu. Warto !!! Marynowana papryka Zalewa 1 l wody 0,5 szkl cukru 0,5 szkl octu 1 łyżeczka soli Zagotować i ostudzić. Do słoika goździk, kawałek liścia laurowego, ziele angielskie Paprykę umyć, ususzyć, pokroić na kawałki albo paski, poukładać

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania