pączki z piekarnika - 2353 przepisów (strona:128/157)

Schab pieczony w migdałowej skorupce 40

Olimp media). Rzadko się w nią wczytywałam, przy okazji świąt postanowiłam ją jednak przemielić. Okazało się, że zawiera w sobie masę inspiracji. Bez zbędnych kombinacji. Są przepisy na kaczki, pączki, żurki, pierogi, itd. Nie wiem czy jest kompletna, jeżeli chodzi o kuchnię polską, dla mnie jest póki co wystarczająca. I to właśnie w niej znalazłam przepis na pieczoną szynkę, która(...)masłem i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Jeżeli całość się za bardzo kruszy, można dodać ciut więcej oleju. Jeżeli nie macie żadnego pomocnika kuchennego musicie wszystko drobno poszatkować nożem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mięso smarujemy powstałą masą, wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i pieczemy godzinę, bez przykrycia. Po upieczeniu odstawiamy, żeby mięso sobie odpoczęło i wystygło

Kardamonovy
Drożdżówki leśne 91

Czas czytania: 3 min Drożdżówki leśne to puszyste ciasto wypełnione jeżynami, borówkami i jagodami z dużą porcją lukru! Skusicie się na taki deser? Mam nadzieję, że

SprawdzonaKuchnia.pl
Brioszka 136

Jako szczęśliwa posiadaczka ostatniej paczki drożdży, wydzieliłam 1/4 jej zawartości i upiekłam śniadaniową brioszkę. A brioszka od klasycznego drożdżowego różni się tym, że zawiera dość sporo masła, a jajka i żółtka utarte są z cukrem na puszystą masę. Dzięki temu ciasto jest delikatne i ma delikatniejszą strukturę.  Brioszki mają różne kształty, ale ich wspólnym mianownikiem, oprócz wyżej wymienionych cech(...)ciasta i dokładamy do ułożonej spirali.  Ciasto smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy płatkami migdałów.  Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni. Smacznego

bistro mama
RYBA W PANIERCE ZAPIEKANA Z SEREM I PRAŻONĄ CEBULKĄ, Z TZATZIKAMI I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI 111

Następnie ułożyłam filety rybne na blasze, każdy posmarowałam łyżeczką majonezu, a następnie posypałam tartym serem i cebulką. Możecie użyć dowolnego ulubionego żółtego sera, ja akurat miałam tartą mozzarellę w paczce i taką wykorzystałam do tego przepisu. Całość zapieka się około 4-5 minut i gotowe. Dla mnie wygrała wersja w panierce z mąki i bułki tartej, Adasiowi smakowała(...)drobnych oczkach ogórkami (razem ze skórką, odciśniętymi z soku), startym czosnkiem i pieprzem. ZIEMNIAKI: Oskrobane ze skórki lub cieniutko obrane ziemniaki młode ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Usmażoną rybę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy filet posmaruj łyżeczką majonezu, a następnie posyp tartym serem

Słodko-Słony Świat Ilony
Lasagne z grzybami 101

Czas czytania: 2 min Lasagne ( lazania ), to dobrze znane włoskie danie najpopularniejsza wersja tej potrawy, to lasagna z mięsem w sosie pomidorowym. Dziś chciałabym zaproponować Wam

SprawdzonaKuchnia.pl
Wegańska Pavlova 99

Czas czytania: 4 min Wegańska Pavlova z lekkim kremem i sezonowymi owocami. Pavlova w takiej wersji wspaniała jest nie tylko dla wegan ! Jest to przepis bardzo

SprawdzonaKuchnia.pl
Wolowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon) 218

Wszyscy dzisiaj publikują smakowite i tłuściutkie pączki nadziane marmolada albo chrupiące faworki. Ja tego nie zrobię.  I wcale nie dlatego, że sama nie robiłam pączków, o nie! pachniało mi smażonym cały ranek.  Ja chcę Was zabrać dzisiaj w aromatyczną podroż do Francji.  Danie to jest czasochłonne ale zapach i smak wynagradzają każdą minute spędzona przy patelni(...)resztą składników. Wlewamy do gulasz wytrawne wino, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i gałązki ziół. Przykrywamy i gotujemy ok 2,5 godziny na wolnym ogniu. Możemy również piec w piekarniku nagrzanym do 160 st,C przez 2 godziny pod przykryciem. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, mieszamy i pieczemy jeszcze 30-45 minut. Z gotowego gulaszu wyjmujemy liście laurowe i zioła

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleb gryczano-orkiszowy 88

Czas czytania: 3 min Dziś mam dla Was wspaniały chleb gryczano-orkiszowy upieczony w garnku żeliwnym, chlebek dzięki temu zyskał wspaniałą, grubą i bardzo chrupiącą skórkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki z serem i rabarbarem 99

Polecam Ci też przepisy: – drożdżówki z serem – brioszki – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe – blok czekoladowy Przygotowanie: około 2,5 h Ilość : 10 drożdżówek Składniki ciasto: – 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej – 3/4 szklanki letniego mleka – 4 łyżki cukru – 1 jajko – 1 żółtko(...)rozkładając porcję sera po wszystkich 10 drożdżówkach, a następnie ułóż na nim kawałki rabarbaru. Odstaw drożdżówki na kolejne 20-25 minut do lekkiego wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 st C i przygotuj kruszonkę mieszając wszystkie składniki i zagniatając je w dłoniach. Czas na posmarowanie drożdżówek rozbełtanym jajkiem na brzegach, użyj do tego pędzla kuchennego. Po nasmarowaniu posyp

nietylkopasta.pl
DROŻDŻOWE BUŁECZKI 99

Puchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą

Zasmakuj Kuchni
Tarta owocowa bez cukru 156

Tekst przeczytasz w 4 min Tarta owocowa bez cukru to propozycja głównie dla osób, które liczą kalorie i tych, którzy cukru jeść nie mogą. Zamiast cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTO DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ 154

U mnie co do ciast drożdżowych nic się nie zmieniło – najlepsze jest ciepłe z kubkiem kakao, mleka lub gorącej czekolady! Rozpieściłam siebie i rodzinę jak

Zasmakuj Kuchni
Sernik Straciatella. 133

Jakiś czas temu dostałam słodką i pachnącą paczkę od Delecty. Były w niej same cuda dzięki którym jeszcze przez długi czas będę przygotowywać pachnące i zapewne pięknie wyglądające ciasta i desery. Ciasto które zaraz Wam przedstawię upiekłam także z myślą o  konkursie PIECZ... OT TAK...PROSTO Z SERCA.... Jednak ciasto przede wszystkim powstało dla moich świątecznych gości. Chciałam(...)cienkie wałeczki o długości foremki. Układamy je na dnie, jeden obok drugiego. Następnie wylewamy masę serową a na masie układamy wałeczki zrobione z drugiej połowy ciasta. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy około 10 min, a następnie temperaturę zmniejszamy do 160C i pieczemy jeszcze około godziny. Kiedy sernik ostygnie polewamy go polewa z gorzkiej czekolady. Przepis bierze

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb na zakwasie: przepis na razowy chleb żytni 204

miejscu z małym dostępem powietrza, chleb będzie miękki nawet 10 dni po upieczeniu. 🙂 Chleb na bazie mąki pszennej i żytniej (57% żyto) Chleb 100% żyto Polecam także: Przepis na pączki w dwóch odsłonach: smażonej i pieczonej Drożdżowa babka wielkanocna z masą krówkową Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Zaawansowany Czas przygotowania 18 godzin Czas gotowania 40 min. Całkowity czas(...)posypałam prażonymi nasionami słonecznika). FAZA 4: PIECZENIE 9 Jak ciasto wyrośnie (najlepiej jakby było poniżej brzegów formy o ok. 1,5 cm), wstaw chleb do nagrzanego do 220*C piekarnika. 10 Piecz w: - 220*C przez 10 min. - 190*C przez 30/35 min. 11 Wystaw do wystygnięcia. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (1 CHLEB) FAZA 1 „PÓŁKWAS” (DZIEŃ 1: najwygodniej zacząć

A to pestka
Bułki makowe 90

Czas czytania: 3 min Bułki makowe Menu bożonarodzeniowo-sylwestrowe ma wiele pysznych smakołyków w swoim zestawie. Znajdziemy tam smakołyki wytrawne i słodkie, jednym z najpopularniejszych ciast

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania